DRIEJARIGE MERRIE VERUIT BESTE BIJ DRUK BEZOCHTE FINALE VRIJ SPRINGEN IN SAASVELD

Pumatella springt er boven uit

Pumatella toont haar vermogen op een hindernis. Foto © Jeffrey Nijhuis

SAASVELD – De drie jaar jonge merrie Pumatella (v. Kensington ES x Lupicor x Indoctro) werd maandagavond in een prima gevulde Ankerhal in Saasveld de glorieuze winnares van de finale van het vrij springen voor drie- en vierjarige paarden.

Van alle twintig geselecteerde kandidaten voor de algehele titel in de door de Rijpaarden Fokvereniging Twente georganiseerde eindstrijd sprong het KERer duidelijk bovenuit. De merrie uit de stam van de bekende KWPN-hengst werd door de juryleden Bart Henstra en Gerd Sosath beloond met een 8 voor techniek, een 8,5 voor galop en algemene indruk, een 9 voor reflexen, afdruk en instelling en een 9,5 voor haar vermogen. Het leverde een superieur puntentotaal van 61,5 op.

Lieke Reinders-Ophof, bij wie thuis het fokken naar eigen zeggen ‘een uit de hand gelopen hobby’ is, kon er na het bekendmaken van de prijswinnaar alleen maar erg tevreden over zijn. “Vooraf geloofden we er natuurlijk wel in dat ze een kandidaat was voor de overwinning, anders hadden we haar niet aangemeld. We wisten al wel een beetje dat ze aanleg en verstand van rijden heeft, omdat ze niet steeds dezelfde fouten maakte. Maar je moet altijd maar afwachten of ze dat vertrouwen ook op zo’n avond kan waarmaken. Ze komt immers voor het eerst in een grote hal met veel mensen aan de kant en de omstandigheden zijn dus compleet nieuw voor zo’n paard. Maar ze heeft het heel goed gedaan.”

Ook de nummers twee tot en met vier bij de driejarigen waren merries. Tweede werd Pearl van de Kruisselbrink (v. Grandorado TN x Connor) van René Hesselink met een totaal van 56 punten. Haar vermogen werd gewaardeerd met een 8,5 en haar afdruk met een 7,5. Op de overige onderdelen was ze goed voor een 8.
Met een half puntje minder eindigden Proud L (v. El Barone III Z x Canabis Z) van M. Luttikhuis-Boerriger en Paulownia (v. Grand TN x Mr. Blue) van Chris en Teun Koppelman op de gedeelde vierde plaats.

Bij de vierjarige paarden kwam de ruin Chacoon Champ (v. Chacoon Blue x Tolano van ’t Riethof) van Reinder Woudenberg uit Wierden uit op 57,5 punt. Met een 9 voor de galop, een 8,5 voor reflexen en instelling en een 8 voor vermogen, algemene indruk en afdruk was het voldoende voor de titel van reserve-kampioen van de avond. In deze categorie was de tweede plek voor de merrie Ophira Gold (v. Luiogi d’Eclipse x Cassini Gold) van Stal ’t Hofstee (56) en de derde positie voor de ruin Zinestar (Zinedream x Cornado I) van Jeroen Slot en Reinhard Dickmann (55).

Meer Fokkerij

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
ERMELO – Jan Greve werd vrijdag in Ermelo tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet als Fokker van het Jaar in de springrichting. Zijn hele... (12-08-2023)
»
WOUBRUGGE – Na drie veilingen stellen de organisatoren van Grand Prix met genoegen vast dat hun activiteiten staan als een huis. “We zijn in één klap... (15-09-2020)
»
WOUBRUGGE - Het succes van de eerste twee online veilingen smaakt naar meer. Sannah Angenent en Marjolein Ras van Grand Prix Sales breiden daarom hun... (02-09-2020)
»
GEESTEREN – Ook de tweede editie van Grand Prix Sales Online, partner van CSI Twente, is meer dan geslaagd verlopen. Voor een derde van de veulens... (05-08-2020)
»
GEESTEREN – Precies een maand na de succesvolle première op 3 en 4 juli krijgt Grand Prix Sales een versie 2.0. Organisatoren Sannah Angenent en... (31-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
»
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
»
TUBBERGEN - De internationaal gerenommeerde Flanders Foal Auction komt naar Nederland. Behalve tijdens diverse succesvolle veulenveilingen in België... (14-02-2020)
»
MARKELO – In zijn woning te Markelo is zondag Arnold Kootstra (57) na een acute hartstilstand plotseling overleden. (12-01-2020)
»
VEENINGEN – Tijdens het CSI De Wolden te Veeningen is de ‘Summer  Sale’ van top gefokte springveulens en van  5-, 6-, en 7-jarige springpaarden... (26-07-2018)
»
AGELO – Jadesso H2 (v. Action Breaker x Quality Time), maandag nog de onbetwiste topper van de finale van het vrij springen in Saasveld, wordt op 27... (07-04-2017)
»
DE WOLDEN - De zevende editie van de Summer Sale tijdens het CSI De Wolden leverde een omzet op van 622.500 euro. Topper van de dag was de zesjarige... (22-07-2013)
»
SAASVELD – Het vrijspringen in de Ankerhal voor talentvolle springpaarden heeft 23 finalisten opgeleverd die op 19 maart a.s. om 19.30 uur zullen... (25-02-2012)