MICHAEL GREEVE VOOR TWEEDE KEER OP RIJ DE BESTE IN GROTE PRIJS VAN ALBERGEN

Gerco Schröder dichtbij overwinning

Gerco Schröder met Glock's Galanda

TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Michael Greeve, die de hoofdrubriek van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen net als vorig jaar op zijn naam schreef.

Schröder waagde met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (v. Lexicon) een dappere poging de ruiter uit Veeningen van de troon te stoten, maar net zo min als van nog eens achttien andere combinaties sorteerde het niet het beoogde effect. De thuisrijder kwam uiteindelijk op de finish 0,52 seconde te kort om de leiding van de Drent over te nemen. 

Hessel Hoekstra derde
Enkele ritten voor Gerco Schröder slaagde Hessel Hoekstra er met zijn tien jaar oude voshengst Jayton (rechts, v. Ludwigs As) ook al niet in verder te komen dan de op dat moment tweede plek, die bij het afsluiten van de markt een derde prijs waard bleek. De ruiter van Stal Wiefferink was 1,39 seconde minder snel dan Michael Greeve, die met zijn negenjarige ruin Kannanton Z (v. Kannan) de kortste weg naar de eindstreep vond.

Achter Willem Verdonk met Excellent was Matt Garrigan met EIC Ambiance du Seigneur goed voor de vijfde plek. Met Grace tekende hij na Bert-Jan Zuidema met Lambiek ook nog voor de zevende positie. Caroline Müller was de  achtste en laatste foutloze met Corlou. Pim Mulder met Dunaghmore en Conor Drain met Jasmin maakten de top tien vol.

Mooie opsteker
Michael Greeve (hiernaast) was uiteraard in zijn nopjes met zijn triomf in de René Viscaal In Memorial gedoopte Grote Prijs over 1,40 meter met barrage. “Mooi dat het lukte met een relatief nog onervaren paard. Ik heb hem sinds een half jaar op stal en dit is een mooie opsteker. Kannanton is vandaag weer een beetje in de rangorde geklommen. Ik verwacht dat hij nog wel verder hogerop kan, vooral door zijn instelling en voorzichtigheid.”

Komende week probeert Greeve zich ook te manifesteren tijdens het NK in Deurne. “Daar probeer ik het vooral met mijn negenjarige Denver. Dat maar eerst afwachten en daarna komen er onder meer in Mannheim en Kronenberg een paar leuke landenwedstrijden op drie sterrenniveau aan.” 

Leerzame hindernissen
Over het evenement op Tubbergse grond niets dan lof van de winnaar. “Het is een prachtig concours. Ik kom en rijd hier graag. De ring ligt er geweldig bij en de mensen hier weten precies waarmee ze bezig zijn. Ook het parcours was prima. Zo’n muurtje en die bushhindernis kom je niet elke gedag tegen. Er stonden hier trouwens alle dagen leerzame hindernissen en dat is voor ruiters een meerwaarde.”

Hoewel liefst twintig van de 65 starters de barrage haalden, was van een te gemakkelijke opgave bepaald geen sprake. De parcoursbouwers Jos Brinkman, Willem Schepers en Jeroen van der Kolk schotelden de ruiters meer dan voldoende stof tot nadenken voor. Het relatief hoge aantal foutlozen gaf vooral het hoge niveau van het deelnemersveld aan.

Zeges amazones
De eerder op de dag verreden rubrieken eindigden in een zege voor amazones. De tegenwoordig vanuit Borne opererende Zoe Osterhoff was de beste over 1,35 meter met twee fasen met haar ruin It’s a Miracle. Bert-Jan Zuidema werd tweede met de merrie Kubalia en verwees haar voormalige stalgenoot Matt Garrigan met de ruin Lincoln EB naar de derde positie. De vierde en vijfde stek waren voor respectievelijk Ismail Elboraie met de ruin Incredible Z en Maurice Stevens met de merrie Kivora.

Valeria Gineva was met de hengst Gladiator succesvol over 1,30 meter met twee fasen. Chantal Leusink mocht met de merrie Kinkie de tweede prijs afhalen en Jarno Hesselink mocht zich met zijn ruin Mister Medal als derde opstellen voor de ereronde. Jente Hollander bleef met de merrie Lullaby B. Berber Dijkman op de merrie My Touch van ’t Santbosch voor in de strijd om plaats vijf.

Meer Concours Twentse Ros

»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)
»
Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden... (06-04-2023)