Netters Bando beste nieuweling

AMBT DELDEN - Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden waren zaterdag aansprekende nieuwelingen. Zeven stuks nodigde de jury er uit voor de finale. Er werd naar een climax toegewerkt door in de omgekeerde volgorde te plaatsten. Met nog twee paarden over voor de titel leek de jury het er moeilijk mee te hebben. De tot aan het eind van deze spannende strijd  best optredende Netters Bando (Larix x Ulanda ster van Ganges) van Lambertus Huckriede werd de winnaar. Fokker is fokker van het jaar 2008 Hilbert Meyering uit Oosterhesselen.

Tweede werd de door Jopie Verweij uit Geldermalsen gefokte Black Beauty (Plain's Liberator x Lanita ster van Heineke) van Uilke Haarsma. Rijder was Aris van Manen. Black Beauty deed het zeker ook best, maar de winnaar had de langste adem. Derde werd Archimedes (v.onbekend) van Willem de Heul. Egbert Emmink was de rijder.

Nieuw is het  Twentse Kampioenschap voor juryleden. Via loting werd aan de vijf juryleden een paard toegewezen. Henk van Dieren werd de eerste Twentse kampioen. Hij had Besterly Attent (v.Manno) van Leendert Veerman tot zijn beschikking. Attent was vorig jaar de beste nieuweling in Ambt Delden.  Piet Lelieveld werd tweede met Tirano (v.Milano ) van Allette Brouwer.
In handen van Freek Saris had Tirano even eerder de open klasse gewonnen. Jan Jordans werd in deze rubriek tweede met Rinkier (v.Joviaal) van Eef Mulder.

De winnaars van de drie limietklassen waren Zomooi (v.Roy M) met Jan Muggen, Besterly Amadeus (v.Saffraan) met Leendert Veerman en Salvador (v.Manno) met Jan Jordans.
Evelien Corbeek ging met Only the Lonely (v.Manno) van Hennie Harink op kop in de rubriek eenspannen gereden door dames. Zij liet daarbij Anneke Huckriede met Zilver Shadow (v.Moneymaker) achter zich.

Wendi Schutte met Bandito (v.Marvel) van Toon van Doorn en Esmee Voogd met  Pussycat (v.Twente II) van George Borkent wonnen elk een rubriek tuigpaarden onder het zadel.
(Bron Dinie Brouwer, www.tuigpaarden.net )

Foto Evelien Corbeek met Only the Lonely van Frans Nikkels/TC Tubantia 

Meer Algemeen

ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)