Gerdien Hilgenberg pakt proef ZZ-zwaar

ALMELO - Gerdien Hilgenberg (foto) pakte zondag de zege in de tweede proef voor de klasse ZZ-zwaar tijdens de Subtop-wedstrijden dressuur in Almelo. Met een score van 63,00 procent hield ze met Ronaldo (v. Concorde x Zevenster) Wieteke Oldenburger op Vonkenstein (62,00) en Kirsten Brouwer op Molenkoning's Traver (61,71) achter zich. In de eerste proef moest Hilgenberg nog tevreden zijn met een zesde plaats met 61,61 procent

Die proef werd gewonnen door Oldenburger, die net als Annemieke Vincourt met 64,52 procent werd beloond. Brouwer werd derde met 62,90 procent.

Gerdien Hilgenberg over haar prestaties op zondag: "In feite ging de eerste proef ook wel goed. Alleen heb ik Ronaldo toen te veel ingehouden. Ik wilde het vooral netjes doen, waardoor hij toen wat matter overkwam. In de tweede ronde liep hij lekker vrij rond. Over het geheel ben ik ik heel tevreden. Hij heeft heel goede onderdelen laten zien. Vooral de serie-changementen gingen foutloos en de uitgestrekte gangen gingen ook prima, daar ben ik heel blij mee."

Ronaldo werd vier jaar geleden als recreatiepaard aangeschaft voor haar broer, maar die kon met de hete Concorde niet echt overweg. "Hij heeft het een halfjaartje geprobeerd, daarna heb ik hem overgenomen. We zijn in de L begonnen en ik heb veel plezier van hem. Ronaldo heeft een heel mooie aanleuning, kan ontzettend goed draven en heeft een super karakter. Hij heeft erg veel go, is wel erg sensibel maar nooit lui en altijd wakker."
.
Gerdien Hilgenberg legde zaterdag al beslag op twee derde plaatsen in de klasse ZZ-licht tijdens de dressuurwedstrijden van de Looleeruiters in Almelo. Met haar zevenjarige paard Winston (v. Rubels) hoefde ze zich beide keren alleen gewonnen te geven tegen nationale topper Laurens van Lieren, die met President's Wonderboy en President's Victory in beide proeven de eerste en de tweede plaats bezette. Gerdien Hilgenberg scoorde 65,43 en 62,65 procent, Van Lieren noteerde met Wonderboy 66,29 en 65,88 procent en met Victory 66,00 en 64,85 procent.

Gerdien Hilgenberg was er content mee. "Als je met een paard nog niet zo lang op dit niveau rijd, hoef je je niet te schamen als je alleen Laurens van Lieren voor je moet laten. Ik vond het prima gaan. Winston is een erg fijn paard om te rijden met een makkelijke aanleuning. Hij is heel goed in de uitgestrekte gangen en de pirouettes en heeft een goede stap. Met deze uitslag ben ik heel tevreden."

Marcelle Hesselink werd zaterdag in de eerste omloop vijfde met Workmate (60,86). In de tweede ronde slaagde ze erin als een van de weinigen een hogere score te bewerkstelligen dan in de eerste reeks. Met 62,06 procent eindidge ze toen als vijfde.

Jacqueline Windt was zondag met Ubaldi twee keer de sterkste in de klasse ZZ-licht. In de eerste proef was ze met 65,57 procent baas over Thessa Bresser met Usher (net als Ubaldi v. Gribaldi), die 62,29 procent haalde. Stephanie Jensen was met Hert-Breaker runner-up in de tweede omloop (61,32) door met klein verschil Janneke Punte op Verona (61,18) voor te blijven. Punte was bij haar eerste optreden slechts dertiende geworden met 56,14 procent.

In de lichte tour was Robin van Lierop zondag oppermachtig. Hij won met Twister RVL (v. Krack C) zowel de Prix St. Georges als de Intermediair I met waarderingen van 66,05 en 66,84 procent. In het eerste geval klasseerde Inge van der Schaft zich met Rebell als tweede (64,61) en werd Marian Dorresteijn met Raindancer derde (64,47). De laatste schoof in de Intermediair I nog een plekje naar voren op (65,26 procent) en nu haalde Chris Epskamp met Van der Valks Lois-Lane de derde prijs op (62,37 procent).

  In de selectiewedstrijd voor de Subli Cup was Vienna Romp met Bolero de sterkste bij de vierjarige paarden, wat haar 75,20 procent opzaterdag leverde. Aagje Hardeman met Blöf werd tweede met 69,30 procent en Laurens van Lieren met President's Bolero derde met 69,00 procent.

Philipe van Ommen trok met President's Saterday Night de zege naar zich toe
bij de vijfjarige paarden (77,80), voor Manon van HylckamaVlieg met Archibald (74,10) en Kirsten Teeuwen met Camorkus (72,50).

Femke Beljon greep met Zoraida de winst bij de zesjarige paarden.

UITSLAGEN:
Jonge Paarden                        Subtop                  

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)