AMAZONE UIT HOLTEN STERKTE IN EERSTE WEDSTRIJD KNHS PARA DRESSUUR TROPHY

Loes Cevaal overtuigend in Arnhem

Foto Loes Cevaal met Happy Hero © Ashley Claus

ARNHEM – In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS Para Dressuur Trophy was Loes Cevaal met Happy Hero II de duidelijke winnares van de gecombineerde Grade I, II en III.

Voor Loes Cevaal, die opgenomen is in het Paralympisch kader en eerder dit jaar deelnam aan het observatietraject voor de Spelen in Parijs, was Arnhem weer de eerste wedstrijd sinds afgelopen juli. De amazone reed Happy Hero in de Grand Prix A van Grade II naar de fraaie score van 74,397%. “Met deze score kun je thuiskomen”, vertelt Loes Cevaal lachend.

“Na de observaties hebben we even een stapje terug gedaan en Happy Hero heeft vakantie gehad. Ik moest er zelf weer een beetje inkomen en heb mezelf weer nieuwe doelen gesteld. Ik wil graag kijken of ik dit seizoen rijtechnisch kan verbeteren, waardoor de kwaliteit van mijn paard beter tot uiting komt. Ik probeer per wedstrijd een doel te stellen om elke keer beter te worden. Als je weet dat je paard het kan, is het een uitdaging om dat samen te doen.”

Geen kik gegeven
Met het resultaat in Arnhem lijkt de aanpak van Cevaal goed uit te pakken. “Met zulke punten mag ik zeker niet klagen. In draf ging Happy Hero af en toe iets te hard maar ik ben heel tevreden met hoe hij was. Bij het losrijden was genoeg te zien maar in de proef heeft hij geen kik gegeven. Ik ben vooral heel blij met een acht voor de middendraf want dat is wel een uitdaging voor mij. Maar ik blijf kritisch kijken wat er beter kan en waar we aan kunnen werken. Happy Hero is al negentien maar ik vind het ontzettend leuk om samen elke keer een beetje beter te worden. Daar haal ik mijn motivatie uit en heb ik heel veel lol in. Arnhem was zeker een mooi begin van het nieuwe seizoen.”

Prachtige concoursen
Cevaal, die in het afgelopen seizoen van de KNHS Para Dressuur Trophy derde werd in de finale op The Dutch Masters, is van plan nog meer competitiewedstrijden van de Trophy te rijden. “Deze wedstrijden zijn heel gezellig en er liggen mogelijkheden voor ons op prachtige concoursen zoals Jumping Amsterdam en The Dutch Masters. Dat maakt deze competitie fantastisch.”

Uitslag Arnhem
1. Loes Cevaal met Happy Hero II (v. Hohenstein) 74,397%
2. Aniek Verploegh met Corneille (v. Camorkus) 71,121%
3. Anni Meijer met Miss Monroe (v. Glock’s Toto Jr) 64,167%
 

Meer Dressuur

»
APELDOORN – Frank Hosmar maakt geen deel uit van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het onderdeel paradressuur tijdens de Paralympische... (23-07-2024)
»
ENSCHEDE - Als volgende week de namen worden bekend gemaakt van de Nederlandse afvaardiging voor de paradressuur tijdens de Paralympische Spelen in... (15-07-2024)
»
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Joyce Vegter in de klasse Z1 veroverden afgelopen weekend in Denekamp een titel dressuur van de... (08-07-2024)
»
ERMELO – Frank Hosmar was afgelopen weekend niet te kloppen in Grade V tijdens de wedstrijden paradressuur in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit... (16-06-2024)
»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)