Masterclass voor Jesper Romp

TUBBERGEN - Een dag voor de dertiende editie van de Schröder Masterclass meldde Jesper Romp zich vorig jaar op de BWG Stables in Tubbergen voor een stage van een halfjaar. Tijdens het evenement zag hij hoe Wim Schröder, een van zijn nieuwe leermeesters, er met de winst vandoor ging. Jesper Romp heeft vorig jaar kennelijk goed opgelet. Dinsdag was hij met Arthos R als eerste van veertien kandidaten in de derde barrage foutloos en zo snel dat de complete concurrentie het vervolgens tegen hem moest afleggen, zijn bazen incluis.

Achttien deelnemers telde de veertiende editie van de Schröder Masterclass dit jaar en ze maakten er als gewoonlijk weer een spektakelstuk van de bovenste plank van. Met de toeschouwers rijen dik rondom het kleine en knusse kerkplein samengepakt, waagden ze zich eerst aan een opwarmronde waarin het resultaat niet telde. Dat laatste was voor Jesper Romp maar goed ook, want de pas achttienjarige Brabander permitteerde zich in die rit zijn enige misser van de avond met zijn achtjarige bruine hengst (v. Namelus R x Mermus R).

"Maar daarna ging Arthos per ronde alleen maar beter springen", vond de winnaar, zoon van oud-bondscoach Bert Romp. De laatste adviseerde hem ook een deel van zijn opleiding te volgen bij de BWG Stables in Tubbergen, nadat broer Ruben al in de leer was geweest bij een andere Tukker van origine, Jos Lansink. "Twee jaar geleden was ik hier rond de Schröder Masterclass al eens een week geweest en dat was me heel goed bevallen. En dat half jaar stage liep zo goed van beide kanten dat ik hier daarna mocht blijven. Nu ga ik op maandag in Roosendaal naar het Johan Cruijff College en ben ik de rest van de week hier. Ik probeer een zo goed mogelijke ruiter te worden en hier in Tubbergen heb ik te maken met drie absolute toppers van wie ik enorm veel kan leren."

En dat hij ook een snelle leerling is, bewees hij maar eens in het rondje voor de kerk, de statige Pancratius Basiliek van Tubbergen. "Arthos was de laatste tijd al goed aan het springen in wedstrijden over 1,35 en 1,40 meter en daarom heb ik vanavond in overleg met Wim en Ben voor hem gekozen. Normaal is Arthos wel wat loerderig, maar dat viel vanavond erg mee. Hij is wel snel en kan erg kort draaien, dat heb je in wedstrijden als deze wel nodig."

Nadat twaalf opponenten hun tanden stuk hadden gebeten op de toptijd van Romp (25,83) maakte Peter Olthof het als slotruiter nog ongemeen spannend. De Langevener kwam met zijn achtjarige vosmerrie Agossi (v. Heartbreaker) akelig dichtbij, maar redde het uiteindelijk net niet (26,20). Bas van der Aa mocht de derde prijs in ontvangst nemen met zijn ook al achtjarige bruine ruin Magical EW (v. Lupicor). Zijn rit duurde 27,39 seconde.

Net als zijn pupil Jesper Romp genoot mede-organisator Ben Schröder met volle teugen. "We zijn hiermee ooit begonnen als promotie voor de paardensport. Maar er was zoveel belangstelling voor dat we er mooi mee zijn doorgegaan. Collrega-topruiters helpen ons super mee. Het is fantastisch dat bijvoorbeeld Jeroen Dubbeldam hier is. Elk jaar weer is het supermooi en dat hebben we mede te danken aan onze vele trouwe sponsors die allemaal helpen dit mogelijk te maken."

Het Masterspringen voor veertig plussers werd maandag gewonnen door Frank Wiefferink. Hij verwees Jos Luttikhuis en Charlotte Steenbeeke naar de volgende plaatsen.

Uitslag Schröder Masterclass 2013
1) Jesper Romp - Arthos R - 25,83
2) Peter Olthof - Agossi - 26,20
3) Bas van der Aa - Magical EW - 27,39
4) Gerco Schröder - Balouschka - 28,54
5) Eric ten Cate - Vhamanta - 28,89
6) Katherine Walsh - Peanuts - 28,94
7) Ben Schröder - Tokyo - 29,67
   
Jesper Romp wordt geflankeerd door Peter Olthof en Bas van der Aa tijdens de huldiging. Foto www.fototrailer.nl
 

Meer Springen

»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)