Wesley Mulder heerst als een vorst

LONNEKER – Wesley Mulder heerste zaterdag als een vorst in de klasse ZZ. In de laatste rit van de barrage stelde hij met de negenjarige Zissoga (v. Concorde x Zappateado) de Overijsselse springtitel veilig door in de slotronde als enige foutloos rond te gaan. Dat was hem zelf met zijn andere troef A Kind of Magic WM niet gelukt. Hij werd daarmee derde. Net als Pieternel Kerbert met Abke (tweede) en Lisa Everts met Archem B (vierde) tikte Mulder in die rit de eerste balk van de driesprong uit de lepels.

In het eindklassement vond Wesley Mulder zichzelf terug op de eerste twee plaatsen met achtereenvolgens Zissoga en Boeve's Colmander, terwijl de plekken drie en vier werden ingenomen door Lindy Stuivenberg met Zulanda en Zihowin. Ellen Zwijnenberg werd vijfde met Boulogne.

Ruim drie maanden is Wesley Mulder nu halve dagen actief op stal bij Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht en het bevalt hem daar uitstekend. Mulder reed al eerder tweeënhalf jaar voor Bruggink toen deze nog vanuit Weerselo op concours ging en hij zelf nog niet als zelfstandige optrad. “Het is natuurlijk mooi dat ik ook een paar beste paarden van hem kan rijden. Gert-Jan had er immers ook zelf op kunnen gaan zitten.”

Aanvankelijk werkte Mulder samen met Emilia Kerimaa, maar de Finse besloot voor een avontuur in Amerika te kiezen. “Daarom rijdt Emiel Richter nu vooral de jonge paarden.”

Met Zissoga maakte hij het karwei zaterdag in stijl af, als winnaar van de slotrubriek. “Net als Boeve’s Colmander is ze prima in vorm. Kind of Magic had een poosje rust gehad en had er gisteren eentje af. Vandaag ging het uitstekend. En in de Z had ik Butterfly mee, die eerder nog maar één keer Z had gelopen, hier meteen derde werd en ook naar het NK mag. Ook die heeft goed haar best gedaan.”

Voorlopig combineert de 25-jarige Wesley Mulder, die in Saasveld woont en daar een eigen stal bestiert, de paardensport nog met het zingen. Samen met zijn vader Willem, Havenzanger van weleer, treedt hij veelvuldig op tijdens de weekends. “Dat is soms best moeilijk”, weet Mulder.

“Daarom probeer ik door de week een gezond ritme te onderhouden en op tijd naar bed te gaan, zodat ik al wat heb gespaard voor de uurtjes die ik op zaterdag en zondag te kort kom. Nu en dan is het best zwaar hoor, als je tot een uurtje of vier op een podium staat en dan een paar uur later weer ergens aan de start moet staan voor de klasse BB. Maar voorlopig lukt me dat nog. Als ik een keer moet kiezen, gaat mijn liefde toch uit naar de paardensport. Ik ben al een paar jaar mooi aan het opbouwen en mede door de paarden van Gert-Jan en Pia kan ik nu ook een keer een slagje slaan. En dat maakt naar meer.” 

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)