DERDE IN HOOG GEDOTEERDE SUPER GRAND PRIX GLOBAL CHAMPIONS TOUR

‘Rookie’ Frank Schuttert maakt indruk

PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De overwinning ging naar de Australische Edwina Tops-Alexander, de echtgenote van Jan Tops. De voormalig Nederlands topruiter is de grote initiator achter de Global Champions Tour.

In de zware, zeer hoog gedoteerde wedstrijd over twee manches, bleef geen van de combinaties tweemaal foutloos. In de eerste manche kreeg Frank Schuttert een springfout, maar met een magistrale tweede foutloze omloop op Chianti's Champion stelde hij de derde plaats veilig.

Echt voor foutloze ronde
Schuttert maakte zeer veel indruk met zijn optreden. “Mijn paard sprong heel goed en ik ging in de tweede omloop echt voor een foutloze ronde om zo een mooie klassering te bereiken”, vertelt de 25-jarige rookie in dit gezelschap.

Winnares Edwina Tops-Alexander reed een foutloze eerste manche, maar was de snelste in de tweede omloop, wat haar de overwinning opleverde. Ludger Beerbaum kreeg ook in de eerste manche een fout, maar reed net als Schuttert een foutloze tweede omloop.

Harrie Smolders legde met Zinius een super foutloze eerste omloop af, maar in de tweede manche ging het mis. Al vroeg kreeg Smolders een springfout en even later weigerde Zinius op een hoge steilsprong en deponeerde zijn ruiter in het zand.

De Grand Prix is onderdeel van Global Champions Tour 'Play Offs' in Praag. De beste achttien ruiters van het afgelopen seizoen van de Longines Global Champions Tour mochten van start. Frank Schuttert incasseerde voor zijn derde plaats een bedrag van ruim 188.000 euro.

Jackpot
Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten zegevierden, samen met de Spaanse ruiter Eduardo Alvarez Aznar Madrid in Motion vormend, in de finale van de Super GP in Praag bij de teams. Het drietal mocht samen de jackpot met liefst 2,7 miljoen euro aan prijzengeld verdelen. Het trio won vrijdag ook al de halve eindstrijd met daarin twaalf teams.

In de eerste ronde bleef Van der Vleuten foutloos met Verdi TN en viel een balk voor Houtzager met Sterrehof's Calimero, net als voor Aznar, in de tweede ronde noteerden alle drie ruiters een tijdfout. Ze bleven Valkenswaard United met Marcus Ehning, Bertram Allen en Alberto Zorzi royaal voor.

Foto Frank Schuttert met Chianti's Champion van www.fototrailer.nl

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar... (22-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)