OOK JARNO HESSELINK, MURIËL DIJK EN EVA OUDE WOLCHERINK KAMPIOEN

Twee kringtitels Steven Veldhuis

SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de klasse Z als de klasse M. Jarno Hesselink zegevierde in de klasse ZZ, Muriël Dijk en Eva Oude Wolcherink werden kampioen in respectievelijk de klasse L en de klasse B.

Veldhuis was in beide door hem gewonnen klassen veruit de snelste foutloze deelnemer. In de klasse Z bleef hij met Hoselinde drie amazones voor. Susan Wiefferink legde met Harvey beslag op de tweede plaats, Iris Oude Ophuis werd derde met Comme  Nikita Z en Madée Schuttenbeld vierde met Piccolo R. Met Ido W was Steven Veldhuis een klasse apart in de klasse M. Dit keer bleven Jarno Hesselink met Jarusa en Bas van der Aa met Ivan HL nog het best in zijn spoor.

Royaal de rapste
Jarno Hesselink (rechts) was op zijn beurt met Fhera royaal de rapste in de klasse ZZ. Caroline Brummelhuis was met Grace-Rose de beste van de rest en verwees Manon Damhuis met Dollards Zelrite, Madée Schuttenbeld met George ZG en Sven Peters met Channel naar de plekken drie tot en met vijf.

Muriël Dijk werd in de klasse L niet alleen kampioene met Farishta, maar pakte met Dolce Vita ook nog eens de derde positie. Linda Klaassen was goed voor het zilver met Isa Fayen. Eva Oude Wolcherink tekende met Jolly Been SDH voor de titel in de klasse B. Met 77,5 stijlpunt bleef ze Pascalle Donders met Cute Puppenfee (77) net voor. Lynn Grevinga werd derde met Invito (75,5).

Kampioenen bij pony’s
Ook bij de pony’s werden in Saasveld de titels verdeeld. Die gingen in de verschillende klassen naar:

B-AB: Pim van Benthem met Lucky WH
B-C: Jochem Wolbers met Bentley
B-DE: Pia-Luise Steggink met Cayenne
L-AB: Suzet Willemsen met TRC Bambi
L-C: Jarell Rolfes met Lauwtje
L-DE: Femke Meenhuis met Woodrow Carlsbrooke
M-C: Jort Wiefferink met William
M-DE: Bjorn Dijkstra met Minutka
Z-DE: Liz Meenhuis met Orlando MG
ZZ-DE: Mart IJland met Flame

De strijd om de indoortitels van de Regio Overijssel vindt in het tweede(pony’s) en derde (paarden) weekeinde van februari plaats in Balkbrug.

Archieffoto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)