GOUD VOOR IMKE SEMMEKROT EN FLOOR LUTTIKHUIS BIJ TITELSTRIJD ERMELO

NK pony’s: zes medailles naar Twente

Imke Semmekrot met Zero en met gouden medaille.

ERMELO – HET NK Pony’s voor ponyruiters heeft Twente zes medailles opgeleverd. Het kampioenschap bracht de regio twee gouden en drie zilveren plakken, alsmede een keer brons.

Imke Semmekrot uit Oldenzaal kreeg een staande ovatie van het ruim toegestroomde publiek in de  Amaliahal op het hippisch centrum van de KNHS, nadat ze met haar pony Zero twee keer nul fouten maakte en zich de kampioene in categorie DE van de klasse L mocht noemen. Ze werd op de voet gevolgd door Lily Hasselerharm uit Weerselo met haar pony Oatfield Rosie. 

Imke Semmekrot, de veertienjarige leerlinge van het Twents Carmelcollege (derde jaar VWO), pakte al eens een kringtitel L-dressuur en was al een keer reservekampioene bij het L-springen. Bij thuiskomst zaterdag was er taart en waren op stal de slingers opgehangen. Imke wordt getraind door Daan Brunink (springen) en Annemiek Harmsen-Hulshof (dressuur).

“Ik kwam voor het eerst bij een NK, was er nog nooit geweest”, aldus een opgetogen Imke Semmekrot. Ik was allang blij met mijn eerste foutloze ronde. Na de barrage stond ik nog steeds eerste. Ik was zo blij dat er gewoon hard van moest huilen. Mijn eerste NK, zo’n grote wedstrijd en als het dan lukt…” 

“Ik heb Zero nu twee jaar. Hij is bijna achttien en heeft altijd hoog in de sport gelopen en voor andere eigenaren ook al vaker aan NK’s meegedaan. We hebben de afgelopen twee jaar ondanks corona heel hard getraind en samen ook veel lol gemaakt.”

Ze heeft bij het rijden nog geregeld hulp van haar opa Arnold Vos, die nog steeds fanatiek aan wedstrijden deelneemt en zich momenteel op 72-jarige leeftijd zelfs nog kampioen van Kring Reggedal in de klasse B mag noemen. Ook moeder Christi is nog actief in de sport.” Imke: “Ik ben er via opa en mama ook zo ingerold. Sinds mijn zesde heb ik een eigen pony en ik ben zeven dagen in de week bij manege ’t Hoefijzer waar Zero nu staat. Ik wil gewoon nog heel lang blijven rijden en plezier maken. Dat hoeft voor mij niet per se in de topsport te zijn. Als ik maar kan rijden. Eerlijk gezegd zou ik liever niet eens met mijn ouders op vakantie willen gaan, omdat ik dat dan niet kan.”

Niet zo vreemd dat Imke Semmekrot wel een toekomst in de paardenbranche voor zich ziet weggelegd. “Ik heb nog geen idee wat ik precies wil, maar het liefst ga ik ook later met dieren bezig. Misschien iets als paardenfysiotherapie of osteopathie voor paarden.”

Gouden debuut
In categorie C van de klasse L bleef eerste starter Floor Luttikhuis uit Lattrop aan de leiding met haar 21-jarige pony Amigo. De elfjarige leerlinge van groep 7 van ’t Kämpke deed voor de eerste keer aan het NK mee en debuteerde dus meteen met een gouden medaille. Ze rijdt de ervaren Amigo nog niet erg lang, maar won er al wel het herfstindoor in Luttenberg en een kringtitel dressuur mee. Maureen Kremer uit Harbrinkhoek veroverde in deze categorie het brons met Twister Alkatal.

Floor Luttikhuis: “ De eerste ronde ging mooi foutloos, de tweede was wel lastig door de korte wendingen. Amigo is heel lief en snel. Hij wilde ook heel graag naar de prijsuitreiking…”

Floor Luttikhuis volgt de springtrainingen bij Tony Zwienenberg uit Markelo en is tevens deelnemer aan het Jeugdstimuleringsplan van de KNHS onder leiding van plaatsgenoot Pieter-Jan Berkers. Zaterdagavond werd Floor, na thuiskomst vanuit Ermelo, meteen in het zonnetje gezet door haar vereniging De Grensruiters. Ze werd per koets van huis gehaald en naar de club gebracht (foto hiernaast). ”Een mooi feest”, vond Floor.

Over haar toekomst is ze duidelijk. “Het liefst wil ik dierenarts worden. Ik vind het heel leuk om met dieren om te gaan. En ik zou heel graag nog eens mee willen doen aan het NK en weer kampioen willen worden. En als het even kan wil ik graag met Amigo naar het Z-springen.”

Achter de foutloze kampioene Amy Tan greep Cindy Kosse uit Tubbergen het zilver in categorie C van de klasse Z. Zij liet een springfout noteren met haar KSH Mistral. Ook in categorie AB van de klasse werd ze tweede, nu met Amber’s Shining Star.

Tim Frielink was een van de parcoursbouwers in Ermelo.
 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)