KOEN WESTENDORP MIST BARRAGE GROTE PRIJS YOUNG RIDERS DOOR TIJDFOUT

Sven Peters is weer op de goede weg

WIERDEN – Sven Peters was vrijdag de enige van zes Nederlanders die de barrage bereikte van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs voor de young riders. De ruiter uit Lonneker bleef ook daarin foutloos met zijn betrouwbare dertienjarige vosmerrie Channel (v. Rascin), maar moest met zijn tijd wel drie opponenten voorrang verlenen.

“Maar het was goed”, klonk het na afloop uit de mond van Sven Peters. “Ik ben hier superblij mee. Eerlijk gezegd had ik dit ook nog niet verwacht. Afgelopen week hebben we net het NK gehad en daar zaten nog wat foutjes in. Gisteren ook nog, maar vandaag vinden we weer een beetje het oude ritme.”

Peters verklaart de toenemende vorm mede door de aandacht die hij samen met zijn coach Remco Been dressuurmatig aan Channel besteedt. “We zijn er heel erg mee bezig om tussen de hindernissen meer de controle over haar te krijgen, zodat ik meer te vertellen heb. Met springen was al nooit wat mis.”

“Natuurlijk had er meer ingezeten dan de vierde plaats”, bekent Sven Peters. “Maar gezien het moment was het de juiste optie om foutloos rond te gaan.” Hij heeft er gezien de resultaten van de afgelopen weken ook alle begrip voor dat bondscoach Luc Steeghs hem niet opneemt in de landenploeg van zaterdag. “Daar kan ik me goed in vinden. Al zou het voor Channel helemaal niet verkeerd zijn wat vaker achter elkaar te krijgen. Ik denk dat ik door die corona-ellende misschien wel wat te weinig heb gedaan. In Kronenberg hadden we daar nog wat last van. Maar we zijn gelukkig weer op de goede weg.”
   
Koen Westendorp miste met zijn achtjarige voshengst Helsinki (foto hiernaast) de extra omloop maar net, door iets te laat de finishlijn te passeren. Hij werd elfde in de wedstyrijd, die een prooi werd voor de Engelse Allana Chutterbuck en haar bruine ruin Vykinbay. 

De Nederlandse deelnemers slaagden er vrijdag bij het Dutch Youngster Festival niet in een van de drie te verdelen Grote Prijzen op hun naam te schrijven. Bij de children en de ponyruiters bleek een tweede plaats het hoogst haalbare.

Net geen tweede zege
Ide Groenoord Grote Prijs voor de ponyruiters was een tweede plaats het hoogst  haalbare Nederlandse resultaat. Die was voor Joyce Wolters met haar vlot springende veertien jaar oude vosruin Karl van Orchid’s (v. Kanshebber). Ze miste haar tweede zege binnen twee dagen, omdat de Engelse Tatiane Maurel met haar bruine merrie Horseabout Zibu 0,31 seconde sneller was.

Isabel Roepel klasseerde zich als zesde met de vijftienjarige vosmerrie Anouk (v. Den Bramel’s Baye en Tamara van Manen werd negende met haar pas zevenjarige zwarte merrie Holstud’s Olijfje. Ook Logan Fiechter plaatste zich voor de barrage, maar zij kwam onderweg ten val met de achtjarige donkerbruine ruin Kadanz v. Orchids (v. Kanshebber). Ze kwam zonder averij uit de strijd en werd als elfde in de uitslag opgenomen.

Drie Tukkers in Oranje
Voor zaterdag staan in Wierden onder meer de Grote Prijs voor junioren en de landenwedstrijd voor young riders op het programma. Bondscoach Luc Steeghs heeft voor die laatste rubriek drie debutanten aangewezen. Dat zijn Claudia Morsink, Celeste van der Poel en Koen Westendorp. Elike Morsink completeert het kwartet in het oranje.

Luc Steeghs: “De agenda telt door die vervelende coronacrisis nu veel wedstrijden achter elkaar. Ruiters die anders het hele jaar misschien niet opvallen, zijn nu heel bruikbaar en ruiters die normaal opvallen, zie je nu minder. Bovendien gaat een aantal ruiters maandag alweer naar Valkenswaard voor de jonge paarden. Landenwedstrijden zijn een ervaring op zich, hopelijk wordt de groep op deze manier ook weer wat breder.”

Startlijsten en uitslagen zijn te vinden op https://results.scgvisual.com/2020/dyf/

Zie ook www.dutchyoungsterfestival.com

Foto van Sven Peters met Channel (boven) © DigiShots 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)