Prima slot voor Kelly Jochems

WIERDEN – Kelly Jochems sloot het Dutch Youngster Festival in Wierden op voortreffelijke wijze af. De Brabantse werd tweede in de Grote Prijs voor junioren. Bij de young riders was Sanne Thijssen de beste Nederlandse op de vierde plaats en bij de pony’s werd Paris Morssinkhof knap derde. Parcoursbouwer en bestuurslid Marinus Vos voelde de jeugd op de laatste dag stevig aan de tand.

De young riders hadden moeite om binnen de toegestane tijd te blijven. “Maar ruimer mochten we de tijd niet zetten. Het Dutch Youngster Festival is aangewezen als een kwalificatiewedstrijd voor het EK en het reglement schrijft voor dat de young riders 375 meter per minuut moeten rijden”, vertelt Vos.

Vier van de 32 bleven er foutloos, waaronder het 17-jarig toptalent Sanne Thijssen met Warette (v. Casco). Ze reed onder de tijd van de Oostenrijkse Victoire Martin met de sensationeel springende hengst Viper van Huize Ruisdael (v. Feliciano), maar kreeg een foutje op de insprong van de dubbel. “Het was alles of niks”, liet ze na afloop weten. Nog net in de prijzen met een twaalfde plek viel Jens van Grunsven, die in het 1.45 meter basisparcours een balkje zag vallen met de goed springende Cika (v. Can Cun la Silla).

Twee amazones die goede kaarten in handen hebben met het oog op het EK, zijn Paris Morssinkhof en Kelly Jochems. Paris reed dubbel foutloos in de Grote Prijs voor pony’s (1,30 meter) en werd derde met de geweldig springende en geroutineerde Carrick (v. Calato), afkomstig van de bekende Duitse ‘springfamilie’ Ahlmann. De winnende rit kwam op naam te staan van Enno Klaphake uit Duitsland met Nikolina (v. Nicklas). Met een 0/4-score werd Elize van de Mheen uit Hoevelaken achtste op Ensilla (v. Luron).

Een trotse trainer was olympisch ruiter Piet Raijmakers die zijn pupil Kelly Jochems tweede zag worden in de Grote Prijs voor junioren over 1,40 meter. In deze slotproef met 69 ruiters haalden er tien de barrage. De uit Liechtenstein afkomstige Vanessa-Joy Nägele, die naar Wierden kwam met als doel zich te kwalificeren voor het EK, won de Grote Prijs op Energie des Trois Bouleaux (v. Toulon). Ver zat Kelly Jochems er met 0,48 seconde verschil niet vanaf met Zelena (v. Baloubet du Rouet), die ze eind januari te rijden kreeg van eigenaresse Petra Paas-Klapdoor. Voordien werd de vosmerrie uitgebracht door Jack Ansems.

Toch wat proberen
“Ik had nog niet eerder zo hard met haar gereden omdat ik tot nu toe steeds controle wilde houden. Maar als je in de barrage van een Grote Prijs zit, wil je toch wat proberen”, vertelt Kelly Jochems, die in de landenwedstrijd haar andere paard Bontendro zadelde. “Als Kelly kans maakt op het EK, dan is Zelena de eerste optie”, is trainer Piet Raijmakers overtuigd. “De paarden lieten zich allebei goed zien, maar Zelena is zeer voorzichtig en wordt met de week rijdbaarder.”

“Ze is van nature heel voorzichtig en dat is fijn meegenomen”, vertelt de amazone. “In het begin van het seizoen heb ik helemaal niet aan het EK gedacht, tot de paarden op het NK goed sprongen en we in Deauville de landenwedstrijd wonnen…”

Gehele top drie oranje
De enige Nederlandse zege tijdens het Dutch Youngster Festival werd neergezet door Zoï Snels met de pas zevenjarige goedgekeurde hengst Starpower TN (v. Stakkato) in de proef over 1,35 meter bij de young riders op zondagochtend. De gehele top drie kleurde overigens oranje, want Bart van de Maat werd tweede op Dalton (v. Vaillant) en Kim Bril derde met Toronto V (v. Concorde).

Marinus Vos blikt als bestuurslid positief en kritisch terug op twee weken internationale springsport bij Manege De Vossenbos. “Het waren drukke, hectische weken met Outdoor Wierden erbij, maar we hebben mooie sport gehad en de wedstrijden zijn goed verlopen. We zijn ontzettend blij met het nieuwe losrijterrein dat we met zoveel deelname ook echt nodig hadden. Binnenkort gaan we snel evalueren, want er zijn zeker ook verbeterpunten. De ambitie is om van Outdoor Wierden in de toekomst een CSI3* en CSI1* van te maken”, vertelt hij.

ALLE UITSLAGEN

Foto Kelly Jochems met Zelena van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)