Robert Vos weer veruit rapste

LUMMEN - Robert Vos lijkt bijna een abonnement te hebben op zeges in openingsparcoursen van internationale wedstrijden. Ook in het Belgische Lummel sloeg de Wierdenaar weer toe met zijn veertienjarige ruin Carat (v. Cardento x Krevad). Zonder voluit te gaan, was Robert Vos nog ruim twee seconden sneller dan sneller dan Pius Schwizer met Alexia. Steve Guerdat kwam met Qui Vive de la Tour zelfs bijna vijf tellen te kort tegen Vos, die vrijdag met Oranje van start gaat in de strijd om de Nations Cup.

Robert Vos reikte woensdag met Uptown Girl al tot een zevende plek in een wedstrijd over 1,35 meter. Die werd gewonnen door Sven van Dijck met Ramexco. De Belg was bijna 4,5 seconde rapper dan de Wierdenaar.

Tweede starter
Vos is vrijdag de tweede starter voor Nederland in de landenwedstrijd, waarin Bart Bles voor de ploeg van bondsocah Rob Ehrens het bal opent en verder Johnny Pals en Jur Vrieling deel uitmaken van het nationale kwartet. Na Lummen zijn de volgende etappeplaatsen La Baule, Rome, Sankt Gallen, Rotterdam, Falsterbö, Hickstead en Dublin. De finale wordt van 7 tot en met 12 oktober in Barcelona verreden.
 
Bondscoach Rob Ehrens heeft er voor gekozen om in Rome, Rotterdam. Falsterbö en Hickstead de punten te pakken die er voor moeten zorgen dat het Oranje kwartet aan de start verschijnt van de finale in Barcelona. Ehrens legt uit: "Van de acht wedstrijden in deze competitie tellen er vier mee voor de punten. Daar ligt mijn zwaartepunt, terwijl we in de overige vier concoursen zullen proberen punten weg te snoepen van de landen die daar juist willen scoren."
 
Johnny Pals en Bart Bles zijn debutanten. Robert Vos kwam tweemaal eerder uit in het Oranje, in 2009 en 2011 in Linz. Anne-Liza Makkinga is reserve. Zij maakte vorig jaar voor het eerst deel uit van het kwartet dat in Lissabon aan de start kwam. De routinier in het team is Jur Vrieling met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor).
 
Heel goede prestaties
Ehrens licht toe: "Robert Vos is een zeer geroutineerde ruiter, die met Interline (Indoctro x Elmshorn) dit jaar vele heel goede prestaties heeft neergezet. Anne-Liza Makkinga is met Waikiki (Lovis Corinth x Farmer) ook een amazone die de volgende stap in haar carrière kan zetten en dan is een landenwedstrijd als deze daarvoor een mooie gelegenheid om te testen waar ze staat. Voor mij is deze wedstrijd in Lummen in de eerste plaats belangrijk om te kijken of ik hen en de andere combinaties kan laten doorstromen. Met het overladen wedstrijdprogramma is het creëren van breedte erg belangrijk. We hebben bijvoorbeeld dit jaar weer een WK en daar wil ik met het team uiteraard graag sterk presteren. Dat houdt in dat ik de topcombinaties - die soms ook andere belangen hebben, denk aan de Global Champions Tour - daar kansen kan geven, terwijl ik ook een beroep op hen kan doen als het in de FEI Furusiyya Nations Cup competitie om de punten gaat", aldus Ehrens.

Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Oekraïne, Duitsland, Spanje, België, Zweden en Nederland maken deel uit van deze competitie. Zeven van deze tien landen plaatsen zich voor de finale. In Lummen strijden naast België ook Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Zweden voor de eerste punten. De landenwedstrijd in Lummen begint vrijdag om 16.00 uur met de eerste manche en de tweede manche gaat om 17.30 uur van start. (m.m.v. KNHS)
 
Kalender Furusiyya FEI Nations Cup (eerste divisie)
Lummen (Bel) - 3 mei
La Baule (Fra) - 16 mei
*Rome (Ita) - 23 mei
Sankt Gallen (Zwi) - 30 mei
*Rotterdam (Ned) 20 juni
*Falsterbö (Zwe) - 11 juli
*Hickstead (Eng)- 1 augustus
Dublin (Ier) - 8 augustus
 
Finale: Barcelona (Spa) - 9 tot en met 12 oktober
 
De met een * gemerkte wedstrijden zijn de wedstrijden die voor Nederland tellen.

Meer informatie op: www.jumpinglummen.be

Foto Robert Vos met Carat van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)