TWEE TWENTSE AMAZONES KAMPIOEN DRESSUUR IN REGIO OVERIJSSEL

Titels Linda Verwaal en Joyce Vegter

Een opgetogen Linda Verwaal met Ienemiek-Hk en onder Joyce Vegter met Mclaren. Foto’s © Marjon Hoen. 

DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Joyce Vegter in de klasse Z1 veroverden afgelopen weekend in Denekamp een titel dressuur van de Regio Overijssel. Beiden waren een klasse apart in hun categorie.

Met een score van 71,143 procent op Ienemiek-Hk was Linda Verwaal met afstand de beste in het ZZ Licht. ‘Zilveren’ Nické Miskotte moest met Kacie Vita ruim vier procent op haar toegeven (67,041).
Linda Verwaal is sinds eind april samen met Henk Koers eigenaar van de tienjarige merrie (v. Rodium x Jazz). “Eerder heb ik Eros tot en met de Lichte Tour gereden, ook van  Henk en een volle broer van haar. Begin dit jaar heb ik haar al even uitgeprobeerd, daarna is ze korte tijd terug geweest naar Henk. Ze heeft veel talent, zowel in stap, draf als galop. Soms is ze nog wat overijverig, maar dat kan ik steeds beter handelen. Ik ben gewoon heel blij met hoe het in Denekamp ging. Het is de bedoeling dat we na het NK overstappen naar het ZZ Zwaar en vervolgens naar de Lichte Tour om te kijken of we nog verder kunnen.”

Naar de Hippiade, het NK op 18 augustus in Ermelo, kijkt Linda Verwaal verwachtingsvol uit. De amazone uit Enter, die vol lof is over de organisatie van de titelstrijd in Denekamp: “Daar word je geacht heel correct door de proeven heen te gaan. Ze pakt het hu heel goed op, dus het wordt vooral interessant om te zien hoe het in die entourage gaat.”

Pas drie maanden
In het Z1 had Joyce Vegter met Mclaren weinig te duchten van de oppositie. Met 70,429 procent won ze afgetekend, voor Gea Hylkema met Karachi (66,857). Mariska Meenhuis reed met Lollipop Zelma naar het brons (66,643). 

De Enschedese toonde zich uitermate content met haar optreden, niet in het minst omdat ze de zevenjarige bruine ruin (v. Blue Horse Zack) nog maar drie maanden onder het zadel heeft. Mclaren is eigendom van Herman ter Harmsel uit Enter en van Jorg Beckers en Ellen Rutbeek van Erve Rutbeek. “Ellen belde me drie maanden geleden of ik hem eens wilde uitproberen. Ik ken hem dus nog niet door en door en kleine dingen die beter kunnen houd je altijd. Maar Mclaren doet het heel goed en ontwikkelt zich erg fijn.”

Ze vervolgt: “Ik verwacht dat hij echt een fijn paard voor de toekomst zal zijn. Hij heeft een goede galop en een enorm meewerkend karakter. Dat scheelt de helft.”
Aan een prognose over haar kansen op het NK waagt ze zich niet. “Daar ben ik altijd wel timide in. Mclaren is best nog groen en heeft nog weinig ervaring. Dus ik hoop op een heel fijne foutloze proef.”

Tweede plaatsen
Tweede plaatsen waren er in Denekamp voor Susan Meijer-Torny met Egano Z in de klasse M2 (64,333), voor Charlotte Jochems met No Worries G in het L2 (67,000) en voor Yelin Kayalar met Spoorzicht’s Jupiler in het Z2 bij de pony’s (65,068).
Isabel Lienesch eindigde als derde in de klasse L1 met Pinella Dh (66,250).

De overige regiotitels gingen naar deelneemsters van buiten Kring Twente. Dat waren Annelotte ten Cate-Felix met \Merle Quina Tf in de Z1 (69,139), Gwendolyn Krieger met Ironic Lady in de M2 (65,083), Sharon van Dijk met Vitello in de M1 (68,333), Anique Frans met Oh La La Tcs in de L2 (68,333) en Benthe Meijerink met Private Dancer in de L1 (69,333). Doutsen Jansen pakte de titel bij de pony’s in de klasse Z2 met Dulce Evita’s Dance (65,780).

Meer Dressuur

»
ENSCHEDE - Als volgende week de namen worden bekend gemaakt van de Nederlandse afvaardiging voor de paradressuur tijdens de Paralympische Spelen in... (15-07-2024)
»
ERMELO – Frank Hosmar was afgelopen weekend niet te kloppen in Grade V tijdens de wedstrijden paradressuur in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit... (16-06-2024)
»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)