Twee finalezeges Sjaak Sleiderink

DEN BOSCH - Sjaak Sleiderink mocht zich donderdag tijdens de finales van de strijd om de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Den Bosch twee keer als winnaar laten huldigen. De Denekamper won zowel de klasse M met BMC Q Breitling LS (v. Quintyero x Accord) als de klasse Z/ZZ met BMC Zambesi Tn (v. Heartbreaker x Calvaro Z). In die laatste rubriek eindigde Tom Brinkman met Amadeus als derde. Willem Greve pakte met Carambole de derde plek in de strijd om de HVO Trofee.  

Sjaak Sleiderink en Zambesi plaatsten zich in de klasse Z/ZZ in handicap als derde voor de barrage, na foutloze ritten van de Ierse Jessica Kürten met Arezzo VDL (v. Chin Chin uit Sarjolijn ster van Heartbreaker, fokker H. Mulder uit Blankenham) en Tom Brinkman (Tubbergen) met Amadeus (v. Guidam uit Elottie W ster pref prest van G.Ramiro Z, fokker P.H.B.M. van Wegen uit Raalte). Nadat het parcours verhoogd was voor het ZZ kwalificeerde ook Whispering Hope (v. Indorado uit Halita sport-spr van Ahorn, fokker A. van Loon uit Lunteren) onder Julian Kraaij (Ederveen) zich voor de extrra omloop. Kraaij maakte een fout in de barrage, maar de overige drie combinaties hielden de lei schoon in hun jacht naar de snelste tijd. Die was dus voor Sjaak Sleiderink met BMC Zambesi TN. De combinatie ging al aan de leiding in de tussenstand van de hengstencompetitie en eiste dus vanzelf ook de eindoverwinning op. Tweede in de dagwedstrijd werd Amadeus met Tom Brinkman, voor Arezzo VDL met Jessica Kürten. In de overall competitie was de tweede plaats voor Falaise de Muze (v. Wandor van de Mispelaere uit Walnut de Muze van Nabab de Reve, fokker J. de Brabander uit Sint-Niklaas) onder Sander Naber (Tull en 't Waal), die donderdag een fout maakte in het basisparcours. Amadeus eiste plaats drie op in de eindstand.

Eerder op de dag had Sjaak Sleiderink (op foto van www.fototrailer.nl) zich ook al verzekerd van de winst in de klasse M. Met de door de Mexicaan Alfonso Romo gefokte BMC Q.Breitling LS (KWPN-goedgekeurd, v. Quintero uit Armonia la Silla van Accord II) kwam hij met Sjaak Sleiderink (Denekamp) als laatste in de baan. Het duo ging meteen voor de snelste tijd. In een hoog tempo en met zeer korte wendingen bleef Sleiderink foutloos in 35.89. Daarmee werd hij niet alleen dagwinnaar, ook sloot hij dankzij deze zege de competitie winnend af. De tweede plaats in de competitie was voor Biscayo met Hester Klompmaker, gevolgd door Bugatti VDL en Marcel de Boer op plaats drie.

Vijf hengsten streden in de finale van de klasse L om de overwinning. Alleen de lichtvoetige Charisma (KWPN-goedgekeurd, Stakkato uit Cassien van Cassini I, fokker LVP-Stables uit Drongen) en Carrera (Larino uit Ehrentender ster pref van Contender, fokker A. Florijn uit Geesteren) hield de lei schoon en zij kwamen terug voor de barrage. Patrick Lemmen (Maasbree) reed vervolgens met Charisma een foutloze rit, terwijl Richard Kapteijn (Utrecht) en Carrera een fout moesten laten noteren. Daarmee was de dagoverwinning voor Charisma, die tevens werd gehuldigd als competitiewinnaar.

Vooral de mensen die tot na het middernachtelijk bleven, kregen in de barrage in de strijd om de VHO trofee werkelijk waar voor hun geld. Zij zagen een ontketende Jur Vrieling (Holwierde) met Sirocco Blue VDL winnen. Hij dook net onder de tijd van Henk van de Pol (Knegsel) met Warrant. Pieter Keunen (Baarlo) met Vitorio en Willem Greve (Markelo) met Carambole deelden de derde prijs. (Bron KWPN)

Uitslag KNHS/KWPN GMB hengstencompetitie klasse Z/ZZ
1) BMC Zambesi TN (Heartbreaker x Calvaro Z) - Sjaak Sleiderink - 74
2) Falaise de Muze (Wandor van de Mispelare x Nabab de Reve) - Sander Naber - 60
3) Amadeus (Guidam x G.Ramiro Z) - Tom Brinkman - 54

Klasse M
1) BMC Q.Breitling LS (Quintero x Accord II) - Sjaak Sleiderink - 93
2) Biscayo (Contendor I x Lux) - Hester Klompmaker - 87
3) Bugatti VDL (Silverstone x Indoctro) - Marcel de Boer - 84

Klasse L
1) Charisma (Stakkato x Cassini I) - Patrick Lemmen - 87.95
2) Carrera (Larino x Contender) - Richard Kapteijn - 86.75
3) Crespo VDL (Canturo x Candillo) - Jur Vrieling - 86.50

Uitslag VHO Trofee
1) Zirocco Blue VDL (Mr.Blue x Voltaire) - Jur Vrieling - 0 / 34.06
2) Warrant (Numero Uno x Nimmerdor) - Henk van de Pol - 0 / 34.47
3) Vittorio (Calippo x Martel xx) - Pieter Keunen - 0 / 34.72
3) Carambole (Cassini I x Concerto II) - Willem Greve - 0 / 34.72

Meer info zie: www.kwpn.nl

Meer Springen

CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)
ARNHEM – Peter Olthof heeft er geen spijt van gehad dat hij zondagochtend al vroeg uit de veren moest. De ruiter uit Langeveen besliste de Grote... (01-07-2018)
RIJSSEN – Koen Westendorp had vrijdagavond de primeur in de klasse Z/ZZ tijdens de Rijssense Paardendagen. De achttienjarige stalruiter van Stal... (30-06-2018)
ARNHEM – Remco Been eindigde donderdag tijdens Outdoor Gelderland keurig als tweede in de wedstrijd over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI3.... (28-06-2018)
WIERDEN – Steven Veldhuis (foto boven) en Coen van Haarst waren dinsdag tijdens Eurojump Wierden allebei goed voor twee zeges. Veldhuis zegevierde in... (27-06-2018)
ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten... (24-06-2018)
ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)