MET DRIE PAARDEN OVERTUIGEND NAAR FINALES TITELSTRIJD KWPN

Steven Veldhuis imponeert in Ermelo

ERMELO – Steven Veldhuis is vooralsnog prima op dreef tijdens de kampioenschappen van het KWPN in Ermelo. De Haaksbergenaar plaatste zich dinsdag voor drie finales door zowel bij de vijf- als zesjarige paarden het tweede onderdeel van de halve eindstrijd winnend af te sluiten.

Met de zesjarige merrie Hoselinde (v. Campbell  VDL x Zeus) ondervond Veldhuis nog het meest tegenstand van streekgenoot Don Willemsen met Hercules (v. Zirocco Blue VDL x Guidam). Roderik Euverman eindigde als vierde met Harvey (Quality Time x Peter Pan) en ook Nadieh Plegt veroverde een plekje bij de eerste tien. Ze werd negende met Havana (v. Zirocco Blue VDL x Chin Chin).

Eerder dit jaar won Steven Veldhuis met Hoselinde ook al de internationale rubriek voor vijfjarige paarden bij het CH De Wolden.

Steven Veldhuis: “Hoselinde heb ik een jaartje geleden teruggekocht van Britt Vennevertloo, een van mijn klanten. Ze heeft heel veel potentie en het lijkt erop dat ze geschikt is om uiteindelijk de top te bereiken. “

Veel in zich
Ook met de een jaar jongere en onlangs gecastreerde hengst Inferno (v. Etoulon VDL x Indoctro) was Steven Veldhuis dinsdag niet te kloppen. Naaste belager Thomas Mertens kwam met Icarus V bijna een seconde te kort. “Ook Inferno heeft veel in zich. Hij is eigendom van Robert Rikkert en Wiepke van de Lageweg en was vorig jaar al kampioen bij de hengstveulens. Hij is heel fijn en gemakkelijk te rijden, echt een paardje voor iedereen.”

De Haaksbergen realiseert zich terdege dat hij ondanks zijn twee zeges nog niets in handen heeft. “Einddoel is me met beide paarden te plaatsen voor het WK voor jonge paarden in Lanaken. Vorig jaar werd ik daar vierde bij de zesjarigen met Graziano. Maar we hebben nog niets. De kaarten worden pas morgen geschud. Maar ze hebben zich in elk geval al vast goed laten zien in de showroom.”

Met de vierjarige Jahzara Sinaa RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) plaatste Veldhuis zich via een zevende plek in het tweede onderdeel  voor de finale.

Willem Greve reed in de halve finale bij de zevenjarige paarden naar de tweede plaats met Koko Karla V (v. Zirocco Blue VDL x Indoctro). 

Foto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)