JAARLIJKSE NATIONALE EVENEMENT IN EERSTE WEEKEND OKTOBER NU TWEEDAAGSE

De Bosruiters Vasse vijftig jaar

Iris Borggreve van De Bosruiters in actie tijdens de wedstrijd in Vasse.

VASSE – De Bosruiters uit Vasse houden zaterdag 5 en zondag 6 oktober hun jaarlijkse evenement, dat in de regio bekend staat als ‘dé cross’. Dit keer duurt het evenement twee dagen ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

De Bosruiters werd oorspronkelijk al in 1946 opgericht. Door intensieve training en goede prestaties in zowel springen als cross in de eerste jaren werden de beste paarden verkocht. Hierdoor konden de boeren hun eerste tractoren aanschaffen. In 1958 werd de vereniging weer opgeheven bij gebrek aan paarden.

Heropgericht
Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en in 1974 werd de vereniging heropgericht. Sinds 1978 houdt De Bosruiters jaarlijks een cross. De wedstrijdging slechts twee keer niet door: één keer vanwege extreem slecht weer en éénmaal keer tijdens de coronapandemie.
De eventingwedstrijd in Vasse staat elk jaar op de nationale kalender en trekt deelnemers uit het hele land. De Bosruiters richten zich bewust op de lagere niveaus, omdat het als kleine vereniging liever een kwalitatief goed evenement organiseert dan een grote maar minder sterke wedstrijd. De paarden komen uit in de klassen B en L, de pony’s in de B, L en M. 
Tot de bekendste deelnemers behoren Jordy Wilken, een week later van de partij in Boekelo, nationaal jeugdkampioen eventing Tijn de Blaauw en Nick Ros.

Op landelijk niveau
De Bosruiters Vasse onderscheidt zich van andere rijverenigingen in Twente omdat het de enige wedstrijd in deze discipline is op landelijk niveau. Veiligheid staat voorop, mede dankzij de crossbouwer Frank Laurenssen, die door de landelijke sportbond is opgeleid en ook betrokken is bij de bouw van de Military Boekelo-Enschede.

De goede verstandhouding met landeigenaren en het Overijssels Landschap is cruciaal, omdat het prachtige terrein aan de Beekzijdeweg grotendeels in een Natura 2000-gebied ligt.

Op zaterdag 5 oktober zullen ongeveer 140 deelnemers aan de start verschijnen. Zondag 6 oktober is een oefendag voor geïnteresseerde ruiters. Het evenement wordt afgesloten met een feest in de evenemententent, dat om 16.00 uur begint. Leden, landeigenaren en vrijwilligers zijn van harte welkom om samen het 50-jarig jubileum te vieren onder het motto van de  vereniging: waar een kleine club groot in kan zijn.

 

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede kan terugkijken op een prima verlopen 53ste editie van het evenement. De eindbalans leverde... (14-10-2024)
»
BOEKELO – De 53ste editie van Military Boekelo-Enschede is gewonnen door Julia Krajewski. De Duitse, in Tokyo in 2021 de eerste vrouwelijke Olympisch... (13-10-2024)
»
BOEKELO – De 53ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. De top drie van het klassement bestaat uit... (12-10-2024)
»
BOEKELO - Om half drie zaterdag klinkt voor Nina Hut en haar dertienjarige bruine ruin Carthageno (v. Chelltago Z) het beginsignaal voor het debuut... (12-10-2024)
»
BOEKELO - Ondanks de vele regen van de laatste twee weken kan de 53ste editie van de Military Boekelo-Enschede gewoon op het niveau van vier sterren... (11-10-2024)
»
BOEKELO – De Britse amazone Sarah Bullimore voert na de eerste dressuurdag van de Military Boekelo-Enschede het tussenklassement aan. Op haar pas... (10-10-2024)
»
BOEKELO – In totaal 96 paarden, die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om te kunnen deelnemen aan de 53ste... (09-10-2024)
»
VASSE – De Bosruiters uit Vasse kunnen terugkijken op een geslaagd jubileumweekend, dat in het teken stond van het 50-jarig bestaan van de vereniging... (09-10-2024)
»
BOEKELO – Ook de 53ste editie van de Military Boekelo-Enschede belooft een spannende strijd te worden, met een indrukwekkend deelnemersveld van 97... (02-10-2024)
»
BOEKELO – De combinatie topsport, business en pleasure, waarmee Military Boekelo-Enschede zich graag profileert, blijkt ook in het Olympisch jaar... (26-09-2024)
»
STRZEGOM – Caresse Kolkman liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens de wedstrijden eventing in het Poolse eventing. De jonge Hengelose... (25-09-2024)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)