OOK JARNO HESSELINK, MURIËL DIJK EN EVA OUDE WOLCHERINK KAMPIOEN

Twee kringtitels Steven Veldhuis

SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de klasse Z als de klasse M. Jarno Hesselink zegevierde in de klasse ZZ, Muriël Dijk en Eva Oude Wolcherink werden kampioen in respectievelijk de klasse L en de klasse B.

Veldhuis was in beide door hem gewonnen klassen veruit de snelste foutloze deelnemer. In de klasse Z bleef hij met Hoselinde drie amazones voor. Susan Wiefferink legde met Harvey beslag op de tweede plaats, Iris Oude Ophuis werd derde met Comme  Nikita Z en Madée Schuttenbeld vierde met Piccolo R. Met Ido W was Steven Veldhuis een klasse apart in de klasse M. Dit keer bleven Jarno Hesselink met Jarusa en Bas van der Aa met Ivan HL nog het best in zijn spoor.

Royaal de rapste
Jarno Hesselink (rechts) was op zijn beurt met Fhera royaal de rapste in de klasse ZZ. Caroline Brummelhuis was met Grace-Rose de beste van de rest en verwees Manon Damhuis met Dollards Zelrite, Madée Schuttenbeld met George ZG en Sven Peters met Channel naar de plekken drie tot en met vijf.

Muriël Dijk werd in de klasse L niet alleen kampioene met Farishta, maar pakte met Dolce Vita ook nog eens de derde positie. Linda Klaassen was goed voor het zilver met Isa Fayen. Eva Oude Wolcherink tekende met Jolly Been SDH voor de titel in de klasse B. Met 77,5 stijlpunt bleef ze Pascalle Donders met Cute Puppenfee (77) net voor. Lynn Grevinga werd derde met Invito (75,5).

Kampioenen bij pony’s
Ook bij de pony’s werden in Saasveld de titels verdeeld. Die gingen in de verschillende klassen naar:

B-AB: Pim van Benthem met Lucky WH
B-C: Jochem Wolbers met Bentley
B-DE: Pia-Luise Steggink met Cayenne
L-AB: Suzet Willemsen met TRC Bambi
L-C: Jarell Rolfes met Lauwtje
L-DE: Femke Meenhuis met Woodrow Carlsbrooke
M-C: Jort Wiefferink met William
M-DE: Bjorn Dijkstra met Minutka
Z-DE: Liz Meenhuis met Orlando MG
ZZ-DE: Mart IJland met Flame

De strijd om de indoortitels van de Regio Overijssel vindt in het tweede(pony’s) en derde (paarden) weekeinde van februari plaats in Balkbrug.

Archieffoto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)