OOK JARNO HESSELINK, MURIËL DIJK EN EVA OUDE WOLCHERINK KAMPIOEN

Twee kringtitels Steven Veldhuis

SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de klasse Z als de klasse M. Jarno Hesselink zegevierde in de klasse ZZ, Muriël Dijk en Eva Oude Wolcherink werden kampioen in respectievelijk de klasse L en de klasse B.

Veldhuis was in beide door hem gewonnen klassen veruit de snelste foutloze deelnemer. In de klasse Z bleef hij met Hoselinde drie amazones voor. Susan Wiefferink legde met Harvey beslag op de tweede plaats, Iris Oude Ophuis werd derde met Comme  Nikita Z en Madée Schuttenbeld vierde met Piccolo R. Met Ido W was Steven Veldhuis een klasse apart in de klasse M. Dit keer bleven Jarno Hesselink met Jarusa en Bas van der Aa met Ivan HL nog het best in zijn spoor.

Royaal de rapste
Jarno Hesselink (rechts) was op zijn beurt met Fhera royaal de rapste in de klasse ZZ. Caroline Brummelhuis was met Grace-Rose de beste van de rest en verwees Manon Damhuis met Dollards Zelrite, Madée Schuttenbeld met George ZG en Sven Peters met Channel naar de plekken drie tot en met vijf.

Muriël Dijk werd in de klasse L niet alleen kampioene met Farishta, maar pakte met Dolce Vita ook nog eens de derde positie. Linda Klaassen was goed voor het zilver met Isa Fayen. Eva Oude Wolcherink tekende met Jolly Been SDH voor de titel in de klasse B. Met 77,5 stijlpunt bleef ze Pascalle Donders met Cute Puppenfee (77) net voor. Lynn Grevinga werd derde met Invito (75,5).

Kampioenen bij pony’s
Ook bij de pony’s werden in Saasveld de titels verdeeld. Die gingen in de verschillende klassen naar:

B-AB: Pim van Benthem met Lucky WH
B-C: Jochem Wolbers met Bentley
B-DE: Pia-Luise Steggink met Cayenne
L-AB: Suzet Willemsen met TRC Bambi
L-C: Jarell Rolfes met Lauwtje
L-DE: Femke Meenhuis met Woodrow Carlsbrooke
M-C: Jort Wiefferink met William
M-DE: Bjorn Dijkstra met Minutka
Z-DE: Liz Meenhuis met Orlando MG
ZZ-DE: Mart IJland met Flame

De strijd om de indoortitels van de Regio Overijssel vindt in het tweede(pony’s) en derde (paarden) weekeinde van februari plaats in Balkbrug.

Archieffoto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)