OOK ZEGES VOOR BAS VAN DER AA EN BJORN EGBERINK

Kleine Grote Prijs voor Conor Drain

WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos.

Met zijn achtjarige bruine ruin Fieldmaster (v. Numero Uno) troefde de Twentse Ier in de ‘Kleine’ Grote Prijs in een Twents onderonsje Willem Greve met de schimmelruin Gogo (v. VDL Zirocco Blue), Britt Wiefferink met de bruine merrie Esminka (v. Contador) en Remco Been met zijn zwarte merrie Fitou Eurocool’s Apple (v. Lexicon) af. Vincent Geerink werd zevende op zijn bruine ruin Beaumont, Hessel Hoekstra zevende met de donkerbruine ruin For Gold.

Bas van der Aa was met zijn pas zesjarige bruiine merrie Haraminka (v. Verdi TN) te sterk voor de rest van het veld in de rubriek voor de Small Tour over 1,25 meter met barrage. Op meer dan een seconde achterstand bleef Hessel Hoekstra steken op de vierde plek met zijn even oude zwarte hengst Hunter Fairy (v. Nabab de Reve). Jessie Wiefferink eindigde als vijfde met de schimmelmerrie My Lady 179. Remco Been reed met de bruine ruin Las Vegas naar plek zeven, Naomy Bonvanie sloot de proef met de bruine merrie Corona als negende af.

Bjorn Egberink (onderste foto) toonde zich oppermachtig in de finale van de klasse Z. Met Easy (v.Ultimo) bleef hij nummer twee Josta van Straaten met Hazelhorst i iets meer dan anderhalve seconde voor. Jarno Hesselink stuurde Fhera naar de derde plaats. Achter Manon van der Sluis met Double Dutch werd Hendrik Jan Schuttert vijfde met Galaxy.

Foto's Conor Drain met Fieldmaster en Bjorn Egberink met Easy © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)