COMBINATIE TOPSPORT, BUSINESS EN PLEASURE GARANT VOOR ENORME BELANGSTELLING

Military Boekelo sterk in volle breedte

De Britse topper Laura Collett met Dacapo. Foto © Ashley Claus.

BOEKELO – De combinatie topsport, business en pleasure, waarmee Military Boekelo-Enschede zich graag profileert, blijkt ook in het Olympisch jaar 2024 een garantie voor een enorme belangstelling. Deelnemers, bezoekers, sponsors en organisaties komen in groten getale naar Boekelo om van de partij te zijn tijdens de 53ste editie van het evenement in en rond Het Teesinkbos.

Dat heeft veel te maken met de prima naam die het Twentse topevenement in de loop der jaren heeft opgebouwd. Het hoeft z’n status als klassieker op de hippische agenda niet meer te bevestigen. Als afsluiting van een seizoen komen veel wereldtoppers graag naar Twente. Het maximale aantal van 120 combinaties zal van start gaan tijdens de vierdaagse, van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober. Dan staan ook weer de strijd om de nationale titel en de finale van de FEI Nations Cup op het spel. 

Uiteraard blijft topsport de basis van Military Boekelo-Enschede. Maar ook de thema’s business en pleasure vormen belangrijke onderdelen van het succes. Liefst meer dan 1500 medewerkers zijn in de Week van de Military in touw om het deelnemers en bezoekers optimaal naar de zin te maken. Velen van hen verdienen met hun inzet een bijdrage voor de clubkas van hun vereniging.
En een keur aan congressen, vergaderingen en presentaties zorgt ervoor dat een deel van de uitgebreide accommodatie in die week wordt omgetoverd tot een imposante congreslocatie met liefst 6000 m2 aan tenten.

Voorzitter Robert Zandstra daarover: “Op de doordeweekse dagen van de military bieden we een podium waarop bedrijven en organisaties zich graag laten zien. In de Week van de Military zijn tussen de vier- en vijfduizend businessrelaties te gast bij één van de bedrijven of organisaties. Binnen ons concept ‘Topsport, business en pleasure’ steunen de drie elementen elkaar en zijn ze nauw met elkaar verbonden om ons evenement financieel te steunen en de continuïteit te waarborgen.”

Vastgoedcongres vaste waarde
Waar de hospitality-units in de cross vooral bedoeld zijn om op zaterdag relaties te ontvangen in een gemoedelijke Twentse sfeer, worden in de paviljoens aan de hoofdring de grotere congressen en bijeenkomsten gehouden. Een goed voorbeeld daarvan is het Vastgoedcongres. Robert Zandstra: “Het is al ruim tien jaar een vaste waarde in het programma. Het is ooit bescheiden begonnen, maar nu is het een serieus symposium waar investeerders, private bankers, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars elkaar ontmoeten.”

Thema dit jaar is Landstad Twente. Vanwege de beperkte ruimte en de impact van klimaatverandering moet in Nederland de horizon worden verlegd naar gebieden buiten de dichtbebouwde en laaggelegen Randstad. Tijdens het Vastgoedsymposium geeft rijksbouwmeester Francesco Veenstra zijn visie op dit onderwerp en gaat hierover in gesprek met lokale bestuurders.

‘Grote Dromen, Snelle Stappen’
Vanaf woensdag wordt bovendien gediscussieerd, van gedachten gewisseld en gepresenteerd over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zoals tijdens het trainersplatform van de KNHS en de bijeenkomst ‘Grote Dromen, Snelle Stappen’ van het Twentse Vrouwen Ondernemersnetwerk (VON) met als thema netwerken en verbinden. De Algemene Ledenvergadering van bedrijventerrein Euregio en Univé vindt er plaats met voormalig Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert als spreker. Vaak worden deze bijeenkomsten gecombineerd met een bezoek aan de Military Classic Night Fair op de donderdagavond. Talentontwikkeling in Enschede Sportaal houdt ook dit jaar weer een informatieve avond voor Enschedese sportbestuurders op het hoofdterrein. Het thema is deze keer Talentontwikkeling in Enschede. Als spreker over dit onderwerp is padelkampioen Bram Meijer uitgenodigd.

Interessant wordt ook de bijeenkomst van Human Kind kinderopvang en -ontwikkeling: een middag vol inspiratie en nieuwe kennis. De presentatie ‘Ga kathedralen bouwen’ door begenadigd spreker Daan Quakernaat is een verhaal over angst en passie. Daarin staan kathedralen voor levenslust, lef, creativiteit, innovatie, vakmanschap, liefde, bezieling en nog veel meer. Bij Human Kind zien ze dat ieder kind dat groeit en bloeit in potentie een wereldverbeteraar is.

Robert Zandstra (rechts): “Wij bieden faciliteiten die je nergens anders kunt vinden in deze vorm. De ambiance van de military maakt het zo bijzonder. En het is ook de losse sfeer: ontspannen, informeel, geen zakelijk kostuum, eerder laarzen. Uiteraard wel in de ambiance en setting van het evenement.”

Membersclub tien jaar
De MembersClub van Military Boekelo-Enschede viert tijdens de 53ste editie het tienjarig bestaan. Met de spreuk ‘Ie heurt d’r bie’ worden de deelnemers gastvrij ontvangen in hun eigen hospitality-paviljoen. 

Erbij horen, deel uitmaken van het evenement met de zekerheid dat je als member een steentje bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van Military Boekelo-Enschede, dat was tien jaar geleden het uitgangspunt van de oprichters onder aanvoering van voorzitter Robert Zandstra van de overkoepelende organisatie.

Het leidde tot een eigen hospitality met een terras, een bar, statafels en zelfs vloerbedekking. Gaandeweg sloten zich meer enthousiastelingen aan bij de MembersClub. Met tal van activiteiten, zoals een openingswandeling op de zondag voorafgaande aan de militaryweek, een barbecue met livemuziek en een pan stevige soep, werd de MembersClub een vaste waarde van Military Boekelo-Enschede.

Vaste publiekstrekkers
Ook de vaste publiekstrekkers als de uitgestrekte Military Herfst-Fair gedurende de gehele Week van de Military en de Classic Night Fair op donderdagavond ontbreken uiteraard niet op het gevarieerde programma, dat voor elk wat wils biedt.

Voor het laatste nieuws, de meest recente informatie over deelnemers en kaartverkoop, zie de website www.military-boekelo.nl.
 

Meer Eventing

»
STRZEGOM – Caresse Kolkman liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens de wedstrijden eventing in het Poolse eventing. De jonge Hengelose... (25-09-2024)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone... (25-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)