LYNN GREVINGA STIJLVOL NAAR ZILVER IN KLASSE B

Steven Veldhuis pakt brons bij NK

ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat de Haaksbergenaar zich met zijn negenjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL) een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het brons dat hem ten deel viel, leverde begrijpelijk gemengde gevoelens bij hem op.

“Van de ene kant ben je heel tevreden omdat je twee foutloze manches hebt gereden en zover komt. Maar als je als laatste starter zo dicht bij de eerste plaats bent, baal je natuurlijk ook wel een beetje als het dan niet gelukt is.”

Veldhuis kende een moeizame aanloop naar het NK indoor. “Ik had de hele week een beetje griep gehad en heb dus geen super voorbereiding gehad. Daarom kan ik met het resultaat wel leven.” Steven Veldhuis stond voor de opdracht als vierde en laatste ruiter foutloos te blijven en onder de tijd van de leidende Tanio Joosten met Elegance de Pessel (33,63 seconde) te duiken. Het laatste lukte, het eerste niet.

Wat riskeren
“Het was een heel moeilijke barrage”, vond hij, “waarin ik wel wat moest riskeren omdat Tani behoorlijk snel was. Ik moest echt een strak rondje rijden. Achteraf had ik misschien bij de steilsprong iets meer rust moeten pakken. Maar het is altijd moeilijk een barrage precies zo te rijden als je denkt dat het moet.” Ook Michel Priemis noteerde met Hamanta B voor hem een nulronde, waardoor Veldhuis met zijn chrono van 31,91 seconde wel veruit de rapste van het kwartet was, maar met de derde plek genoegen moest nemen.

Voor zijn vosmerrie Famariloma, eigendom van de familie Rikkert, heeft Steven Veldhuis niets dan lof. “Die heb ik sinds vorig jaar zomer en dat is absoluut een goed paard. Ze is een echte meewerker, is scherp en heeft veel vermogen. Dat kan in de toekomst wel wat worden.”

Ook in de klasse Z behoorde Steven veldhuis bij de kanshebbers op eremetaal. Een springfout met Hoselinde deed hem echter in de middenmoot belanden. “Gewoon een stom foutje van mezelf”, was hij zelfkritisch. “De eerste ronde was niet imponerend, maar in de tweede manche stond er een bijna oneerlijke dubbelsprong, waarop bijna iedereen een fout maakte. Van de 22 nullers uit de eerste ronde bleven er maar vier over voor de barrage en vielen er zelfs drie van hun paard.”

Twee jaar geleden werd Steven Veldhuis nationaal kampioen outdoor in de klasse Z met Graziano VDL en eindigde hij met Fionapina Colada als derde in de klasse ZZ.

Veel balans
De enige andere Twentse vertegenwoordiger die een medaille veroverde was Lynn Grevinga in de klasse B (rechts). De amazone van St. Joris uit Geesteren werd vrijdag voor haar optreden met Invito (v. Numero Uno) beloond met zilver. Het goud ging naar Julia Swart met Cas, die net als zij 85 stijlpunten kreeg. Het cijfer voor de wijze van rijden van het parcours gaf de doorslag in het voordeel van Swart.
Jurylid Faan Pompen was enthousiast over de toppers uit de rubriek. “Lynn zat fantastisch mooi op haar paard met veel balans. Doordat haar paard wat kijkerig was, bleef ze zelf net iets drukker. Ze ging er wel heel goed mee om, maar het leverde haar net een iets lager punt op.”

Tess Huttenhuis reikte na een springfout in de barrage in de klasse M met Felix tot een keurige vijfde plaats. Lieke Reinders-Ophof werd met twee vlekkeloze ritten op Illinois VDL tiende in de klasse L.

Voor meer nieuws en de uitlagen van het NK indoor, zie www.knhsindoorkampioenschappen.nl

Foto Steven Veldhuis © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)