FRANK HOSMAR OPTIMISTISCH OVER ZIJN KANSEN BIJ WK PARADRESUUR IN HERNING 

‘Alphaville NOP in jaren niet zo los’

Frank Hosmar en Alphaville bij de keuring.

HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden koers te houden, die TeamNL woensdag bij het WK paradressuur in Herning insloeg.
Met scores van respectievelijk 76,750 en 76,000 procent veroverden Sanne Voets met de veertienjarige vosruin Demantur RS2 NOP (v. Vivaldi) en debutante Demi Haerkens met de even oude vosmerrie EHL Daula (v. IPS Gribaldi) op de eerste dag van de titelstrijd goud en zilver in de teamtest. Het duo was duidelijk beter dan de rest.
  

 

Frank Hosmar kijkt optimistisch vooruit naar zijn eigen optreden met de zeventienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) in Denemarken. Hij start dan om 19.37 uur als veertiende van de zeventien deelnemers in zijn klasse. “Het is altijd weer afwachten hoe het loopt, maar als het in de wedstrijd zo loopt als in de training, komt het wel in orde. Alf was in de laatste trainingen ontzettend goed. Ik ben vorige week nog een dagje bij Adelinde Cornelissen geweest en hij is in jaren niet zo los geweest als nu.”

Hosmar’s grootste concurrenten, de Belgische Michèle George en de Britse Sophie Wells, komen als zesde en zevende direct na elkaar voor hem in actie. “Michèle heeft goud gepakt bij de laatste WK’s en bij de Olympische Spelen in Tokyo. Sophie heeft nu niet naar beste paard mee, maar haar kennende zal ze wel behoorlijk aan het sleutelen zijn geweest. Tegen Australië heb ik nog nooit gereden, dus ik heb geen idee hoe dat ervoor staat, de Amerikanen zijn altijd geduchte tegenstanders. En ook met de Denen moeten we serieus rekening houden.” 

Jurering
Volgens Frank Hosmar is het WK voor hem geslaagd als “ik de ring uitkom en het in de proef niet beter kon. En als de jurering dan ook nog meezit…”
De ruiter uit Haarle verwijst daarmee naar de situatie, waarbij juryleden uit landen van concurrenten de cijfers van hun landgenoten nog wel eens willen opwaarderen, terwijl ze die voor Nederlanders juist drukken. “Sommige juryleden zijn heel chauvinistisch en naar mijn idee wordt dat steeds erger. Wij hebben  de pech dat die uit Nederland dat niet zijn.”

Twee jaar geleden zag het er nog naar uit dat Frank Hosmar zijn loopbaan in de paradressuur zou afsluiten. Ondertussen heeft hij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs als eindstation in zijn agenda genoteerd. “Ik wil nog steeds een keer individueel wereldkampioen worden en een keer goud halen bij de Spelen.”

Het eerste doel kan hij deze dagen in Denemarken verwezenlijken. Hosmar lijkt er klaar voor. Het goede voorbeeld werd dus woensdag al gegeven door zijn ploeggenoten Sanne Voets en Demi Haerkens in Grade IV. 

Zie ook www.herning2022.com

Meer Dressuur

BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de vier paarden van het Nederlandse team paradressuur, dat op het WK in Herning vorige... (05-10-2022)
LONNEKER – Maybrett Schreur werd tijdens wedstrijden dressuur in Lonneker in de zwaarste klasse, waarin ZZ Licht en Z2 werden  gecombineerd, door de... (03-10-2022)
ALMELO – Tijdens de wedstrijden dressuur voor de subtop in Almelo deed Frank Hosmar een geslaagde greep naar de eerste plaats in de Prix Saint... (27-09-2022)
ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week... (10-09-2022)
LANGEVEEN – Net als een week eerder in Vriezenveen tekende Ellen Bloem-Niekolaas in Langeveen voor mooie dressuurscores in de klasse Z2/ZZ Licht. (07-09-2022)
VRIEZENVEEN/DEN HAM – Ellen Bloem-Niekolaas maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijden dressuur van haar eigen vereniging De... (30-08-2022)
ERMELO – Het ponyviertal van PSV Hertruiters uit Hellendoorn in de klasse M (categorie BCDE) veroverde zaterdag op knappe wijze de dressuurtitel bij... (21-08-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar veroverde woensdag zilver tijdens de Hippiade in Ermelo. In de strijd om de nationale titel in categorie C van de klasse Z1... (18-08-2022)
ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone... (16-08-2022)
HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)
GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick... (03-07-2022)