IERSE RUITER HEEFT GEEN ENKELE SPIJT VAN ZIJN ‘GROTE STAP’ RICHTING NEDERLAND

Conor Drain prima thuis in Tubbergen

Conor Drain met Imagine, zijn huidige nummer één op stal.

TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar later woont Conor Drain nog steeds in ons land en is hij  niet van plan nog terug te keren naar Ierland. Hij voelt zich opperbest thuis in Tubbergen, ondertussen met Merle Tasche de trotse ouders van de drie-en-halfjarige zoon James en de anderhalf jaar jonge Joann.

“Bij Angelique kreeg ik de kans drie weken later mee te doen aan Indoor Wierden. Daar was ik geplaatst in de Grote Prijs en Angelique vroeg me daarna of ik niet voor haar wilde komen werken. Dat heb ik met plezier tweeënhalf jaar gedaan. Het was wel een grote stap om te beslissen dat ik hier zou blijven. Maar Ierland is een eiland en ver weg van de meeste mooie wedstrijden.”

Gescheurde kruisband
Hoewel thuis in Ierland de stallen gevuld waren met een vijftiental springpaarden waagde Conor Drain zich aan het avontuur. En tot op de dag van vandaag zonder spijt. “Na Angelique heb ik acht maanden gewerkt voor Katrina Offel en Jochem Scherer in Duitsland. Bij een concours landde ik een keer verkeerd en scheurde ik een kruisband van een knie. Ik ben toen zes of zeven weken terug geweest in Ierland en daar geopereerd.”

Na een tijdje paarden voor Stal ’t Hofstee in Lattrop te hebben gereden en daar zijn eigen bedrijf te zijn begonnen, kwam Conor Drain in contract met René en Conny Viscaal, eigenaren van het merendeel van zijn paarden. “Ik leerde ze kennen omdat hun dochter de beste vriendin van Merle is.” 

De samenwerking verloopt al jaren uitstekend. Op het domein van de Viscaals, bij de C & M Stables in Albergen, bereikt een viertal paarden gestaag een groeiend niveau. Onder aanvoering van Imagine doen ook Covehill Archie, Cristo en Louis Vuitton, de laatste gedeeld eigendom van René Viscaal en Erik Berkhof, het steeds beter.

Het hoeft niemand te verbazen als deze Conor Drain zaterdagmiddag in de voorste linies teug te vinden is tiojdens de Grote Prijs van Tubbergen.

Meer Jumping Schröder

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)