FRANK HOSMAR OPTIMISTISCH OVER ZIJN KANSEN BIJ WK PARADRESUUR IN HERNING 

‘Alphaville NOP in jaren niet zo los’

Frank Hosmar en Alphaville bij de keuring.

HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden koers te houden, die TeamNL woensdag bij het WK paradressuur in Herning insloeg.
Met scores van respectievelijk 76,750 en 76,000 procent veroverden Sanne Voets met de veertienjarige vosruin Demantur RS2 NOP (v. Vivaldi) en debutante Demi Haerkens met de even oude vosmerrie EHL Daula (v. IPS Gribaldi) op de eerste dag van de titelstrijd goud en zilver in de teamtest. Het duo was duidelijk beter dan de rest.
  

 

Frank Hosmar kijkt optimistisch vooruit naar zijn eigen optreden met de zeventienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) in Denemarken. Hij start dan om 19.37 uur als veertiende van de zeventien deelnemers in zijn klasse. “Het is altijd weer afwachten hoe het loopt, maar als het in de wedstrijd zo loopt als in de training, komt het wel in orde. Alf was in de laatste trainingen ontzettend goed. Ik ben vorige week nog een dagje bij Adelinde Cornelissen geweest en hij is in jaren niet zo los geweest als nu.”

Hosmar’s grootste concurrenten, de Belgische Michèle George en de Britse Sophie Wells, komen als zesde en zevende direct na elkaar voor hem in actie. “Michèle heeft goud gepakt bij de laatste WK’s en bij de Olympische Spelen in Tokyo. Sophie heeft nu niet naar beste paard mee, maar haar kennende zal ze wel behoorlijk aan het sleutelen zijn geweest. Tegen Australië heb ik nog nooit gereden, dus ik heb geen idee hoe dat ervoor staat, de Amerikanen zijn altijd geduchte tegenstanders. En ook met de Denen moeten we serieus rekening houden.” 

Jurering
Volgens Frank Hosmar is het WK voor hem geslaagd als “ik de ring uitkom en het in de proef niet beter kon. En als de jurering dan ook nog meezit…”
De ruiter uit Haarle verwijst daarmee naar de situatie, waarbij juryleden uit landen van concurrenten de cijfers van hun landgenoten nog wel eens willen opwaarderen, terwijl ze die voor Nederlanders juist drukken. “Sommige juryleden zijn heel chauvinistisch en naar mijn idee wordt dat steeds erger. Wij hebben  de pech dat die uit Nederland dat niet zijn.”

Twee jaar geleden zag het er nog naar uit dat Frank Hosmar zijn loopbaan in de paradressuur zou afsluiten. Ondertussen heeft hij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs als eindstation in zijn agenda genoteerd. “Ik wil nog steeds een keer individueel wereldkampioen worden en een keer goud halen bij de Spelen.”

Het eerste doel kan hij deze dagen in Denemarken verwezenlijken. Hosmar lijkt er klaar voor. Het goede voorbeeld werd dus woensdag al gegeven door zijn ploeggenoten Sanne Voets en Demi Haerkens in Grade IV. 

Zie ook www.herning2022.com

Meer Dressuur

SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)
MARIËNHEEM – Angela Wiegmans-Snippe speelde afgelopen weekend de hoofdrol tijdens de dressuurwedstrijden in Mariënheem. Met Jylana W won ze beide... (23-01-2023)
ERMELO – WK-gangers Frank Hosmar en Lotte Krijnsen zijn er zaterdag in Hellendoorn niet in geslaagd een zege te boeken tijdens de derde... (25-12-2022)
LONNEKER – Janneke Punte bleek zaterdag te sterk voor de concurrentie in de gecombineerde klassen ZZ Licht en Z2 tijdens de kringselectie dressuur in... (21-11-2022)
DE LUTTE – Met zeges in drie proeven was Mirjam Braakhuis afgelopen weekend de meest succesvolle deelnemer bij de wedstrijden dressuur in De Lutte.... (16-11-2022)
BATHMEN – Loes Cevaal won zondag in Bathmen met Happy Hero II (v. Hohenstein) de landenproef in Grade I en II tijdens de tweede wedstrijd voor de... (15-11-2022)
AMBT DELDEN – Angela Wiegmans-Snippe was dit weekend de meest succesvolle deelnemer in de klasse Z2 dressuur bij wedstrijden in Ambt Delden. Met... (14-11-2022)
WIERDEN – Mirjam Braakhuis reed tijdens het indoorconcours dressuur van De Eschruiters in Wierden naar drie overwinningen. Met Kienna (v. George... (17-10-2022)
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de vier paarden van het Nederlandse team paradressuur, dat op het WK in Herning vorige... (05-10-2022)
LONNEKER – Maybrett Schreur werd tijdens wedstrijden dressuur in Lonneker in de zwaarste klasse, waarin ZZ Licht en Z2 werden  gecombineerd, door de... (03-10-2022)
ALMELO – Tijdens de wedstrijden dressuur voor de subtop in Almelo deed Frank Hosmar een geslaagde greep naar de eerste plaats in de Prix Saint... (27-09-2022)
ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week... (10-09-2022)