ENSCHEDESE MET ROSENSTOLZ NIET TE KLOPPEN IN GRADE III

Hattrick Lotte Krijnsen in Deauville

Lotte Krijnsen met Rosenstolz.

DEAUVILLE  – Lotte Krijnsen maakte dit weekend indruk in het Franse Deauville. De amazone uit Enschede scoorde in Grade III een hattrick met de zestienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspon x Sayonara). Met het nationale team eindigde ze als tweede achter Engeland.

De teamtest sloot ze af met een score van 70,765 procent, waarna ze er in de individuele test 72,059 en in de kür liefst 76,420 procent op liet volgen. CPEDI3 Deauville was gepland als outdoorconcours  maar werd door de slechte weersomstandigheden uiteindelijk indoor verreden. “We hadden twee dagen buiten de baan verkend. Maar donderdagavond werd besloten om de wedstrijd naar binnen te verplaatsen omdat het zo nat was, waaide en sneeuw was voorspeld. Daardoor had niemand de binnenbaan verkend. Het was best spannend hoe de paarden zouden reageren”, vertelt Lotte Krijnsen.

“In de eerste proef was Roosje nog wat gespannen en daardoor hadden we wat rommeldingetjes. De tweede was een stuk beter en meer ontspannen. Ik was al heel blij dat ik de kür mocht rijden en daarin klopte alles, echt heel gaaf. Roosje bleef het in de hoek bij C nog wel wat spannend vinden maar ik kon een beetje smokkelen met de lijnen”, vervolgt Krijnsen lachend. “Dat is in de kür een beetje makkelijker. Onze vorige wedstrijd reden we in Doha en toen was het 27 graden. Dit was wel even omschakelen maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt. Het was een goede oefening om te zien hoe een paard kan reageren in een andere situatie.”

Dubbel gevoel
Lotte Krijnsen kwam eerder uit in Grade IV en rijdt sinds kort in Grade III. “Ik was vorig jaar al een twijfelgeval en ben afgelopen februari in Doha gekeurd naar Grade III.” Dat is een dubbel gevoel voor de amazone. Enerzijds is ze lichamelijk verder achteruit gegaan, maar aan de andere kant sluiten de proeven in Grade III beter aan op wat de amazone lichamelijk kan. “In galop zijn mijn balans en rompstabiliteit verslechterd. Daardoor had na ik de proeven in Grade IV echt een week last van mijn lijf. In de Grade III-proeven heb ik dat helemaal niet.”

Grade III lijkt Krijnsen uiterst goed te passen. Afgelopen februari won ze in Doha alle drie de proeven en dat kunstje herhaalde de amazone dit weekend in Deauville. “Het voelt echt als een opstap richting de observaties, waar we mee verder kunnen en waar we nog meer uit kunnen halen.”

In de landenwedstrijd, waarbij zowel de landenproef als de individuele proef meetelde, werd Nederland nipt tweede achter Groot-Brittannië. Oranje kwam slechts een half procent te kort: 71,94 om 71,94.

NK-goud Yelin Kayalar
Yelin Kayalar (foto rechts) reed na de regiotitel in Denekamp ook in Ermelo haar 10-jarige pony Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) naar de overwinning. Met een score van 68,248 procent werd ze gehuldigd als Nederlands kampioen in de klasse Z1 en Z2 bij de ponyruiters. Een prachtige prestatie van de amazone van PC Achter ’n Bos uit kring Reggedal.
Jasper Hosmar veroverde dit weekend brons tijdens de nationale kampioenschappen dressuur voorponyruiters. Met Rocky scoorde de zoon van Frank Hosmar uit Haarle in categorie C van de klasse L1 precies 65 procent voor zijn optreden.

Meer Dressuur

ERMELO - In de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur bezet Frank Hosmar na het eerste onderdeel een tweede en een vierde plaats. Met... (05-05-2022)
SAASVELD - Joyce Vegter was afgelopen weekend de sterkste in de Lichte Tour tijdens het dressuurweekend in Saasveld. Met Figo werd ze voor haar... (15-03-2022)
SAASVELD – Michelle Canten-Weyl tekende vrijdag voor de beste prestatie in de zwaarste klassen tijdens het dressuurweekend in de Ankerhal van... (11-03-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar was tijdens op de titelstrijd indoordressuur van de KNHS in Ermelo met haar pony Heidepeel’s Constantijn overduidelijk de... (06-03-2022)
DOHA – Lotte Krijnsen kijkt met een prima gevoel terug op haar optreden in Doha. De amazone paradressuur uit Enschede won in de hoofdstad van Qatar... (03-03-2022)
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Maybrett Schreur in de klasse Z2 veroverden dit weekend overtuigend de belangrijkste dressuurtitels... (27-02-2022)
DENEKAMP – Nikki Spaan veroverde zaterdag op superieure wijze de Overijsselse titel dressuur in de klasse Z1. Met Kantjil van ’t Zelfert kwam ze uit... (22-02-2022)
DENEKAMP - Manege De Zonnebeek in Denekamp is drie weekenden lang de locatie voor de kampioenschappen dressuur van de Regio Overijssel van de KNHS.... (17-02-2022)
SAASVELD – Joyce Vegter beleefde afgelopen weekend een mooie mijlpaal. In de Ankerhal van Saasveld veroverde de Enschedese haar 25ste dressuurtitel... (07-02-2022)
MARIENHEEM – Ashley Langevoort zegevierde zaterdag tijdens het meetmoment van de titelstrijd dressuur van Kring Salland op Luxor (v. Ebony) met een... (24-01-2022)
LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille. De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn... (30-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)