TIM LIPS NA EERSTE DAG DRESSUUR BESTE NEDERLANDER 

Laura Collett op goudkoers 

Tim Lips met Wicro Quibus

BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele overwinning ook om de zege in de landenwedstrijd strijdt.

De 31-jarige Britse Laura Collett lid van het ‘gouden’ team bij de Olympische Spelen van Tokyo en winnaar in Boekelo in 2019 met London 52, gaat stevig aan de leiding. Zij realiseerde met Dacapo een score van 21,9. Daarmee zette zij de verrassende nummer twee, de Italiaan Giovanni Ugolotti met Swirly Temptress, al op ruime achterstand. Hij behaalde een score van 24.4. De eveneens Britse Rosalind Canter staat voorlopig derde met een score van 25.0.

Omdat verwacht mag worden dat de chefs d’équipe hun beste ruiters in hun team hebben opgenomen is de verwachting gerechtvaardigd dat de veertig individuele starters niet voor grote verschuivingen in het klassement zullen zorgen. 

Yasmin Ingham

Toch mogen verrassingen niet worden uitgesloten, want tijdens het onlangs verreden WK in het Italiaanse Pratoni del Vivaro veroverde Yasmin Ingham de titel zonder deel uit te maken van het Britse team. Ook in Boekelo komt Ingham aan de start en mogelijk zorgt zij vrijdag opnieuw voor een surprise. De leidende Laura Collett is met Dacapo in vorm. Dat bewees zij twee weken geleden toen zij met dit paard als tweede eindigde in een korte vier sterrenwedstrijd in Little Downham. In juni zegevierde zij met Dacapo in een pittige vierster in Millstreet. 

Nederland negende
De Nederlandse ruiters, die het Oranje-kwartet van bondscoach Andrew Heffernan vormen, nemen na de dressuur in het tien landen tellende veld de negende plek in. Groot-Brittannië gaat ruim aan de leiding voor de Amerikanen, terwijl Nieuw-Zeeland derde staat.

Gezien de individuele klassering kan worden vastgesteld dat de jury karig was met de punten. Na 39 starters staat regerend Nederlands kampioen Tim Lips met Wicro Quibus op een voorlopige 21ste plaats. De achterstand van Lips op Collett bedraagt ruim tien punten.

De titelverdediger heeft in de strijd om het Nederlands kampioenschap een voorsprong van 0,7 punt op Janneke Boonzaaijer met Bouncer, die 22ste staat. Sanne de Jong neemt met Jersey MBF NOP een voorlopige 27ste plaats in, terwijl Thierry van Reine met de 35ste positie genoegen moet nemen.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

 

Meer Dressuur

Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür... (26-05-2023)
TOLBERT - Met een prachtige kür op muziek won Frank Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) de finale om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de... (16-04-2023)
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)
MARIËNHEEM – Angela Wiegmans-Snippe speelde afgelopen weekend de hoofdrol tijdens de dressuurwedstrijden in Mariënheem. Met Jylana W won ze beide... (23-01-2023)
ERMELO – WK-gangers Frank Hosmar en Lotte Krijnsen zijn er zaterdag in Hellendoorn niet in geslaagd een zege te boeken tijdens de derde... (25-12-2022)
LONNEKER – Janneke Punte bleek zaterdag te sterk voor de concurrentie in de gecombineerde klassen ZZ Licht en Z2 tijdens de kringselectie dressuur in... (21-11-2022)
DE LUTTE – Met zeges in drie proeven was Mirjam Braakhuis afgelopen weekend de meest succesvolle deelnemer bij de wedstrijden dressuur in De Lutte.... (16-11-2022)
BATHMEN – Loes Cevaal won zondag in Bathmen met Happy Hero II (v. Hohenstein) de landenproef in Grade I en II tijdens de tweede wedstrijd voor de... (15-11-2022)
AMBT DELDEN – Angela Wiegmans-Snippe was dit weekend de meest succesvolle deelnemer in de klasse Z2 dressuur bij wedstrijden in Ambt Delden. Met... (14-11-2022)
WIERDEN – Mirjam Braakhuis reed tijdens het indoorconcours dressuur van De Eschruiters in Wierden naar drie overwinningen. Met Kienna (v. George... (17-10-2022)
BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de vier paarden van het Nederlandse team paradressuur, dat op het WK in Herning vorige... (05-10-2022)