MICHELE GEORGE VOOR DERDE KEER OP RIJ BESTE IN KÜR OP MUZIEK

Frank Hosmar sluit af met zilver

Frank Hosmar met zijn medaille-oogst: twee keer zilver en eenmaal brons.

TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille.

De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn eeuwige rivale Michele George uit België voor de derde keer op rij met het goud aan de haal ging in de kür op muziek.

Hosmar werd in Grade V voor een fraai optreden met de donkerbruine ruin Alphaville NOP op de tonen van 'Slave to the Rythm' beloond met een waardering van 80,240 procent. De Belgische bleef hem daarna met 80,590 procent net voor. Het brons ging verrassend naar de Duitse Regine Mispelkamp. Hosmar, die in Tokio ook brons in de inviduele test veroverde en zilver won met de landenploeg , verzamelde samen met de zestienjarige ruin bij drie Paralymische Spelen twee keer zilver en zes maal brons.

Punten gedrukt
Met een heerlijke, lichtvoetige en expressieve kür op muziek toonden Frank Hosmar en Alphaville NOP zich in topvorm in de finale. "Alphaville was gewoon top. Ik ben echt heel blij met de medailles”, aldus Hosmar. 
“Alph liep elke dag beter, ik wist dat hij in topvorm was. Op donderdag had ik er zelf meer aan moeten rijden. Gisteren in de landenwedstrijd en vandaag in de kür liep hij gewoon super. Ik ben echt heel blij met de medailles.” Toch klinkt er na het zilver in de finale teleurstelling in de stem van de 53-jarige Hosmar. “De punten van de jury vielen me tegen. Ik had vandaag de moeilijkste kür en de mooiste muziek, maar ik werd net als gisteren in de landenwedstrijd door het Engelse jurylid enorm gedrukt. Dat kost gewoon tweemaal goud. Maar ik ben blij met de ritten die ik hier in Tokio gereden heb. In de kür kreeg ik mijn hand niet in de lus van de teugel en daardoor ontstond er een storing in de overgang."

Eerder op de dag greep Sanne Voets met Demantur RS2 NOP haar tweede gouden medaille in Tokio. Ze was een klasse apart in Grade IV en tekende voor een score van liefst 82,085 procent. In Grade II kon Rixt van der Horst haar kansen op een derde medaille niet verdedigen, omdat haar paard Findsley NOP zich verstapte en niet fit genoeg bleek om van start te gaan.

Met zes medailles (2x goud, 2x zilver en 2x brons) presteerde het paradressuurteam van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink uitstekend in Tokio.

Onderste foto van Frank Hosmar met Alphaville © Ashley Claus/Claus Close Up.

 

Meer Dressuur

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)
ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio... (19-07-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
WIERDEN – Frank Hosmar moest dit weekend afstand doen van zijn nationale titel paradressuur, maar de ruiter uit Haarle kon daar prima mee leven. (06-06-2021)
WAREGEM – Frank Hosmar moest zich dit weekend zonder zijn topper Alphaville NOP  tevreden stellen met de tweede plaats in de eindrangschikking... (25-04-2021)
ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)