Twee finalezeges Sjaak Sleiderink

DEN BOSCH - Sjaak Sleiderink mocht zich donderdag tijdens de finales van de strijd om de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Den Bosch twee keer als winnaar laten huldigen. De Denekamper won zowel de klasse M met BMC Q Breitling LS (v. Quintyero x Accord) als de klasse Z/ZZ met BMC Zambesi Tn (v. Heartbreaker x Calvaro Z). In die laatste rubriek eindigde Tom Brinkman met Amadeus als derde. Willem Greve pakte met Carambole de derde plek in de strijd om de HVO Trofee.  

Sjaak Sleiderink en Zambesi plaatsten zich in de klasse Z/ZZ in handicap als derde voor de barrage, na foutloze ritten van de Ierse Jessica Kürten met Arezzo VDL (v. Chin Chin uit Sarjolijn ster van Heartbreaker, fokker H. Mulder uit Blankenham) en Tom Brinkman (Tubbergen) met Amadeus (v. Guidam uit Elottie W ster pref prest van G.Ramiro Z, fokker P.H.B.M. van Wegen uit Raalte). Nadat het parcours verhoogd was voor het ZZ kwalificeerde ook Whispering Hope (v. Indorado uit Halita sport-spr van Ahorn, fokker A. van Loon uit Lunteren) onder Julian Kraaij (Ederveen) zich voor de extrra omloop. Kraaij maakte een fout in de barrage, maar de overige drie combinaties hielden de lei schoon in hun jacht naar de snelste tijd. Die was dus voor Sjaak Sleiderink met BMC Zambesi TN. De combinatie ging al aan de leiding in de tussenstand van de hengstencompetitie en eiste dus vanzelf ook de eindoverwinning op. Tweede in de dagwedstrijd werd Amadeus met Tom Brinkman, voor Arezzo VDL met Jessica Kürten. In de overall competitie was de tweede plaats voor Falaise de Muze (v. Wandor van de Mispelaere uit Walnut de Muze van Nabab de Reve, fokker J. de Brabander uit Sint-Niklaas) onder Sander Naber (Tull en 't Waal), die donderdag een fout maakte in het basisparcours. Amadeus eiste plaats drie op in de eindstand.

Eerder op de dag had Sjaak Sleiderink (op foto van www.fototrailer.nl) zich ook al verzekerd van de winst in de klasse M. Met de door de Mexicaan Alfonso Romo gefokte BMC Q.Breitling LS (KWPN-goedgekeurd, v. Quintero uit Armonia la Silla van Accord II) kwam hij met Sjaak Sleiderink (Denekamp) als laatste in de baan. Het duo ging meteen voor de snelste tijd. In een hoog tempo en met zeer korte wendingen bleef Sleiderink foutloos in 35.89. Daarmee werd hij niet alleen dagwinnaar, ook sloot hij dankzij deze zege de competitie winnend af. De tweede plaats in de competitie was voor Biscayo met Hester Klompmaker, gevolgd door Bugatti VDL en Marcel de Boer op plaats drie.

Vijf hengsten streden in de finale van de klasse L om de overwinning. Alleen de lichtvoetige Charisma (KWPN-goedgekeurd, Stakkato uit Cassien van Cassini I, fokker LVP-Stables uit Drongen) en Carrera (Larino uit Ehrentender ster pref van Contender, fokker A. Florijn uit Geesteren) hield de lei schoon en zij kwamen terug voor de barrage. Patrick Lemmen (Maasbree) reed vervolgens met Charisma een foutloze rit, terwijl Richard Kapteijn (Utrecht) en Carrera een fout moesten laten noteren. Daarmee was de dagoverwinning voor Charisma, die tevens werd gehuldigd als competitiewinnaar.

Vooral de mensen die tot na het middernachtelijk bleven, kregen in de barrage in de strijd om de VHO trofee werkelijk waar voor hun geld. Zij zagen een ontketende Jur Vrieling (Holwierde) met Sirocco Blue VDL winnen. Hij dook net onder de tijd van Henk van de Pol (Knegsel) met Warrant. Pieter Keunen (Baarlo) met Vitorio en Willem Greve (Markelo) met Carambole deelden de derde prijs. (Bron KWPN)

Uitslag KNHS/KWPN GMB hengstencompetitie klasse Z/ZZ
1) BMC Zambesi TN (Heartbreaker x Calvaro Z) - Sjaak Sleiderink - 74
2) Falaise de Muze (Wandor van de Mispelare x Nabab de Reve) - Sander Naber - 60
3) Amadeus (Guidam x G.Ramiro Z) - Tom Brinkman - 54

Klasse M
1) BMC Q.Breitling LS (Quintero x Accord II) - Sjaak Sleiderink - 93
2) Biscayo (Contendor I x Lux) - Hester Klompmaker - 87
3) Bugatti VDL (Silverstone x Indoctro) - Marcel de Boer - 84

Klasse L
1) Charisma (Stakkato x Cassini I) - Patrick Lemmen - 87.95
2) Carrera (Larino x Contender) - Richard Kapteijn - 86.75
3) Crespo VDL (Canturo x Candillo) - Jur Vrieling - 86.50

Uitslag VHO Trofee
1) Zirocco Blue VDL (Mr.Blue x Voltaire) - Jur Vrieling - 0 / 34.06
2) Warrant (Numero Uno x Nimmerdor) - Henk van de Pol - 0 / 34.47
3) Vittorio (Calippo x Martel xx) - Pieter Keunen - 0 / 34.72
3) Carambole (Cassini I x Concerto II) - Willem Greve - 0 / 34.72

Meer info zie: www.kwpn.nl

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)