MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE: RUITERS UIT 14 LANDEN MET 112 PAARDEN IN DRESSUUR

Alle paarden in Boekelo wedstrijdfit

Het Nederlandse team voor Boekelo. Vanaf links Althea Bleekman, Sanne de Jong, bondscoach Andrew Heffernan, Merel Blom-Hulsman en Janneke Boonzaaijer. Foto © Ashley Claus.

BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie van Military Boekelo-Enschede. In en rond het Teesinkbos starten ruiters en amazones uit veertien landen.

Voor het Nederlandse team in Boekelo wees bondscoach Andrew Heffernan vier amazones aan: Althea Bleekman met de twaalfjarige bruine hengst Granncord (v. Grannex), Merel Blom-Hulsman met de veertienjarige vosruin Vesuve d’ Aveyron (v. Jaguar Mail), regerend nationaal kampioene Janneke Boonzaaijer met de tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’m Special de Muze) en Sanne de Jong met de elfjarige bruine merrie Global Faerlie Flashy (v. Primitive Faerie Tale).

De Australiër Ryan Wood gaat donderdag om 9.00 uur als eerste van start voor de dressuur met Just Have Faith TN, met tussenpozen van zeven minuten gevolgd door de Fransman Jean Lou Bigot met Utrillo du Halage en de Engelse nummer één van de wereldranglijst en tevens Europees kampioene Rosalind Canter met MHS Seventeen. Althea Bleekman is met startnummer 9 de eerste Nederlandse die (om 9.56 uur) in actie komt.

Echte ambassadeurs
Op de eerste dag van de dressuur komen 57 combinaties in actie, onder wie alle deelnemers die deel uitmaken van het team van hun land. De overige 55 komen vrijdag in de ring op het hoofdterrein.

Tijdens de gebruikelijke briefing van de deelnemers wees voorzitter Robert Zandstra de ruiters nog eens nadrukkelijk op hun verantwoordelijkheid om zoals gewoonlijk het welzijn van hun paard voorop te stellen. “Realiseer je dat de spotlights volop op jullie gericht zijn en laat zien hoe mooi onze sport is. Jullie kunnen tonen echte ambassadeurs te zijn van onze sport en hoe prachtig die is.”

In zijn openingswoord prees Zandstra de eigenaren van de paarden. “Zij verdienen onze grote dank, omdat zij dit evenement en de sport voor de deelnemers mogelijk maken.”

Voor startlijsten en uitslagen, zie www.military-boekelo.nl/actueel/startsresults

Onderste foto: Rosalind Canter, nummer één van de wereldranglijst en regerend Europees kampioene. © Ashley Claus

 

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone... (25-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)