Gouden KNHS-speld voor veterinair Jan Greve

Zilver NK Paradressuur voor Frank Hosmar

Veterinairs Jan Greve en Henk van Dijk - Gouden KNHS-speld

ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand. Frank Hosmar uit het Overijsselse Haarle kon met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) zijn tweede positie niet verbeteren en bleef met een totaalscore van 149,981 goed voor zilver. Het goud ging naar Sanne Voets die Demantur N.O.P. (Vivaldi x Elcaro) met een score van 154,695 ruim afstand nam. Rixt van der Horst bleef met Findsley (Bellissimo x Bellissimo)(146,809) zeker van het brons.

Bondscoach Joyce Heuitink selecteerde de winnaars samen met Nicole den Dulk als afgevaardigden voor de Wereldruiterspelen in september in het Amerikaanse Tryon. Zij acht haar equipe kansrijk in de landenwedstrijd maar ook goed voor individuele medailles.

Adelinde Cornelissen meldt zich weer aan het front
Edward Gal (Oosterbeek) heeft met overmacht zijn negende dressuurtitel binnengehaald. Met GLOCK’s Zonik N.O.P. won Gal de beide onderdelen van het NK Dressuur Gelderland en hij reed naar een prachtige score van ruim 83 procent in de Kür op Muziek. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) reed zijn jonge hengst GLOCK’s Dream Boy naar het zilver. Het brons ging naar Adelinde Cornelissen (Nijkerk) die in de Kür op Muziek ook op een knappe derde plaats eindigde achter Gal en Minderhoud.
Bondscoach Rien van der Schaft selecteerde Gal en Minderhoud voor de Wereldruiterspelen evenals Madeleine Witte-Vrees en Emmelie Scholtens. Adelinde Cornelissen en Diederik van Silfhout zijn de reserves.

Gouden KNHS-speld
In de schaduw van de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur werden de veterinairs Jan Greve (Haaksbergen) en Henk van Dijk gehuldigd wegens vele jaren van trouwe dienst als teamveterinair tijdens Wereldruiterspelen, Olympische Spelen, EK’s en WK’s  en landenwedstrijden waar dan ook.
Greve begon eind jaren ’70 van de vorige eeuw zijn loopbaan als teamveterinair bij de eventing. Na de eerste Wereldruiterspelen in Stockholm in 1990 is hij gestopt bij de eventing en overgestapt naar de zorg voor de springpaarden. Hij was onder meer teamveterinair tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 toen het Nederlandse team goud wist te winnen. Vanaf 1996 is hij de pony’s en jeugd springteams gaan begeleiden waarin ook regelmatig zijn kinderen actief waren. Na de springjeugd werd Greve teamveterinair bij de dressuurpaarden. In aanloop naar de Olympische Spelen van Londen besloot Greve daar vanwege een verschil van inzicht met toenmalig bondscoach Janssen mee te stoppen. Na Londen is hij weer teruggekomen bij het dressuurteam. Op dit moment zet Greve zijn deskundigheid en ervaring in als voorzitter van de Technische Commissie Mennen.

Henk van Dijk was niet net als Jan Greve bijna 40 jaar in functie als teamveterinair, maar ook zijn 20 jaar toewijding is enorm. Van Dijk, praktiserend veterinair in de provincie Zeeland, begon in 1997 als teamveterinair van de dressuurjeugd. In 2017 nam hij afscheid als KNHS Teamveterinair van de dressuur Junioren & Young Riders. In de periode dat Henk fungeerde als teamdierenarts won de Nederlandse dressuurjeugd vele team- en individuele medailles in zowel goud, zilver als brons. Heel veel succesvolle jeugdruiters waar Van Dijk toen mee werkte, zijn uitgegroeid tot de toppers van nu. Een greep uit de winnaars van toen die naar het allerhoogste niveau zijn doorgegroeid: Marlies van Baalen, Imke Bartels, Joyce Heuitink, Laurens van Lieren, Thamar Zweistra, Diederik van Silfhout en Anne Meulendijks.

KNHS Bestuurslid Emile Hendrix overhandigde beide heren de gouden speld, bloemen en uiteraard lovende woorden. “Medailles winnen doet niemand alleen. Een goed team rond de ruiters en paarden is essentieel voor succes. Jan Greve en Henk van Dijk zijn paardenmensen waar we er nooit genoeg van hebben. De toewijding aan hun taak was steeds ongekend en heeft geleid tot prachtige successen. De KNHS is Jan en Henk dan ook enorm veel dank verschuldigd.”

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)