Zadelroof treft ook Lisa Everts

ENSCHEDE – Lisa Everts is een van de slachtoffers van de brutale zadelroof hij de Holzik Stables in Enschede. Bij de pensionstal aan de Allemansveldveldweg werden in de nacht van zondag op maandag zeventig zadels en hoofdstellen gestolen met een gezamenlijke waarde van 150.000 euro. De jonge Enschedese amazone moet als gevolg daarvan woensdag tijdens de Rabo Talendag en zaterdag en zondag tijdens de strijd om de nationale kampioenschappen in Ermelo met vervangend materiaal te paard.

Lisa Everts heeft haar paarden op stal staan bij de pensionstal en manege. Haar vader Paul over de roof: “Hier word je natuurlijk niet vrolijk van. Anderhalf jaar geleden is het ons ook al overkomen toen de paarden op stal stonden bij Denis Peters van Het Twentsche Veld. Het is allemaal nieuw spul dat ze hebben meegenomen. Behalve zadels en hoofdstellen hebben ze ook caps en singels weggehaald. Het moet een goed voorbereide actie zijn geweest. Er is een hek geforceerd en er zijn sporen in de wei gevonden. Maar of de daders ooit worden gepakt is de vraag. De kans is groot dat die al lang en breed met de buit naar het buitenland zijn vertrokken.”

“Zoiets als dit komt nooit gelegen", gaat Everts verder, "maar nu al helemaal niet. Op papier is alles geregeld en zal Lisa woensdag wel weer ander materiaal hebben. Maar dat is dan allemaal nog strak en niet gevormd. Dit is wel even een domper na een periode waarin het juist erg goed met haar gaat.”

De leerlinge van het Bonhoeffer College aan de Van de Waalslaan in Enschede, waar ze aan het eind van dit schooljaar haar diploma havo hoopt te halen, presteert de laatste tijd uitstekend. Na het overlijden van huisvriend en coach Sven Harmsen maakte ze een moeilijke tijd door. Ondertussen traint Hendrik Jan Schuttert haar al enkele maanden en is ze duidelijk weer op de goede weg.
Vader Paul: “Ze heeft er alles voor over om de top te halen, dat is haar absolute doel.“

Ze hoopt het vrijdag en zaterdag te bewijzen als ze met haar topper Archem B aan de strijd om de nationale springtitel in de klasse ZZ begint. “Ik hoop dat die roof voor mij geen nadelige invloed op de wedstrijd heeft. We gaan gewoon verder.”

Foto Lisa Everts van www.forotrailer.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)