ZILVER IN IJSSELMUIDEN VOOR ASHLEY LANGEVOORT IN ZZ LICHT EN SANNE DE JONG IN Z1 

Regiotitel Z2 voor Nické Miskotte

Foto Nické Miskotte © Foto4U

IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur van de Regio Overijssel noemen. De amazone van de Hertruiters uit Hellendoorn was met een score van 68,071 procent in de klasse Z2 te sterk voor de concurrentie.

Ze reed een prachtige kür met muziek van Guns ’n Roses, Pink Floyd en Heart. Hel leverde haar hoge scores en de overwinning in dit kampioenschap op met een gemiddeld percentage van 69,667 prfocent. Daarmee verdiende ze tevens een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap en een ticket voor de Dutch Masters tijdens Indoor Brabant.

De 20-jarige Nické Miskotte kreeg haar voorkeur voor de dressuursport met de paplepel ingegoten. Haar moeder Bianca Miskotte=Borkent Was jarenlang actief in deze discipline van de paardensport. “Vroeger ging ik altijd met mijn vader Bert mee om te kijken.” De twintigjarige studente biologisch en medisch laboratoriumonderzoek aan de Hogeschool Saxion in Enschede verraste vriend en vijand, maar ook zichzelf met de titel in IJsselmuiden.

“Eigenlijk kwam het totaal onverwacht. Het leek me al heel mooi om een keer de kür te mogen rijden. Ik was daarom al erg blij toen dat me lukte en het werd helemaal gaaf toen bleek dat ik ook nog bij de beste drie zat. Het ging gewoon super goed, alles viel op zijn plek.”
In Kacie heeft ze een merrie, die nog wel eens sensibel wil zijn als de omgeving wat spanning voor haar oplevert. “Maar ze is ook erg werkwillig.”

Al tien jaar wordt ze begeleid door streekgenoot Frank Hosmar en de laatste tijd helpt ook Bart Bax haar vooruit.  Vooralsnog stelt ze zich bescheiden op als het om haar ambities in de sport gaat. “Dit jaar hoop ik te starten bij de young riders en me goed te presenteren bij het NK. Verder kijken we wel wat ervan komt.”
 
In de klasse ZZ licht was er een tweede plaats voor Ashley Langevoort met Luxor. Met een waardering van 70,286 procent gaf ze ruim een half punt toe op winnares Nicky Snijder met Loco Flanell Sth (70,875). 
Ook Sanne de Jong deed een geslaagde greep naar zilver. Ze moest in de klasse Z1 op Kodex DJ met een beloning van precies 69.000 procent alleen Mellany van de Vorstenbosch met Lady Leatherdale JJ (69,571) laten voorgaan.

Meer Dressuur

»
ENSCHEDE - Als volgende week de namen worden bekend gemaakt van de Nederlandse afvaardiging voor de paradressuur tijdens de Paralympische Spelen in... (15-07-2024)
»
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Joyce Vegter in de klasse Z1 veroverden afgelopen weekend in Denekamp een titel dressuur van de... (08-07-2024)
»
ERMELO – Frank Hosmar was afgelopen weekend niet te kloppen in Grade V tijdens de wedstrijden paradressuur in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit... (16-06-2024)
»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)