Brand De Meyboom loopt goed af

LATTROP - Een hevige brand bij Stal De Meyboom van de familie Groeneveld aan de Frensdorferweg in Lattrop is zaterdagavond relatief goed afgelopen. Meer dan tien paarden konden net op tijd uit de schuren waar het vuur woedde worden bevrijd en bleven ongedeerd. "We hebben heel veel geluk gehad", aldus Iris Groeneveld. "We zijn erg blij dat paarden en mensen niets hebben opgelopen. Er is behoorlijke materiële schade, maar die is te herstellen."

De brand ontstond in strobalen in een van de schuren van het gerenommeerde bedrijf. "Hoe dat is gekomen, is onduidelijk", vertelt Iris Groeneveld. "De oorzaak wordt onderzocht. Die is ook voor ons belangrijk om te weten. De strobalen lagen er al een tijdje, er hangt geen lamp boven of zo. Misschien is er toch iets van broei ontstaan."

Een stagiaire merkte zaterdagavond om even voor half tien dat de paarden erg onrustig waren. Omdat het telefoonbereik in Lattrop niet optimaal is, duurde het even voor Robin Groeneveld, de broer van Iris, de politie had bereikt. "Hij heeft de stallen losgegooid. De paarden waren enorm in paniek en wilden er eerst niet uit. Dat was eng om te zien. Uiteindelijk lukte het, maar het had geen minuut later moeten gebeuren. Er was veel rookontwikkeling. Je denkt altijd dat je bij een brand nog wel iets kunt doen, maar je kunt helemaal niets."

Snel ingrijpen van de brandweer leidde ertoe dat het vuur na ongeveer een half uur onder controle was. "We hadden het geluk dat het dak het al had begeven, zodat er vanuit een ladderwagen van bovenaf kon worden gespoten", aldus Iris Goeneveld. "Dat heeft veel gescheeld. Achter de stallen ligt een kleine binnenmanege, die heeft geen schade opgelopen. Alleen de eenlingstallen en de wasplaats zijn nu verloren gegaan. Het was een heel hectische nacht voor ons, maar het had veel erger kunnen aflopen."

Circa 25 brandweerlieden uit Denekamp, Weerselo en Ootmarsum bestreden de brand. Ze kregen daarbij assistentie van tien collega's uit het Duitse Nordhorn.

ZIE OOK DE VIDEO VAN DE BRAND

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)