MICHELE GEORGE VOOR DERDE KEER OP RIJ BESTE IN KÜR OP MUZIEK

Frank Hosmar sluit af met zilver

Frank Hosmar met zijn medaille-oogst: twee keer zilver en eenmaal brons.

TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille.

De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn eeuwige rivale Michele George uit België voor de derde keer op rij met het goud aan de haal ging in de kür op muziek.

Hosmar werd in Grade V voor een fraai optreden met de donkerbruine ruin Alphaville NOP op de tonen van 'Slave to the Rythm' beloond met een waardering van 80,240 procent. De Belgische bleef hem daarna met 80,590 procent net voor. Het brons ging verrassend naar de Duitse Regine Mispelkamp. Hosmar, die in Tokio ook brons in de inviduele test veroverde en zilver won met de landenploeg , verzamelde samen met de zestienjarige ruin bij drie Paralymische Spelen twee keer zilver en zes maal brons.

Punten gedrukt
Met een heerlijke, lichtvoetige en expressieve kür op muziek toonden Frank Hosmar en Alphaville NOP zich in topvorm in de finale. "Alphaville was gewoon top. Ik ben echt heel blij met de medailles”, aldus Hosmar. 
“Alph liep elke dag beter, ik wist dat hij in topvorm was. Op donderdag had ik er zelf meer aan moeten rijden. Gisteren in de landenwedstrijd en vandaag in de kür liep hij gewoon super. Ik ben echt heel blij met de medailles.” Toch klinkt er na het zilver in de finale teleurstelling in de stem van de 53-jarige Hosmar. “De punten van de jury vielen me tegen. Ik had vandaag de moeilijkste kür en de mooiste muziek, maar ik werd net als gisteren in de landenwedstrijd door het Engelse jurylid enorm gedrukt. Dat kost gewoon tweemaal goud. Maar ik ben blij met de ritten die ik hier in Tokio gereden heb. In de kür kreeg ik mijn hand niet in de lus van de teugel en daardoor ontstond er een storing in de overgang."

Eerder op de dag greep Sanne Voets met Demantur RS2 NOP haar tweede gouden medaille in Tokio. Ze was een klasse apart in Grade IV en tekende voor een score van liefst 82,085 procent. In Grade II kon Rixt van der Horst haar kansen op een derde medaille niet verdedigen, omdat haar paard Findsley NOP zich verstapte en niet fit genoeg bleek om van start te gaan.

Met zes medailles (2x goud, 2x zilver en 2x brons) presteerde het paradressuurteam van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink uitstekend in Tokio.

Onderste foto van Frank Hosmar met Alphaville © Ashley Claus/Claus Close Up.

 

Meer Dressuur

ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
KRONENBERG – Frank Hosmar was dit weekend goed op dreef tijdens de internationale wedstrijd paradressuur in Kronenberg, die gold als observatie voor... (19-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
ERMELO - In de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur bezet Frank Hosmar na het eerste onderdeel een tweede en een vierde plaats. Met... (05-05-2022)
DEAUVILLE  – Lotte Krijnsen maakte dit weekend indruk in het Franse Deauville. De amazone uit Enschede scoorde in Grade III een hattrick met de... (03-04-2022)
SAASVELD - Joyce Vegter was afgelopen weekend de sterkste in de Lichte Tour tijdens het dressuurweekend in Saasveld. Met Figo werd ze voor haar... (15-03-2022)
SAASVELD – Michelle Canten-Weyl tekende vrijdag voor de beste prestatie in de zwaarste klassen tijdens het dressuurweekend in de Ankerhal van... (11-03-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar was tijdens op de titelstrijd indoordressuur van de KNHS in Ermelo met haar pony Heidepeel’s Constantijn overduidelijk de... (06-03-2022)
DOHA – Lotte Krijnsen kijkt met een prima gevoel terug op haar optreden in Doha. De amazone paradressuur uit Enschede won in de hoofdstad van Qatar... (03-03-2022)
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Maybrett Schreur in de klasse Z2 veroverden dit weekend overtuigend de belangrijkste dressuurtitels... (27-02-2022)
DENEKAMP – Nikki Spaan veroverde zaterdag op superieure wijze de Overijsselse titel dressuur in de klasse Z1. Met Kantjil van ’t Zelfert kwam ze uit... (22-02-2022)
DENEKAMP - Manege De Zonnebeek in Denekamp is drie weekenden lang de locatie voor de kampioenschappen dressuur van de Regio Overijssel van de KNHS.... (17-02-2022)
SAASVELD – Joyce Vegter beleefde afgelopen weekend een mooie mijlpaal. In de Ankerhal van Saasveld veroverde de Enschedese haar 25ste dressuurtitel... (07-02-2022)
MARIENHEEM – Ashley Langevoort zegevierde zaterdag tijdens het meetmoment van de titelstrijd dressuur van Kring Salland op Luxor (v. Ebony) met een... (24-01-2022)
LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)