MET DRIE PAARDEN OVERTUIGEND NAAR FINALES TITELSTRIJD KWPN

Steven Veldhuis imponeert in Ermelo

ERMELO – Steven Veldhuis is vooralsnog prima op dreef tijdens de kampioenschappen van het KWPN in Ermelo. De Haaksbergenaar plaatste zich dinsdag voor drie finales door zowel bij de vijf- als zesjarige paarden het tweede onderdeel van de halve eindstrijd winnend af te sluiten.

Met de zesjarige merrie Hoselinde (v. Campbell  VDL x Zeus) ondervond Veldhuis nog het meest tegenstand van streekgenoot Don Willemsen met Hercules (v. Zirocco Blue VDL x Guidam). Roderik Euverman eindigde als vierde met Harvey (Quality Time x Peter Pan) en ook Nadieh Plegt veroverde een plekje bij de eerste tien. Ze werd negende met Havana (v. Zirocco Blue VDL x Chin Chin).

Eerder dit jaar won Steven Veldhuis met Hoselinde ook al de internationale rubriek voor vijfjarige paarden bij het CH De Wolden.

Steven Veldhuis: “Hoselinde heb ik een jaartje geleden teruggekocht van Britt Vennevertloo, een van mijn klanten. Ze heeft heel veel potentie en het lijkt erop dat ze geschikt is om uiteindelijk de top te bereiken. “

Veel in zich
Ook met de een jaar jongere en onlangs gecastreerde hengst Inferno (v. Etoulon VDL x Indoctro) was Steven Veldhuis dinsdag niet te kloppen. Naaste belager Thomas Mertens kwam met Icarus V bijna een seconde te kort. “Ook Inferno heeft veel in zich. Hij is eigendom van Robert Rikkert en Wiepke van de Lageweg en was vorig jaar al kampioen bij de hengstveulens. Hij is heel fijn en gemakkelijk te rijden, echt een paardje voor iedereen.”

De Haaksbergen realiseert zich terdege dat hij ondanks zijn twee zeges nog niets in handen heeft. “Einddoel is me met beide paarden te plaatsen voor het WK voor jonge paarden in Lanaken. Vorig jaar werd ik daar vierde bij de zesjarigen met Graziano. Maar we hebben nog niets. De kaarten worden pas morgen geschud. Maar ze hebben zich in elk geval al vast goed laten zien in de showroom.”

Met de vierjarige Jahzara Sinaa RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) plaatste Veldhuis zich via een zevende plek in het tweede onderdeel  voor de finale.

Willem Greve reed in de halve finale bij de zevenjarige paarden naar de tweede plaats met Koko Karla V (v. Zirocco Blue VDL x Indoctro). 

Foto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)