Twee finalezeges Sjaak Sleiderink

DEN BOSCH - Sjaak Sleiderink mocht zich donderdag tijdens de finales van de strijd om de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Den Bosch twee keer als winnaar laten huldigen. De Denekamper won zowel de klasse M met BMC Q Breitling LS (v. Quintyero x Accord) als de klasse Z/ZZ met BMC Zambesi Tn (v. Heartbreaker x Calvaro Z). In die laatste rubriek eindigde Tom Brinkman met Amadeus als derde. Willem Greve pakte met Carambole de derde plek in de strijd om de HVO Trofee.  

Sjaak Sleiderink en Zambesi plaatsten zich in de klasse Z/ZZ in handicap als derde voor de barrage, na foutloze ritten van de Ierse Jessica Kürten met Arezzo VDL (v. Chin Chin uit Sarjolijn ster van Heartbreaker, fokker H. Mulder uit Blankenham) en Tom Brinkman (Tubbergen) met Amadeus (v. Guidam uit Elottie W ster pref prest van G.Ramiro Z, fokker P.H.B.M. van Wegen uit Raalte). Nadat het parcours verhoogd was voor het ZZ kwalificeerde ook Whispering Hope (v. Indorado uit Halita sport-spr van Ahorn, fokker A. van Loon uit Lunteren) onder Julian Kraaij (Ederveen) zich voor de extrra omloop. Kraaij maakte een fout in de barrage, maar de overige drie combinaties hielden de lei schoon in hun jacht naar de snelste tijd. Die was dus voor Sjaak Sleiderink met BMC Zambesi TN. De combinatie ging al aan de leiding in de tussenstand van de hengstencompetitie en eiste dus vanzelf ook de eindoverwinning op. Tweede in de dagwedstrijd werd Amadeus met Tom Brinkman, voor Arezzo VDL met Jessica Kürten. In de overall competitie was de tweede plaats voor Falaise de Muze (v. Wandor van de Mispelaere uit Walnut de Muze van Nabab de Reve, fokker J. de Brabander uit Sint-Niklaas) onder Sander Naber (Tull en 't Waal), die donderdag een fout maakte in het basisparcours. Amadeus eiste plaats drie op in de eindstand.

Eerder op de dag had Sjaak Sleiderink (op foto van www.fototrailer.nl) zich ook al verzekerd van de winst in de klasse M. Met de door de Mexicaan Alfonso Romo gefokte BMC Q.Breitling LS (KWPN-goedgekeurd, v. Quintero uit Armonia la Silla van Accord II) kwam hij met Sjaak Sleiderink (Denekamp) als laatste in de baan. Het duo ging meteen voor de snelste tijd. In een hoog tempo en met zeer korte wendingen bleef Sleiderink foutloos in 35.89. Daarmee werd hij niet alleen dagwinnaar, ook sloot hij dankzij deze zege de competitie winnend af. De tweede plaats in de competitie was voor Biscayo met Hester Klompmaker, gevolgd door Bugatti VDL en Marcel de Boer op plaats drie.

Vijf hengsten streden in de finale van de klasse L om de overwinning. Alleen de lichtvoetige Charisma (KWPN-goedgekeurd, Stakkato uit Cassien van Cassini I, fokker LVP-Stables uit Drongen) en Carrera (Larino uit Ehrentender ster pref van Contender, fokker A. Florijn uit Geesteren) hield de lei schoon en zij kwamen terug voor de barrage. Patrick Lemmen (Maasbree) reed vervolgens met Charisma een foutloze rit, terwijl Richard Kapteijn (Utrecht) en Carrera een fout moesten laten noteren. Daarmee was de dagoverwinning voor Charisma, die tevens werd gehuldigd als competitiewinnaar.

Vooral de mensen die tot na het middernachtelijk bleven, kregen in de barrage in de strijd om de VHO trofee werkelijk waar voor hun geld. Zij zagen een ontketende Jur Vrieling (Holwierde) met Sirocco Blue VDL winnen. Hij dook net onder de tijd van Henk van de Pol (Knegsel) met Warrant. Pieter Keunen (Baarlo) met Vitorio en Willem Greve (Markelo) met Carambole deelden de derde prijs. (Bron KWPN)

Uitslag KNHS/KWPN GMB hengstencompetitie klasse Z/ZZ
1) BMC Zambesi TN (Heartbreaker x Calvaro Z) - Sjaak Sleiderink - 74
2) Falaise de Muze (Wandor van de Mispelare x Nabab de Reve) - Sander Naber - 60
3) Amadeus (Guidam x G.Ramiro Z) - Tom Brinkman - 54

Klasse M
1) BMC Q.Breitling LS (Quintero x Accord II) - Sjaak Sleiderink - 93
2) Biscayo (Contendor I x Lux) - Hester Klompmaker - 87
3) Bugatti VDL (Silverstone x Indoctro) - Marcel de Boer - 84

Klasse L
1) Charisma (Stakkato x Cassini I) - Patrick Lemmen - 87.95
2) Carrera (Larino x Contender) - Richard Kapteijn - 86.75
3) Crespo VDL (Canturo x Candillo) - Jur Vrieling - 86.50

Uitslag VHO Trofee
1) Zirocco Blue VDL (Mr.Blue x Voltaire) - Jur Vrieling - 0 / 34.06
2) Warrant (Numero Uno x Nimmerdor) - Henk van de Pol - 0 / 34.47
3) Vittorio (Calippo x Martel xx) - Pieter Keunen - 0 / 34.72
3) Carambole (Cassini I x Concerto II) - Willem Greve - 0 / 34.72

Meer info zie: www.kwpn.nl

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)