OOK SUPERIEURE ZEGE VOOR BAS VAN DER AA

Machtsvertoon Sven Haarhuis in klasse Z

GEESTEREN – Vijftien is hij pas, maar zijn jonge leeftijd was vrijdag geen enkel beletsel om de complete concurrentie volstrekt achter zich te laten. Sven Haarhuis was met Reflection heer en meester in de klasse Z over twee fasen tijdens Hippisch Geesteren. Met groot vertoon van macht en snelheid raasde het duo naar een tijd van 35,65 seconde, waar niemand ook maar een beetje in de buurt kwam. Een prachtige zege voor het talent, dat extra waarde kreeg omdat hij deze op enkele honderden meters van huis boekte.

“Een mooi moment”, vond Sven Haarhuis. “Dit overkomt me niet zo vaak. Meestal rijd ik er niet op, maar nu het een thuiswedstrijd was, ben ik een keertje voor alles gegaan. En alle lijntjes liepen precies zoals ik dat graag wilde. Eigenlijk verrast dit ook mezelf wel ja, zeker met zo’n sterk deelnemers met grote namen.”

Verschrikkelijk braaf
Anderhalf jaar heeft hij nu de beschikking over de dertienjarige schimmelruin Reflection (v. Corelly x Saran). “Die was van een Zweeds meisje en werd later voor haar in Nederland gereden door Alwin de Boer. Mijn lesgever Rob Schipper, die me één keer per week komt trainen, had altijd al gezegd dat ik deze moest kopen als de kans daartoe zich voor deed. Hij heeft helemaal gelijk gehad. Vanaf het eerste moment dat ik er op zat, had ik een klik met hem. Het paard is verschrikkelijk braaf en alles wat ik nu rijd, komt door hem. Hij heeft me echt van de basis in de klasse B hier naar toe gebracht.”

Sven Haarhuis studeert op het Centre for Sports and Education (CSE) in Zwolle. “Het is wel de bedoeling om met dit paard en nog eentje verder te rijden als ik afgestudeerd ben”, geeft Sven Haarhuis aan.  “Volgend jaar hoop ik de opleiding met auto’s te volgen, ook al omdat het wel mijn plan is in het autobedrijf van mijn vader te gaan werken. Dan zal het paardrijden wel wat minder worden”, voorspelt hij. “Ik ga er niet vanuit dat de paardensport mijn werk wordt.”

Geen maat
Op Bas van der Aa en Goldfeyer (rechts op foto van www.fototrailer.nl) stond weer eens  geen maat in de klasse ZZ. De combinatie was aanzienlijk sneller dan Vasco Campana met Charlene, die 1,96 seconde meer nodig had om de tweede fase zonder fouten af te leggen. Elike Morsink bleef met Dakina II maar een fractie achter en werd op haar beurt op de hielen gezeten door Remco Been met Mine that Bird! Ook Maud Wiefferink en Agono verspeelden nog geen halve tel op Campana.

Jessie Wiefferink moest in de klasse L met Vida Loca de zege aan Gerrit Veenstra met D. Hollandian Toltien laten. Xanne Sluyter volgde op enige afstand als derde met Guusje.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)