DERDE IN HOOG GEDOTEERDE SUPER GRAND PRIX GLOBAL CHAMPIONS TOUR

‘Rookie’ Frank Schuttert maakt indruk

PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De overwinning ging naar de Australische Edwina Tops-Alexander, de echtgenote van Jan Tops. De voormalig Nederlands topruiter is de grote initiator achter de Global Champions Tour.

In de zware, zeer hoog gedoteerde wedstrijd over twee manches, bleef geen van de combinaties tweemaal foutloos. In de eerste manche kreeg Frank Schuttert een springfout, maar met een magistrale tweede foutloze omloop op Chianti's Champion stelde hij de derde plaats veilig.

Echt voor foutloze ronde
Schuttert maakte zeer veel indruk met zijn optreden. “Mijn paard sprong heel goed en ik ging in de tweede omloop echt voor een foutloze ronde om zo een mooie klassering te bereiken”, vertelt de 25-jarige rookie in dit gezelschap.

Winnares Edwina Tops-Alexander reed een foutloze eerste manche, maar was de snelste in de tweede omloop, wat haar de overwinning opleverde. Ludger Beerbaum kreeg ook in de eerste manche een fout, maar reed net als Schuttert een foutloze tweede omloop.

Harrie Smolders legde met Zinius een super foutloze eerste omloop af, maar in de tweede manche ging het mis. Al vroeg kreeg Smolders een springfout en even later weigerde Zinius op een hoge steilsprong en deponeerde zijn ruiter in het zand.

De Grand Prix is onderdeel van Global Champions Tour 'Play Offs' in Praag. De beste achttien ruiters van het afgelopen seizoen van de Longines Global Champions Tour mochten van start. Frank Schuttert incasseerde voor zijn derde plaats een bedrag van ruim 188.000 euro.

Jackpot
Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten zegevierden, samen met de Spaanse ruiter Eduardo Alvarez Aznar Madrid in Motion vormend, in de finale van de Super GP in Praag bij de teams. Het drietal mocht samen de jackpot met liefst 2,7 miljoen euro aan prijzengeld verdelen. Het trio won vrijdag ook al de halve eindstrijd met daarin twaalf teams.

In de eerste ronde bleef Van der Vleuten foutloos met Verdi TN en viel een balk voor Houtzager met Sterrehof's Calimero, net als voor Aznar, in de tweede ronde noteerden alle drie ruiters een tijdfout. Ze bleven Valkenswaard United met Marcus Ehning, Bertram Allen en Alberto Zorzi royaal voor.

Foto Frank Schuttert met Chianti's Champion van www.fototrailer.nl

Meer Springen

DEN BOSCH – Een volgepakte Brabanthal in Den Bosch heeft de vijftienjarige topruin Zenith SFN het indrukwekkende afscheid bezorgd, dat het... (17-03-2019)
DEN BOSCH -  Jeroen Dubbeldam behaalde, een dag voor zijn toppaard Zenith SFN afscheid neemt van de topsport, een vijfde plaats in de indoorderby van... (16-03-2019)
BATHMEN – De Grote Prijs van Bathmen werd vrijdagavond een prooi voor Robert Vos met Chappeau (op archieffoto). De Wierdenaar moest daarvoor... (09-03-2019)
BATHMEN – Henri Stegeman en Ellen Zwijnenberg ontpopten zich woensdag tijdens Bathmen te Paard als de meest succesvolle deelnemers in de toprubrieken... (08-03-2019)
DEN BOSCH - Zangeres Glennis Grace zal op zondagmiddag 17 maart op speciaal verzoek van Jeroen Dubbeldam het afscheid van Zenith muzikaal begeleiden... (06-03-2019)
OUD  OOTMARSUM - Met een overwinning in één van zijn laatste wedstrijden, de finale van de Midden Tour tijdens CSI4* Poznan eind vorig jaar, sluit de... (04-03-2019)
KRAKAU – Sander Geerink is goed op dreef tijdens het evenement Cavaliada in het Poolse Krakau. De ruiter uit Gelselaar zegevierde donderdag in de... (01-03-2019)
VEJER DE LA FRONTERA – Hendrik Jan Schuttert boekte zaterdag een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs van de Small Tour tijdens de Sunshine Tour in... (24-02-2019)
KRONENBERG – Sven Peters deed het de afgelopen dagen prima in het Limburgse Kronenberg. In het hippisch centrum De Peelbergen boekte de jonge ruiter... (24-02-2019)
GENT – Conor Drain finishte zaterdag als negende in de Grote Prijs van Gent tijdens de Flanders Horse Expo. Met zijn negenjarige donkerbruine merrie... (24-02-2019)
Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)