DERDE IN HOOG GEDOTEERDE SUPER GRAND PRIX GLOBAL CHAMPIONS TOUR

‘Rookie’ Frank Schuttert maakt indruk

PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De overwinning ging naar de Australische Edwina Tops-Alexander, de echtgenote van Jan Tops. De voormalig Nederlands topruiter is de grote initiator achter de Global Champions Tour.

In de zware, zeer hoog gedoteerde wedstrijd over twee manches, bleef geen van de combinaties tweemaal foutloos. In de eerste manche kreeg Frank Schuttert een springfout, maar met een magistrale tweede foutloze omloop op Chianti's Champion stelde hij de derde plaats veilig.

Echt voor foutloze ronde
Schuttert maakte zeer veel indruk met zijn optreden. “Mijn paard sprong heel goed en ik ging in de tweede omloop echt voor een foutloze ronde om zo een mooie klassering te bereiken”, vertelt de 25-jarige rookie in dit gezelschap.

Winnares Edwina Tops-Alexander reed een foutloze eerste manche, maar was de snelste in de tweede omloop, wat haar de overwinning opleverde. Ludger Beerbaum kreeg ook in de eerste manche een fout, maar reed net als Schuttert een foutloze tweede omloop.

Harrie Smolders legde met Zinius een super foutloze eerste omloop af, maar in de tweede manche ging het mis. Al vroeg kreeg Smolders een springfout en even later weigerde Zinius op een hoge steilsprong en deponeerde zijn ruiter in het zand.

De Grand Prix is onderdeel van Global Champions Tour 'Play Offs' in Praag. De beste achttien ruiters van het afgelopen seizoen van de Longines Global Champions Tour mochten van start. Frank Schuttert incasseerde voor zijn derde plaats een bedrag van ruim 188.000 euro.

Jackpot
Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten zegevierden, samen met de Spaanse ruiter Eduardo Alvarez Aznar Madrid in Motion vormend, in de finale van de Super GP in Praag bij de teams. Het drietal mocht samen de jackpot met liefst 2,7 miljoen euro aan prijzengeld verdelen. Het trio won vrijdag ook al de halve eindstrijd met daarin twaalf teams.

In de eerste ronde bleef Van der Vleuten foutloos met Verdi TN en viel een balk voor Houtzager met Sterrehof's Calimero, net als voor Aznar, in de tweede ronde noteerden alle drie ruiters een tijdfout. Ze bleven Valkenswaard United met Marcus Ehning, Bertram Allen en Alberto Zorzi royaal voor.

Foto Frank Schuttert met Chianti's Champion van www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)