Twee keer Schuttert naar EK jeugd

LONNEKER - Bondscoach Sven Harmsen heeft zijn teams voor het Europees kampioenschap 2011 junioren en young riders bekend gemaakt. Het EK vindt plaats van 4 tot en met 10 juli in Comporta (Portugal). Op dit jeugd-EK zullen 290 springruiters uit 28 landen deelnemen, onder wie tien Nederlanders. Deze regio is sterk vertegenwoordigd.

Het Nederlandse young ridersteam (16 – 21 jaar) bestaat uit Rabo Talententeamleden Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) met Verdi of Wapper, Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) met Up to Date, Sjaak Sleiderink (Weerselo) met BMC Laksha de Breve, Wouter Vos (Apeldoorn) met Chelsea en Dominique Roelofsen (Broekland) met S Umonia I.

Voor de junioren (14 – 18 jaar) zijn Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) met Royal Dream, Demi Dijks (Vreden-D) met Tobias, Glenn Knoester (Assendelft) met Acodetto, Tim van de Oetelaar (Veghel) met Vitis en Frank Schuttert (Ommen) met Colorado Hs geselecteerd.

Stefanie van den Brink won met haar negenjarige ruin Verdi (v. Heartbreaker) onlangs de Grote Prijs van Wierden, vorig jaar was deze combinatie Nederlands kampioen bij de junioren. Met haar pas achtjarige Wapper, afstammeling van Perion, nam zij vorig jaar deel aan het EK Jardy bij de junioren. Zij won hier zilver met het Nederlands team en behaalde individueel een bronzen medaille.

Dominique Roelofsen heeft met haar merrie S Umonia al vele goede resultaten geboekt. Hendrik-Jan Schuttert en Up to Date behaalde een tweede prijs tijdens het Championat van Linz en maakte deel uit van het winnende team in Reims. Stalruiter van Jeroen Dubbeldam, Sjaak Sleiderink, nam deel aan het EK Jardy 2010 met de junioren, en Wouter Vos schreef met Chelsea diverse goede resultaten op hun naam.

Dennis van den Brink is regerend Nederlands kampioen met zijn negenjarige Indoctro-ruin Royal Dream. Vorig jaar won deze combinatie zilver met het juniorenteam in Jardy. Demi Dijks werd dit jaar derde tijdens het Nederlands Kampioenschap junioren met de ervaren Tobias. Glenn Knoester maakte met Acodetto deel uit van het juniorenteam dat goud won in Reims. Tim van de Oetelaar met de negenjarige Vitis en Frank Schuttert en zijn pas achtjarige Colorado HS (v. Indorado) boekten zowel internationaal als nationaal al goede resultaten. (Bron KNHS)

Team young riders
Stefanie van den Brink met Wapper / Verdi
Dominique Roelofsen met S Umonia I
Hendrik-Jan Schuttert met Up to Date
Sjaak Sleiderink met BMC Laksha de Breve
Wouter Vos met Chelsea

Team junioren
Dennis van den Brink met Royal Dream
Demi Dijks met Tobias
Glenn Knoester met Acodetto
Tim van de Oetelaar met Vitis
Frank Schuttert met Colorado HS

Kijk voor meer informatie over het evenement op w ww.alubox.pt 

Foto: Frank (links) en Hendrik Jan Schuttert gaan allebei naar het EK jeugd.

Meer Springen

»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)