Zilver Frank Hosmar bij EK

HERNING - Op het EK voor paradressuurruiters hebben in Grade IV Frank Hosmar (Haarle) en Alphaville een topprestatie geleverd door als tweede te eindigen. Samen reden ze een weergaloze kür, die terecht hoog door de jury werd beoordeeld. "Er was nergens last van welke spanning dan ook en ik kon er gedurende de hele proef steeds beter aan rijden. Dat geeft een heel goed gevoel", aldus Hosmar direct na de proef.

Tegen de Britse Sophie Wells met Valerius (v. Flemmingh) is geen kruid gewassen en zij won dan ook goud, terwijl het brons was weggelegd voor de Deense Line Thorning Jörgensen met Di Caprio.

Even zag het er naar uit dat de combinatie zichzelf op achterstand zette doordat de muziek die de rit begeleidde op het moment begon dat Frank het teken gaf. "Vaak duurt dat een paar seconden, maar nu begon de muziek direct en dat verraste me even. Daardoor kon ik niet op X halthouden maar moest ik iets eerder stoppen en groeten. Dan loop je het risico dat je achter de muziek aan gaat rijden, maar gelukkig had ik vrij snel weer de aansluiting bij de muziek gevonden, waardoor ik er voluit tegenaan kon gaan. Voor mijn gevoel groeiden we in de proef en moet het tweede drafgedeelte er nog mooier uit hebben gezien dan het eerste gedeelte. In dat tweede deel liep Alphaville misschien net iets meer bergop. Waar ik ook heel blij mee ben is dat we de galopwissels ook weer op een wijze hebben laten zien zoals ze bedoeld zijn. Met rust en expressie en exact op de muziek", aldus Hosmar.

Ook bondscoach Joyce Heuitink was zeer te spreken over de rit van Hosmar. "Frank heeft gedurfd gereden en bleef gedurende de gehele rit niet alleen foutloos, ook was nergens iets van een aarzeling te bespeuren. Gewoon een topproef. De moeilijkheidsgraad van de kür mag iets omhoog, maar aan de andere kant kun je ook zeggen dat als je in staat bent foutloos door de kür te komen met zoveel expressie, dat dan de huidige moeilijkheidsgraad exact je goede is. Maar ook hierin moet progressie geboekt kunnen worden", aldus Heuitink, die vond dat Alphaville in alle drie de bewegingsvormen excelleerde. "Het eerste gedeelte van de rit van Frank was goed, het tweede gedeelte was fantastisch", vatte Heuitink de rit samen.

Uitslag EK paradressage kür Grade IV
1) Sophie Wells (Eng) - Valerius (Flemmingh x Lacros) - 80.250 %
2) Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville (Sandreo x Iglesias) - 76.900 %
3) Line Ghorning Jörgensen (Den) - Di Caprio (De Niro x Napoleon) - 72.950 %

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)