LIEKE REINDERS-OPHOF NA TIEN JAAR WEER REGIOKAMPIOEN, NU MET ZOON VAN IMAGO VAN UMATILLA

Een titel met een bijzonder tintje

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een bijzonder tintje. Want het winnende paard Imago is een dochter van Umatilla, waarmee ze precies tien jaar geleden ook in Ambt Delden de beste van Overijssel was in de klasse M.

“Grappig”, vond Lieke Reinders, “dat maakte het wel extra leuk. Imago hebben we zelf gefokt en opgeleid. Hij lijkt ook wel op zijn moeder. Ook die was heel snel en net als zij kan Imago super kort draaien. Hij denkt altijd mee en wil altijd voor me werken.”

Drie foutloze rondjes
Het leverde haar zaterdag drie foutloze rondjes op in de Hoffmeijer. “Het ging zoals het moest. Het voelde heel goed en het liep lekker. Voor de barrage twijfelde ik nog even waar ik langs moest, maar nadat ik paar ritten van anderen had gekeken, was dat wel duidelijk.”

De 27-jarige amazone uit Geesteren was veruit de snelste en had nog het meest te duchten van Janine van den Berg met Ivanho. Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde, Gerben Morsink met Jentle en Lisa Everts met Oakingham Riyal bezetten de posities drie tot en met vijf.

Lieke Reinders-Ophof maakte haar prima weekend compleet door zaterdag in de klasse M ook nog eens tweede te worden met Illinois VDL. “Vooraf zou ik voor deze resultaten hebben getekend. Ik ben dik tevreden.” Lieke Reinders-Ophof is in het dagelijks leven fulltime apothekersassistente. Thuis in Geesteren staan drie paarden op stal. “Het is mijn ambitie mooie jonge paarden op te leiden en hoever ze dan komen of dat ze verkocht worden vind ik niet zo van belang. Als het maar goed gaat. Een paard hoeft voor mij niet per se 1,40 meter te kunnen springen. Als we maar plezier hebben samen.”

Zo gaat ze over anderhalve maand ook het NK in Ermelo in. “Dat duurt nog even en er kan altijd van alles gebeuren. Sowieso proberen goed te presteren en mijn best doen, dan zien we het wel.”

Thijmen Vos andere uitblinker
In de klasse M hoefde Lieke Reinders-Ophof alleen haar meerdere te erkennen in Thijmen Vos met Calgary (rechts). Met de Wierdenaar is de andere uitblinker van de strijd om de regiotitels genoemd. Het aanstormende talent won namelijk ook de klasse ZZ met Theo. De zoon van Robert Vos en Annet Willems verraste in de ZZ Claudia Morsink met Zabab Z, Michel Priemis met Incanto VDL, Sarah Koppelman met Gillenia en Maud Wiefferink op Agono.

Nikki Meenderink was met Newyork Grandia Z goed voor de tweede plek en Kim Loman werd met Meyboom’s Fleut derde in de klasse L. De titel was voor Donna Timmerman met Dark & Bright.

Kim Loman veroverde wel de titel in de klasse B. Op Meyboom’s Sirocco was ze met 82,5 punt niet te kloppen. Esme Ekkelkamp werd tweede met Jabulani M, Daan Veldhuis derde met Zarelza.

Foto's © Ashley Claus

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)