Z-ruiters en vrouwen in meerderheid

SAASVELD – Slechts vijf combinaties uit de klasse ZZ zijn erin geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. Ze moeten het op 7 december tijdens Indoor Twente in de Go Planet Expo Hall in Enschede opnemen tegen liefst 22 tegenstanders uit de klasse Z. Even opmerkelijk is dat in de eindstrijd de vrouwen duidelijk in de meerderheid zijn. Ze vormen bij de ontknoping van de dertigste editie precies tweederde van het deelnemersveld.

De 27 finalisten zijn:
Remco Been met Vera
Amke Bekhuis met Diva
Pia Brinkman met Burley
Gert-Jan Bruggink met Zissoga
Nuri Dijks met Viasint
Annemijn Gaalman met Oh Look at My
Vicky Helthuis met Chappeau
Leonie Jonkers met Brazzaville of Berghgraaf
Pieternel Kerbert met Abke
Emilia Kerimaa met MCB Sommerwind
Veronique Morsink met Belina
Gijs Mosman met Bylou
Malou Oude Luttikhuis met Oberon 4
Lisanne Roesink met Zinola
Pauline Rutten met Chianti Z
Rob Scherphof met Annebel
Lindy Stuivenberg met Zihowin
Angela ten Elshof met L Grafin II
Wendy Timmers met Amore
Arno van den Burg met Adore
Steven Veldhuis met Zjuliana Fairy V
Rom Vermunt met Bo
Judith Vetker met Benidorm
Beau Vos met Van Quick K
Frank Wagelaar met Alexis
Annet Willems met Interline H
Ellen Zwijnenberg met Boeve’s Boulogne

Meer Archief 2012 Twente Cup

»
WIERDEN – De Didamse Talessa de Jong bleek tijden het Kerstconcours voor ponies in manege De Vossenbos de enige in de klasse Z/ZZ die het zware... (29-12-2012)
»
ENSCHEDE - De pechduivel stelt er kennelijk een satanisch genoegen in Mark Schipper te achtervolgen. De in Hellendoorn geboren ruiter staat voorlopig... (17-12-2012)
»
ENSCHEDE - De dertigste editie van de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup is gewonnen door Rob Scherphof met zijn zevenjarige merrie Annebel (v... (07-12-2012)
»
ENSCHEDE - De strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup beleeft vrijdagavond in de Enschede Go Planet Expo Hall de ontknoping van de... (07-12-2012)
»
ENSCHEDE - Gert-Jan Bruggink en Rom Vermunt ontbreken donderdag 7 december in de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup... (29-11-2012)
»
SAASVELD - Veronique Morsink was zaterdagavond met Belina de sterkste in de klassieke rubriek met barrage van de kwalificatiewedstrijden in Saasveld... (17-11-2012)
»
SAASVELD - Lindy Stuivenberg was zaterdag de enige deelnemer in de klasse ZZ, die in de buurt kwam van de tijden die in de klasse Z op de klokken... (17-11-2012)
»
SAASVELD – Nog negen startplekken voor de finale zijn er zaterdag 17 november te verdelen, als in Saasveld de derde kwalificatiewedstrijd voor de... (12-11-2012)
»
WIERDEN - Twaalf amazones en zes ruiters zijn na de tweede kwalificatieronde al zeker van een plek in de finale van de strijd om de Riwald Recycling-... (04-11-2012)
»
WIERDEN - Vier combinaties uit de klasse Z en een uit de klasse ZZ vormden zaterdagavond het vijftal dat zich na de klassieke rubriek met barrage... (03-11-2012)
»
WIERDEN - Lindy Stuivenberg met Zihowin, Nuri Dijks met Viasint, Angela ten Elshof met L Grafin II en Malou Oude Luttikhuis met Oberon 4 hebben zich... (03-11-2012)
»
WIERDEN – Manege De Vossenbos in Wierden is zaterdag vanaf 15.00 uur het decor van de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de... (02-11-2012)
»
LUTTENBERG - Femke Beljon heeft zzaterdag in Luttenberg de dressuurwedstrijden om het Gouden IJzer gewonnen. De amazone uit Raalte won met haar paard... (29-10-2012)
»
LONNEKER - Na eerder op de dag met Primeval Dejavu achtste te zijn geworden in de kwalificatie voor de Grote Prijs in het Duitse Rulle snelde Gert-... (05-10-2012)
»
LONNEKER - Voor Remco Been had al na de eerste rubriek van de strijd om de Riwald Recycling - Auto Haarhuis Twente Cup de vraag kunnen zijn: wie van... (05-10-2012)
»
GEESTEREN – Riwald Recycling en Auto Haarhuis zijn de nieuwe hoofdsponsors van de strijd om de Twente Cup springen voor paarden en pony’s.  De... (03-10-2012)
»
LONNEKER – De Twente Cup springen is dit najaar aan de dertigste editie toe. De competitie voor de landelijke springruiters in de klassen Z en ZZ... (08-09-2012)