Twee finalezeges Sjaak Sleiderink

DEN BOSCH - Sjaak Sleiderink mocht zich donderdag tijdens de finales van de strijd om de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Den Bosch twee keer als winnaar laten huldigen. De Denekamper won zowel de klasse M met BMC Q Breitling LS (v. Quintyero x Accord) als de klasse Z/ZZ met BMC Zambesi Tn (v. Heartbreaker x Calvaro Z). In die laatste rubriek eindigde Tom Brinkman met Amadeus als derde. Willem Greve pakte met Carambole de derde plek in de strijd om de HVO Trofee.  

Sjaak Sleiderink en Zambesi plaatsten zich in de klasse Z/ZZ in handicap als derde voor de barrage, na foutloze ritten van de Ierse Jessica Kürten met Arezzo VDL (v. Chin Chin uit Sarjolijn ster van Heartbreaker, fokker H. Mulder uit Blankenham) en Tom Brinkman (Tubbergen) met Amadeus (v. Guidam uit Elottie W ster pref prest van G.Ramiro Z, fokker P.H.B.M. van Wegen uit Raalte). Nadat het parcours verhoogd was voor het ZZ kwalificeerde ook Whispering Hope (v. Indorado uit Halita sport-spr van Ahorn, fokker A. van Loon uit Lunteren) onder Julian Kraaij (Ederveen) zich voor de extrra omloop. Kraaij maakte een fout in de barrage, maar de overige drie combinaties hielden de lei schoon in hun jacht naar de snelste tijd. Die was dus voor Sjaak Sleiderink met BMC Zambesi TN. De combinatie ging al aan de leiding in de tussenstand van de hengstencompetitie en eiste dus vanzelf ook de eindoverwinning op. Tweede in de dagwedstrijd werd Amadeus met Tom Brinkman, voor Arezzo VDL met Jessica Kürten. In de overall competitie was de tweede plaats voor Falaise de Muze (v. Wandor van de Mispelaere uit Walnut de Muze van Nabab de Reve, fokker J. de Brabander uit Sint-Niklaas) onder Sander Naber (Tull en 't Waal), die donderdag een fout maakte in het basisparcours. Amadeus eiste plaats drie op in de eindstand.

Eerder op de dag had Sjaak Sleiderink (op foto van www.fototrailer.nl) zich ook al verzekerd van de winst in de klasse M. Met de door de Mexicaan Alfonso Romo gefokte BMC Q.Breitling LS (KWPN-goedgekeurd, v. Quintero uit Armonia la Silla van Accord II) kwam hij met Sjaak Sleiderink (Denekamp) als laatste in de baan. Het duo ging meteen voor de snelste tijd. In een hoog tempo en met zeer korte wendingen bleef Sleiderink foutloos in 35.89. Daarmee werd hij niet alleen dagwinnaar, ook sloot hij dankzij deze zege de competitie winnend af. De tweede plaats in de competitie was voor Biscayo met Hester Klompmaker, gevolgd door Bugatti VDL en Marcel de Boer op plaats drie.

Vijf hengsten streden in de finale van de klasse L om de overwinning. Alleen de lichtvoetige Charisma (KWPN-goedgekeurd, Stakkato uit Cassien van Cassini I, fokker LVP-Stables uit Drongen) en Carrera (Larino uit Ehrentender ster pref van Contender, fokker A. Florijn uit Geesteren) hield de lei schoon en zij kwamen terug voor de barrage. Patrick Lemmen (Maasbree) reed vervolgens met Charisma een foutloze rit, terwijl Richard Kapteijn (Utrecht) en Carrera een fout moesten laten noteren. Daarmee was de dagoverwinning voor Charisma, die tevens werd gehuldigd als competitiewinnaar.

Vooral de mensen die tot na het middernachtelijk bleven, kregen in de barrage in de strijd om de VHO trofee werkelijk waar voor hun geld. Zij zagen een ontketende Jur Vrieling (Holwierde) met Sirocco Blue VDL winnen. Hij dook net onder de tijd van Henk van de Pol (Knegsel) met Warrant. Pieter Keunen (Baarlo) met Vitorio en Willem Greve (Markelo) met Carambole deelden de derde prijs. (Bron KWPN)

Uitslag KNHS/KWPN GMB hengstencompetitie klasse Z/ZZ
1) BMC Zambesi TN (Heartbreaker x Calvaro Z) - Sjaak Sleiderink - 74
2) Falaise de Muze (Wandor van de Mispelare x Nabab de Reve) - Sander Naber - 60
3) Amadeus (Guidam x G.Ramiro Z) - Tom Brinkman - 54

Klasse M
1) BMC Q.Breitling LS (Quintero x Accord II) - Sjaak Sleiderink - 93
2) Biscayo (Contendor I x Lux) - Hester Klompmaker - 87
3) Bugatti VDL (Silverstone x Indoctro) - Marcel de Boer - 84

Klasse L
1) Charisma (Stakkato x Cassini I) - Patrick Lemmen - 87.95
2) Carrera (Larino x Contender) - Richard Kapteijn - 86.75
3) Crespo VDL (Canturo x Candillo) - Jur Vrieling - 86.50

Uitslag VHO Trofee
1) Zirocco Blue VDL (Mr.Blue x Voltaire) - Jur Vrieling - 0 / 34.06
2) Warrant (Numero Uno x Nimmerdor) - Henk van de Pol - 0 / 34.47
3) Vittorio (Calippo x Martel xx) - Pieter Keunen - 0 / 34.72
3) Carambole (Cassini I x Concerto II) - Willem Greve - 0 / 34.72

Meer info zie: www.kwpn.nl

Meer Springen

TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)
TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in... (22-08-2018)