EERSTE ZOMERSE EDITIE VOOR GOEDE DOEL EEN GROOT SUCCES

Ruim 3400 euro voor Villa Joep

MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Na veel winterse edities werd dit keer voor het eerst een zomerse uitvoering van de Hippolon afgewerkt. Ook nu moesten teams met een springruiter, een loper en een fietser in estafetteverband zo snel mogelijk een parcours afleggen. 

Er startten dit jaar verrassend veel familieteams. Bianca Kram uit Rijssen deed mee met haar beide zonen en kleindochter Fayen, die het parcours samen met haar oom fietste. Ook de Deventer familie Schrijver was traditiegetrouw weer van de partij. Dochter Sanna zamelt al meerdere jaren op de veranda van Snorrewind lege plastic flessen in voor Villa Joep.

Kralenarmbandjes
De Markelose Welkoop-eigenaar Richard Landuwer streed samen met zijn nog jonge kinderen. De in Zweden wonende familie van Heuven verbleef de afgelopen periode in Markelo en besloot als afsluiting van haar fijne Twentse periode zich ook in te spannen voor het goede doel. Voor iedereen die het team sponsorde werden kralenarmbandjes gemaakt. Team Pikobel bewees dat mountainbiken met een spijkerbroek prima lukt, zelfs als je door de grote waterbak fietst! 

Ook de Markelose familie Renes stond weer aan de start. Jelle Renes is zelf bestuurslid van Villa Joep en draagt het evenement, samen met zijn broer Wim, een warm hart toe. Een toeschouwer bood 25 euro sponsorgeld extra omdat twee teams samen een weddenschap aangingen over snelheid. Kortom, veel gezelligheid op dit sportieve familie-evenement.

Peerdjes snelste team
Het snelste team was de Peerdjes, bestaande uit Sanne van Hensbergen, Bas Bronsvoort en Manon Berghuis, ondanks de pech die de Peerdjes onderweg kregen. Toen de loper uit dreigde te vallen, nam toeschouwer Lennart Kunst spontaan het estafettestokje over om mee te rennen! Daarmee werd nogmaals onderstreept waar deze estafette -behalve om Villa Joep- om draait. Meedoen voor een ander in verbinding en saamhorigheid. De Peerdjes werden wel op de hielen gezeten door het Wierdense/Rijssense team Med, dat net niet aan de snelste tijd kon tippen.

Er was taart voor het team dat het grootste bedrag meebracht. Dit jaar ging deze prijs naar Jan Koopman, die samen met zijn zonen zorgde voor een sponsoring van in totaal  € 1350. Tweede werden broer en zus Bronsvoort, die zich samen met Gerrit Jan Meijer van de Poppe met een tikkiesysteem slim lieten sponsoren!

Aan het eind van de middag kon Erna Bronsvoort bekend maken dat er ruim 3400 euro in totaal was opgehaald voor Villa Joep.

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)