GASTHEER JUMPING SCHRÖDER SNOEPT BAS VAN DER AA ZEGE OVER 1,30 METER AF

Gerco Schröder houdt hoofdprijs thuis

Gerco Schröder met Savorana

TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op zijn naam zou schrijven. Tot Gerco Schröder hem als op vier na laatste starter in het veld van 72 deelnemers alsnog de voet dwars zette.

Op eigen terrein legde Schröder met de achtjarige bruine merrie Savorana (v. Dakar) het parcours van Jos Brinkman nog ruim een seconde sneller af dan de lang leidende Van der Aa met de pas zevenjarige bruine merrie Keniki (v. Namelus R). De Albergenaar werd ook nog vierde met de elfjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald van het Ruytershof, onderste foto) en zesde met de acht jaar oude schimmelhengst Bruce Springsteen VDV Z. Anoek van der Pluijm eindigde als derde met Icen, Vasco Campana als vijfde met de tienjarige vosmerrie Haifa (v. Power).

Een drukke dag
Gerco Schröder kon niet anders dan zeer tevreden zijn na de eerste dag van het eenmalig in een nationaal concours veranderd evenement. “Het was een drukke dag”, lachte hij. “Vanaf acht uur heb ik op stal en in het terrein al op aardig wat paarden gezeten. Leuk dat ik het op deze manier heb kunnen afsluiten. Ik heb Savorana nog niet ze veel gereden. Ze is al twee jaar hier, maar eerst heeft onze stalruiter Matt Garrigan haar gehad. Het is een kwalitatief goed en voorzichtig paard.”

Gerco Schröder genoot er zo mogelijk nog meer van, dat Jumping Schröder na drie jaar weer doorgang vindt. “Het was dan eerder wel altijd een internationale wedstrijd, maar ik denk dat het wel gewaardeerd wordt dat we het evenement in elk geval weer houden. We hebben zelfs ruiters moeten teleurstellen die hier ook graag hadden gereden, omdat we vol zitten. We proberen onze ervaring als ruiters te gebruiken en een zo breed mogelijk programma aan te bieden. Dan doe je altijd dingen goed, maar je weet ook dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken.”

Wereldtalent
Ongevraagd verwijst hij vervolgens naar de nog jonge Engelse amazone Jodie Hall McAteer, die bij de BWG Stables trainingen volgt. “Een wereldtalent. Ze stond gisteravond nog tot tien uur mee te helpen en vond het bijna jammer dat ze vandaag naar Monaco moest om met haar team mee te doen aan de Global Champions Tour en hier niet kan starten. Dat doet je dan wel wat, ja.”
 
Eva Oude Wolcherink nam met de zesjarige vosmerrie La Rosso Lady SDH (v. Harley VDL) de eerste prijs in ontvangst na de rubriek over 1,20 meter met twee fasen. Ze werd gevolgd door Albert Nijhof met MVH Excellent, Laura Slager met Overcinge’s Rebel Z, Maxi de Weert met Dacora Lou en Maud Wiefferink met Kan’t Zat.

De proef over 1,10 meter met twee fasen voor vijfjarige paarden werd een prooi voor Iris Hakvoort met Starghos VDL. Ze troefde Don Willemsen Arina BE Z op met een verschil van bijna een seconde af. Arjan van Diepen bezette de derde stek met Mysterie of Society.

De rubriek voor vierjarige paarden werd gewonnen door Anouk Vos met Chacandro Fly PS, voor Dominic Curley met Noix de Coeur en Don Willemsen met Chaplin.

Meer Jumping Schröder

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)