LYNN GREVINGA STIJLVOL NAAR ZILVER IN KLASSE B

Steven Veldhuis pakt brons bij NK

ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat de Haaksbergenaar zich met zijn negenjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL) een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het brons dat hem ten deel viel, leverde begrijpelijk gemengde gevoelens bij hem op.

“Van de ene kant ben je heel tevreden omdat je twee foutloze manches hebt gereden en zover komt. Maar als je als laatste starter zo dicht bij de eerste plaats bent, baal je natuurlijk ook wel een beetje als het dan niet gelukt is.”

Veldhuis kende een moeizame aanloop naar het NK indoor. “Ik had de hele week een beetje griep gehad en heb dus geen super voorbereiding gehad. Daarom kan ik met het resultaat wel leven.” Steven Veldhuis stond voor de opdracht als vierde en laatste ruiter foutloos te blijven en onder de tijd van de leidende Tanio Joosten met Elegance de Pessel (33,63 seconde) te duiken. Het laatste lukte, het eerste niet.

Wat riskeren
“Het was een heel moeilijke barrage”, vond hij, “waarin ik wel wat moest riskeren omdat Tani behoorlijk snel was. Ik moest echt een strak rondje rijden. Achteraf had ik misschien bij de steilsprong iets meer rust moeten pakken. Maar het is altijd moeilijk een barrage precies zo te rijden als je denkt dat het moet.” Ook Michel Priemis noteerde met Hamanta B voor hem een nulronde, waardoor Veldhuis met zijn chrono van 31,91 seconde wel veruit de rapste van het kwartet was, maar met de derde plek genoegen moest nemen.

Voor zijn vosmerrie Famariloma, eigendom van de familie Rikkert, heeft Steven Veldhuis niets dan lof. “Die heb ik sinds vorig jaar zomer en dat is absoluut een goed paard. Ze is een echte meewerker, is scherp en heeft veel vermogen. Dat kan in de toekomst wel wat worden.”

Ook in de klasse Z behoorde Steven veldhuis bij de kanshebbers op eremetaal. Een springfout met Hoselinde deed hem echter in de middenmoot belanden. “Gewoon een stom foutje van mezelf”, was hij zelfkritisch. “De eerste ronde was niet imponerend, maar in de tweede manche stond er een bijna oneerlijke dubbelsprong, waarop bijna iedereen een fout maakte. Van de 22 nullers uit de eerste ronde bleven er maar vier over voor de barrage en vielen er zelfs drie van hun paard.”

Twee jaar geleden werd Steven Veldhuis nationaal kampioen outdoor in de klasse Z met Graziano VDL en eindigde hij met Fionapina Colada als derde in de klasse ZZ.

Veel balans
De enige andere Twentse vertegenwoordiger die een medaille veroverde was Lynn Grevinga in de klasse B (rechts). De amazone van St. Joris uit Geesteren werd vrijdag voor haar optreden met Invito (v. Numero Uno) beloond met zilver. Het goud ging naar Julia Swart met Cas, die net als zij 85 stijlpunten kreeg. Het cijfer voor de wijze van rijden van het parcours gaf de doorslag in het voordeel van Swart.
Jurylid Faan Pompen was enthousiast over de toppers uit de rubriek. “Lynn zat fantastisch mooi op haar paard met veel balans. Doordat haar paard wat kijkerig was, bleef ze zelf net iets drukker. Ze ging er wel heel goed mee om, maar het leverde haar net een iets lager punt op.”

Tess Huttenhuis reikte na een springfout in de barrage in de klasse M met Felix tot een keurige vijfde plaats. Lieke Reinders-Ophof werd met twee vlekkeloze ritten op Illinois VDL tiende in de klasse L.

Voor meer nieuws en de uitlagen van het NK indoor, zie www.knhsindoorkampioenschappen.nl

Foto Steven Veldhuis © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)