RUITER UIT BOEKELO BLIJFT IN SCHRÖDER MASTERCLASS SANDER GEERINK EN MAUD WIEFFERINK VOOR

Jubileumeditie voor Rob Schipper

TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie Famke (v. Boss x Phin Phin).

 

De tegenwoordig in Boekelo residerende Schipper bleef met rondom zich volgepakte tribunes in de derde barrage naaste concurrent Sander Geerink met Freestyler precies driekwart seconde voor. Maud Wiefferink legde verrassend beslag op de derde plaats met Agono. Ze was slechts 0,02 seconde minder snel dan Geerink in de slotrit.

Periode met veel ellende
Rob Schipper voelde zich na afloop de koning te rijk en niet zonder reden. “Sinds dit jaar ben ik weer echt serieus en heel fanatiek met paardensport bezig na een lange periode met veel ellende. Door stomme ongelukken en onder meer een verbrijzelde voet en een armbreuk heb ik een tijdje niet mee kunnen rijden. Als je dan hier mag winnen is dat natuurlijk geweldig mooi. Het is in de buurt en iedereen wil hier eerste worden, dit staat bij iedereen hoog op het lijstje.”

Terwijl de meeste deelnemers al ervaring hadden met het winnen van de Masterclass, die in 2000 Ben Schröder als eerste winnaar kreeg. Net als broers Wim en Gerco, van wie alleen de laatste nog nooit het genoegen van een zege op eigen grond mocht smaken, beet ook die de tanden stuk op de snelle barragetijd van Schipper. En dat overkwam uiteindelijk ook Eric ten Cate, die als enige al drie keer de beste was op het Raadhuisplein, maar nu als laatste starter in alle haast met Blue Sky twee balken uit de lepels wipte.

Echt je best doen
Zodat Rob Schipper een toch al mooi seizoen met Famke mocht bekronen met een prestigieuze triomf in wat het midden houdt tussen een heuse springwedstrijd en publiek vermaak. De Hellendoorner van origine met gevoel voor nuance: “Maar vergis je niet, het niveau is wel hoog hoor. Het zijn allemaal goede ruiters en je moet echt je best doen hier.”

Met Famke weet hij zich verzekerd van een merrie die erover kan. “Ze is heel competitief, snel en voorzichtig, ze doet altijd haar ding op concours.” Maar ook Famke zal over enige tijd ongetwijfeld door iemand anders gezadeld worden. “Ik ben meer handelaar dan ruiter. Zo goed als Jeroen Dubbeldam of Gerco Schröder ben ik niet. Daarom kies ik ervoor een stuk opleiding te doen van jonge paarden en die te verkopen. Doel is toch een boterham te verdienen.”

Plezierige samenwerking
Hij doet het op de nieuwe accommodatie van Stal De Weaver in plezierige samenwerking met de familie Bonvanie in Boekelo. “Dat werkt van beide kanten prima en ik woon op vijf minuten rijden van de stal.”

Dat betekent overigens niet dat de sport voor hem op het tweede plan staat. “Nee, eerlijk gezegd zou ik heel graag in de topsport mee willen doen. Maar ik zie ook om me heen hoe moeilijk dat is.
Topsport is het mooiste wat er is. Het is de kers op de taart, vooral als je zoiets als vandaag mag winnen.”

Sander Geerink deed een vergeefse poging om na 2007 voor de tweede keer de hoofdprijs (dit keer 2000 euro) te mogen opeisen. “Ik ben hier een jaar of tien niet meer geweest, maar Wim Schröder drong er erg op aan dat ik nu wel mee zou doen. Hij zei dat ik nu echt moest komen. En het is ook gewoon leuk hier. Een bult sfeer en veel volk. Freestyler heb ik net voor een klant uit Marokko gekocht van Teus van den Brink. Een snel paard, maar dat heb je hier ook nodig, omdat alles best kort komt. Het staat allemaal niet zo lomp hoog en dat is ook voor de paarden wel mooi. Beter dan een puissance of six bars.”

Eervolle vermelding
Maud Wiefferink verdient een eervolle vermelding voor haar optreden met Agono. Ze hield met haar 21 jaar als jongste deelnemer knap stand tussen de geroutineerde opponenten en hoefde aanvankelijk alleen Rob Schipper voor zich te dulden. Uiteindelijk klopte ook Sander Geerink haar nog met een haarlengte verschil, maar haar prestatie was er absoluut niet minder om.

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)