GERRIT HENDRIKSEN KIJKT MET VEEL PLEZIER TERUG OP ZIJN PERIODE ALS VOORZITTER

‘Die zondag is een belevenis op zich’

Gerrit Hendriksen voor het pand van Hendriksen Accountants en Adviseurs in Tubbergen. Hij heeft de leiding van het bedrijf met zes vestigingen en 130 werknemers  ondertussen overgedragen aan zijn zoon Gerbert-Jan.

Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van het evenement in 2014 de voorzittershamer had gehanteerd.
Hij werd opgevolgd door Wim Schröder, die vanwege twee afgelastingen door ‘corona’ nog steeds wacht op de eerste echte editie onder zijn leiding.

Gerrit Hendriksen kent het gevoel dat Wim Schröder ondergaat. “Dat we ons eerste concours in 2014 vanwege zware regenval al op vrijdag moesten afbreken, was de grootste teleurstelling uit mijn periode als voorzitter. Gelukkig staan er tal van leuke herinneringen tegenover. Het mooiste vond ik altijd de laatste zondag van de wedstrijdweek, met al dat publiek. Vooral als dat met prachtig weer al die toppers met hun paarden kon zien. Dat was steeds een belevenis op zich.” 

Zelf is hij niet afkomstig uit de hippische wereld. “Ik ben wel een liefhebber van de paardensport, maar heb er te weinig verstand van. Wim Schröder is mijn buurman en hij vroeg me destijds of ik de rol van voorzitter wilde oppakken. Misschien was dat juist wel een plus om positief met de jongens te kunnen omgaan. Ik had wel wat ervaring als bestuurder en heb ze geleerd om afspraken te maken en die vast te leggen. Bij de organisatie komt trouwens heel wat kijken. De voorbereiding is zeker zo belangrijk, bijvoorbeeld om sponsors te krijgen.”

Graag delen
“De broers zijn zelf echte liefhebbers, dat merk je aan alles. En ze willen dat graag delen met anderen. We hebben voor het concours een stichting opgericht, zodat er geen zakelijke verstrengeling zou ontstaan. De Schröders dragen alleen maar op een bijzondere wijze bij. Ze vonden me denk ik soms best wat theoretisch, maar ze willen best naar je luisteren en dan krijg je de zaak wel terecht. Onderling hebben ze een prima verstandhouding, al zeggen ze elkaar natuurlijk ook wel eens waar het op staat.”

Jumping Schröder Tubbergen heeft een puike naam opgebouwd weet Hendriksen: “Het concours zal in veel opzichten langzaam doorgroeien, maar het moet vooral leuk blijven voor de amateur en dienen als een soort kennismaking met de topsport. Laagdrempelig, met veel publiek en aantrekkelijk voor de toerist die naar Twente komt. Ook gigantisch veel  vrijwilligers zetten zich daar graag voor in. Die verrichten voor een barbecue bergen werk.” 

Gerrit Hendriksen, nog wel steeds betrokken bij de organisatie, besluit: “Het is mooi om te zien dat Bernhard, de vader van de broers, nog altijd met zijn trekkertje het terrein op gaat om ervoor te zorgen dat het er mooi vlak bij ligt. Hij straalt als hij ziet wat zijn jongens ervan terecht brengen. Ook daar kan ik echt van genieten.”
 

Meer Jumping Schröder

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)