MET DRIE PAARDEN OVERTUIGEND NAAR FINALES TITELSTRIJD KWPN

Steven Veldhuis imponeert in Ermelo

ERMELO – Steven Veldhuis is vooralsnog prima op dreef tijdens de kampioenschappen van het KWPN in Ermelo. De Haaksbergenaar plaatste zich dinsdag voor drie finales door zowel bij de vijf- als zesjarige paarden het tweede onderdeel van de halve eindstrijd winnend af te sluiten.

Met de zesjarige merrie Hoselinde (v. Campbell  VDL x Zeus) ondervond Veldhuis nog het meest tegenstand van streekgenoot Don Willemsen met Hercules (v. Zirocco Blue VDL x Guidam). Roderik Euverman eindigde als vierde met Harvey (Quality Time x Peter Pan) en ook Nadieh Plegt veroverde een plekje bij de eerste tien. Ze werd negende met Havana (v. Zirocco Blue VDL x Chin Chin).

Eerder dit jaar won Steven Veldhuis met Hoselinde ook al de internationale rubriek voor vijfjarige paarden bij het CH De Wolden.

Steven Veldhuis: “Hoselinde heb ik een jaartje geleden teruggekocht van Britt Vennevertloo, een van mijn klanten. Ze heeft heel veel potentie en het lijkt erop dat ze geschikt is om uiteindelijk de top te bereiken. “

Veel in zich
Ook met de een jaar jongere en onlangs gecastreerde hengst Inferno (v. Etoulon VDL x Indoctro) was Steven Veldhuis dinsdag niet te kloppen. Naaste belager Thomas Mertens kwam met Icarus V bijna een seconde te kort. “Ook Inferno heeft veel in zich. Hij is eigendom van Robert Rikkert en Wiepke van de Lageweg en was vorig jaar al kampioen bij de hengstveulens. Hij is heel fijn en gemakkelijk te rijden, echt een paardje voor iedereen.”

De Haaksbergen realiseert zich terdege dat hij ondanks zijn twee zeges nog niets in handen heeft. “Einddoel is me met beide paarden te plaatsen voor het WK voor jonge paarden in Lanaken. Vorig jaar werd ik daar vierde bij de zesjarigen met Graziano. Maar we hebben nog niets. De kaarten worden pas morgen geschud. Maar ze hebben zich in elk geval al vast goed laten zien in de showroom.”

Met de vierjarige Jahzara Sinaa RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) plaatste Veldhuis zich via een zevende plek in het tweede onderdeel  voor de finale.

Willem Greve reed in de halve finale bij de zevenjarige paarden naar de tweede plaats met Koko Karla V (v. Zirocco Blue VDL x Indoctro). 

Foto Steven Veldhuis met Hoselinde © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar... (22-12-2018)
PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De... (16-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)