Toppers naar Zilveren Ster

HAAKSBERGEN - Voor de dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster komen vanaf vrijdag tot en met zondag vele dressuurtoppers uit het hele land naar Haaksbergen. Onder hen Romy van der Schaft, Bart Veeze, Vai Bruntink, Linda Verwaal, Marcelle Hesselink, Gerdien Hilgenberg, Janneke Punte en Linda Mars. In totaal zijn er tijdens het evenement 1200 starts op de fraaie piste van De Sterruiters.

Alle eerste prijswinnaars van de rubrieken B tot en met ZZ Licht plaatsen zich voor de finale op zondagmiddag. Er zijn dan fantastische prijzen te verdienen en aan de winnaar van de finale wordt tevens de wisseltrofee ‘De Zilveren Ster’ uitgereikt.

Behalve de reguliere proeven wordt op zaterdagmiddag een rubriek voor jonge talentvolle 4- en 5-jarige dressuurpaarden verreden. Zo’n 40 jonge paarden zullen hun beste beentje voor zetten om in het bezit te komen van een mooie statiedeken die in beide groepen apart te winnen is. Daarnaast zal er een overall kampioen worden gekozen.

Behalve de vele dressuurbeloftes zal Eos Utopia van Bart Veeze - de beste vierjarige merrie van de afgelopen Pavo Cup - zeker een goede kans maken met de hoofdprijs naar huis te gaan.

Er wordt een kort jurycommentaar gegeven over de prestaties van de paarden in de ring. Sjak Laarakkers neemt deze taak op zich. Sjak is behalve africhter van dressuurpaarden ook een succesvolle trainer. Hij begeleidde meerdere combinaties naar het hoogste niveau. Ook is hij jaren werkzaam geweest als lid van de KWPN-hengstenkeuringscommissie en heeft een goed oog voor kwaliteit.

Zondagmiddag 22 september is er een kür op muziek en een bijzondere clinic van Dressuurstal Van Baalen. Marlies van Baalen neemt ook haar nieuwe toppaard mee. De hengst Zidini DVB (Gribaldi x Wisconsin) is een echte eye-catcher! Hij beschikt over drie geweldige gangen en heeft veel talent voor het verzamelde werk. In de dressuurwereld wordt gezegd dat deze bloedmooie hengst wel eens een tweede Totilas zou kunnen zijn.  

Coby van Baalen behoeft geen nadere introductie. Als amazone en trainer heeft ze zich meer dan bewezen. Zo nam ze deel aan de Olympische Spelen met de inmiddels overleden hengst Ferro en presteren de leerlingen van Dressuurstal Van Baalen zowel nationaal als internationaal sterk. Samen met dochter Marlies is ze de grondlegger van de DVB Foundation. Deze stichting heeft als doel het op transparante wijze ondersteunen van de dressuursport voor gehandicapten. Het thema van de clinic zal daarom voor een groot deel in het teken staan van de paradressuur.

De finalisten uit de klassen B tot en met ZZ Licht strijden zondag vanaf 13.00 uur op de all-weather buitenbodem naast de manege om de ereplaatsen. De klasse Z1, Z2 en ZZ Licht rijden in de hoofdring een kür op muziek.

Iedereen is van harte welkom op dit dressuurfestijn dat wederom gehouden wordt op de terrreinen van de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg te Haaksbergen. De toegang voor deze wedstrijd is alle dagen gratis.

Programma

Vrijdag 20 september
Aanvang 13.30 uur  Klasse B t/m ZZ - licht

Zaterdag 21 september
Aanvang 09.00 uur  Klasse B, L1 / L2, Z1 / Z2 en ZZ Licht
Aanvang 13.00 uur  Klasse M1, M2, vervolg Z1

PROGRAMMA HOOFDRING ZATERDAG
09.00 uur   ZZ Licht
13.00 uur   Rubriek jonge rijpaarden met medewerking van Sjak Laarakkers

Zondag 22 september
Aanvang ± 08.30 uur  Klasse B t/m Z1

PROGRAMMA HOOFDRING ZONDAG
9.30 uur Paarden klasse Z2
12.30 uur Finale klasse M
13.00 uur Finale klasse B en L (is ook op all-weatherbodem)
14.15 uur Eerste deel clinic met Coby van Baalen
14.45 uur Paarden klasse Z1 kür op muziek
15.45 uur Tweede deel clinic met Coby van Baalen
16.00 uur  Paarden klasse Z2/ZZ-licht kür op muziek

Aansluitend prijsuitreiking

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)