MET DRIE PAARDEN OVERTUIGEND NAAR FINALES TITELSTRIJD KWPN

Steven Veldhuis imponeert in Ermelo

ERMELO – Steven Veldhuis is vooralsnog prima op dreef tijdens de kampioenschappen van het KWPN in Ermelo. De Haaksbergenaar plaatste zich dinsdag voor drie finales door zowel bij de vijf- als zesjarige paarden het tweede onderdeel van de halve eindstrijd winnend af te sluiten.

Met de zesjarige merrie Hoselinde (v. Campbell  VDL x Zeus) ondervond Veldhuis nog het meest tegenstand van streekgenoot Don Willemsen met Hercules (v. Zirocco Blue VDL x Guidam). Roderik Euverman eindigde als vierde met Harvey (Quality Time x Peter Pan) en ook Nadieh Plegt veroverde een plekje bij de eerste tien. Ze werd negende met Havana (v. Zirocco Blue VDL x Chin Chin).

Eerder dit jaar won Steven Veldhuis met Hoselinde ook al de internationale rubriek voor vijfjarige paarden bij het CH De Wolden.

Steven Veldhuis: “Hoselinde heb ik een jaartje geleden teruggekocht van Britt Vennevertloo, een van mijn klanten. Ze heeft heel veel potentie en het lijkt erop dat ze geschikt is om uiteindelijk de top te bereiken. “

Veel in zich
Ook met de een jaar jongere en onlangs gecastreerde hengst Inferno (v. Etoulon VDL x Indoctro) was Steven Veldhuis dinsdag niet te kloppen. Naaste belager Thomas Mertens kwam met Icarus V bijna een seconde te kort. “Ook Inferno heeft veel in zich. Hij is eigendom van Robert Rikkert en Wiepke van de Lageweg en was vorig jaar al kampioen bij de hengstveulens. Hij is heel fijn en gemakkelijk te rijden, echt een paardje voor iedereen.”

De Haaksbergen realiseert zich terdege dat hij ondanks zijn twee zeges nog niets in handen heeft. “Einddoel is me met beide paarden te plaatsen voor het WK voor jonge paarden in Lanaken. Vorig jaar werd ik daar vierde bij de zesjarigen met Graziano. Maar we hebben nog niets. De kaarten worden pas morgen geschud. Maar ze hebben zich in elk geval al vast goed laten zien in de showroom.”

Met de vierjarige Jahzara Sinaa RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) plaatste Veldhuis zich via een zevende plek in het tweede onderdeel  voor de finale.

Willem Greve reed in de halve finale bij de zevenjarige paarden naar de tweede plaats met Koko Karla V (v. Zirocco Blue VDL x Indoctro). 

Foto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)