ONDER ANDEREN CLINIC VAN ROB EHRENS IN TWENTSCHE VELD LONNEKER

Geslaagde inspiratiedag Zone.college

Rob Ehrens

LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche Veld in Lonneker. Onder anderen voormalig bondscoach Rob Ehrens mocht zich verheugen op veel bezoek tijdens zijn springles aan drie studenten.

De bijeenkomst werd gehouden in het kader van een examenopdracht voor de studenten van klas 3 en stond onder leiding van de docenten Jos Brinkman en Monique Amting. Siny Hagenvoort fungeerde als speakster in de manege.

De dag werd geopend door Jos Brinkman, die een springles verzorgde, gevolgd door een instructie over ruiterfitheid door Romy van Dijk Froma.

Dressuurclinic
Daarna was het de beurt aan Femke Belljon en docente Gerdien Hilgenberg (middelste foto) van het Zone.college, die een mooie dressuurclinic met veel tekst en uitleg hadden samengesteld. Ook kregen drie studenten een boeiende praktijkles van Femke Beljon.

Hoogtepunt van de dag was de springcoaching door Rob Ehrens. De drie deelnemende studenten, die deelnamen aan de clinic werden meegenomen naar de basisprincipes van het rijden en kregen individueel diverse waardevolle tips mee om hun vaardigheden verder te verbeteren. De uitgenodigde stage-aanbieders werden door Ehrens voorzien van nuttige adviezen voor de aanpak van stages en de begeleiding van de deelnemers daaraan.

Studenten van de richting paardenhouderij etaleerden in het kader van het keuzevak groomen hun kwaliteiten bij het toiletteren van paarden. De viervoeters werden daarbij geshowd en toegelicht door docent Susan Wiefferink.

Raymond Letteboer
Ook de discipline mennen kwam aan bod. Raymond Letteboer uit Oud-Ootmarsum (rechts), in 2021 nationaal kampioen tweespannen, verzorgde samen met Senne Boom en een van zijn leerlingen een mooie clinic. 

Ook de workshop van Jesse Drent met zijn pony Macho en paard Antares mocht zich in een  grote belangstelling verheugen. De dag werd afgesloten door student Merijn Geverink die een zeer mooie kür op muziek ten uitvoering gaf.

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)