BIJ KAMPIOENSCHAPPEN REGIO OVERIJSSEL IN BENTELO

Titels Sven Peters en Linda Verwaal

Foto's Sven Peters met Ugano (boven) en Linda Verwaal met James Bond Lvd © Marjon Hoen.

BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de nieuwe kampioenen in de zwaarste klassen van de Regio Overijssel.

Bij de springruiters ging de strijd om de titel over 1,40 meter tussen Sven Peters met  Ugano Z en Jarno Hesselink met Fhera. In de eerste omloop waren beide combinaties foutloos. In de barrage moest Hesselink met twee springfouten zijn meerdere erkennen in Peters. Bij de laatste viel één balk. Sven Peters ging met het kampioenschapslint naar huis en zal de regio vertegenwoordigen bij het NK in Ermelo.

Jarno Hesselink is met zijn paard Jarusa wel afgevaardigd in de klasse over 1,30 meter. De combinatie bleef twee keer foutloos en werd kampioen. Tweede en ook afgevaardigd werd Gerbert te Koppele met Kensington. In de klasse over 1,35 meter ging het kampioenslint naar Stijn Roelink met Joyride. Hij reed in deze rubriek als enige twee foutloze rondjes.

Dressuur 
Voor het kampioenschap in de klassen ZZ Licht en Z2 dressuur werden twee proeven verreden: de klassieke en een kür op muziek. In het ZZ Licht nam Linda Verwaal met haar Jazz-afstammeling James Bond Lvd al meteen overduidelijk de leiding. Ook tijdens haar prachtige kür stelde Linda ze haar paard professioneel en vrijwel foutloos voor. Met een eindscore over beide proeven van 70,74 procent werd de combinatie dik verdiend kampioen. Nikki Spaan met haar paard Kantjil van ’t Zelfert werd tweede met een eindscore van 64,054 procent. Beide combinaties gaan naar Ermelo.

In de Z2-klasse was de strijd om het kampioenschap veel spannender. Na de eerste proef stond Ashley Langevoort met Kascade nog bovenaan. Femke Beljon met Jacuzzi M en Gerdien Hilgenberg met Kadanz stonden respectievelijk op een tweede en derde plaats. Maar na de kür op muziek trok uiteindelijk Femke Beljon aan het langste eind. Zij eindigde in de kür weliswaar als tweede, maar met een totaalscore van 68,17 procent werd zij regiokampioen.

Ashley Langevoort eindigde in de kür op de derde plek en verspeelde daarmee haar eerste plaats. Zij werd in de einduitslag reservekampioen. Marike Klok, die met haar schimmel Weidehuis Indira Ghandi na het eerste onderdeel nog vijfde stond, reed een prachtige Kür en won deze. Dat leverde haar de derde plaats op in de eindrangschikking. Femke Beljon en Ashley Langevoort zullen echter afreizen naar Ermelo.

UITSLAGEN KAMPIOENSCHAPPEN REGIO OVERIJSSEL

Meer Dressuur

BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de vier paarden van het Nederlandse team paradressuur, dat op het WK in Herning vorige... (05-10-2022)
LONNEKER – Maybrett Schreur werd tijdens wedstrijden dressuur in Lonneker in de zwaarste klasse, waarin ZZ Licht en Z2 werden  gecombineerd, door de... (03-10-2022)
ALMELO – Tijdens de wedstrijden dressuur voor de subtop in Almelo deed Frank Hosmar een geslaagde greep naar de eerste plaats in de Prix Saint... (27-09-2022)
ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week... (10-09-2022)
LANGEVEEN – Net als een week eerder in Vriezenveen tekende Ellen Bloem-Niekolaas in Langeveen voor mooie dressuurscores in de klasse Z2/ZZ Licht. (07-09-2022)
VRIEZENVEEN/DEN HAM – Ellen Bloem-Niekolaas maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijden dressuur van haar eigen vereniging De... (30-08-2022)
ERMELO – Het ponyviertal van PSV Hertruiters uit Hellendoorn in de klasse M (categorie BCDE) veroverde zaterdag op knappe wijze de dressuurtitel bij... (21-08-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar veroverde woensdag zilver tijdens de Hippiade in Ermelo. In de strijd om de nationale titel in categorie C van de klasse Z1... (18-08-2022)
ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone... (16-08-2022)
HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden... (10-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)
GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick... (03-07-2022)