OOK FRANK HOSMAR HEEFT BASISPLAATS IN RIESENBECK, LOES CEVAAL RESERVE

Lotte Krijnsen in team EK paradressuur

Lotte Krijnsen met Rosenstolz

ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor senioren. De titelstrijd vindt van 6 tot en met 10 september plaats in het Duitse Riesenbeck, gelijktijdig met het EK dressuur.

TeamNL, onder leiding van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink, bestaat verder uit Sanne Voets, Demi Haerkens en Britney de Jong. De laatste is net als Loes Cevaal als reserve aangewezen.

De keuze van de bondscoach betekent dat het volledige gouden WK-team van 2022 over een paar weken afreist naar Riesenbeck en tot de kanshebbers op eremetaal gerekend mag worden. 
Joyce van Rooijen licht de motivatie voor de teamkeuze als volgt toe: “De ruiters uit de Grades 4 en 5 zijn met hun paarden allemaal bewezen combinaties die zich iedere wedstrijd opnieuw laten zien met topproeven. Zij hebben allemaal al heel veel ervaring met het rijden van kampioenschappen en daar ook al veel medailles gewonnen.”

Dicht bij elkaar
Voor de vierde positie en de reserves was de keuze een stuk moeilijker. “Ze zaten dicht bij elkaar, dat maakte de beslissing echt lastig. Uiteindelijk is er gekozen voor Lotte Krijnsen en eerste reserve Loes Cevaal. De belangrijkste argumentatie hiervoor zijn de prestaties in de Grand Prix B, want dat is de proef die gereden wordt als landenwedstrijd op het EK. Het teamresultaat is al jarenlang het belangrijkst, al zijn individuele medailles uiteraard ook mooi. Lotte heeft al drie kampioenschappen gereden en iedere keer medailles gewonnen. Ook individueel is ze een kanshebber en dat gun ik haar, net zoals bij het WK in Herning, opnieuw.”

Frank Hosmar uit Haarle) start in Grade 5 met de achttienjarige bruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo). Hij is met zijn vrouw Annemarie eigenaar van de ruin. Neel Schakel-Van Klei gaat mee als groom.

Lotte Krijnsen uit Enschede komt uit in Grade 3 met de donkerbruine zeventienjarige merrie Rosenstolz (v. Rotspon), eigendom van de familie Krijnsen. Groom is Rolina Krijnsen, Janneke Punte treedt op als inrijder en trainer.

Loes Cevaal uit Holten is actief in Grade 2 met de zwarte achttienjarige ruin Happy Hero II (v. Hohenstein)/ Ze is eigenaar samen met groom Wouter Raamsman. 
Loes Cevaal is directe reserve voor Lotte Krijnsen, Britney de Jong is dat voor de overige teamleden. Deze verdeling heeft alles te maken met de eisen die gesteld worden aan de invulling van de teams met ruiters uit verschillende Grades. Net als bij eerdere kampioenschappen moet in een team minimaal één ruiter uit de Grades I, II, of III worden opgenomen.

Meer Dressuur

»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
DEURNE – Frank Hosmar liet er afgelopen weekend tijdens de laatste observatiewedstrijd voor het EK paradressuur, dat van 4 tot en met 10 september in... (01-08-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür... (26-05-2023)
»
TOLBERT - Met een prachtige kür op muziek won Frank Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) de finale om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de... (16-04-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
»
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
»
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
»
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
»
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
»
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)