Jesper Romp even terug op voor hem bekend terrein

Van springruiter tot bodemontwerper

Jesper Romp (midden) met links Tom Brinkman en rechts Yves Verheyden.

Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij tussen 2012 en 2016 vier jaar lang mooie vorderingen maakte in zijn loopbaan als springruiter.

Anno 2024 heeft hij de actieve sport ingeruild voor een baan, waarin hij professionele bodems voor trainings- en wedstrijdpistes aanlegt en onderhoudt.

Net na de Olympische Spelen van Londen, waar Gerco Schröder met Eurocommerce London individueel zilver veroverde, zette hij vanuit Noord-Brabant koers naar Twente. Op een stage van ongeveer anderhalf jaar volgde een periode als stalruiter bij de broers Schröder. Een heel leuke en leerzame tijd”, kijkt hij terug. “Ik was zeventien toen ik er kwam, had nog geen rijbewijs en was voor het eerst uit huis. Ik heb er, samen met onder anderen Tom Brinkman, veel mooie wedstrijden mogen rijden. Met Balouska mocht ik zelfs meedoen aan het EK voor junioren in Arezzo.”

V&R Equestrian Footings BV
In 2016 meldde hij zich bij de door de familie Van de Vorm opgerichte en nu door Eric Berkhof bestierde Margeretha Hoeve in Dinteloord. Daar waren ook zijn broer Ruben en als coach hun vader Bert, de veel te vroeg overleden voormalig bondscoach, actief. In 2017 startte hij zijn eigen bedrijf Jesper Romp Service om thuis in Goirle jonge paarden te rijden en hierin handelen. Ook begon hij met het aanleggen van rijbakken en paddocks. Ruim een jaar later kregen de handel en het onderhoud van hippische bodems de overhand. Dat leidde al snel tot de oprichting van V&R Equestrian Footings BV, dat hij samen met Yves Verheyden oprichtte.

“Indirect heb ik nog steeds elke keer met paarden te maken”, vertelt Jesper Romp, die zijn actieve loopbaan vanwege zijn drukke werkzaamheden opgaf. “Dat is niet meer haalbaar. Mijn passie ligt nu bij het samenstellen van goede bodems. Die mengen we bij ons op de werf en kunnen we op maat maken. Voor de trainingen maken we ze minder hard dan op evenementen waar ze altijd wel aan de steviger kant zijn. Bij wedstrijden moet elke ruiter immers dezelfde kansen krijgen, of hij nu als eerste, als vijftigste of als honderdste start.”

En daarbij komt zijn ervaring als springruiter natuurlijk prima van pas.

 

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)
»
Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden... (06-04-2023)