‘HIER WORDT DE SFEER ALLEEN MAAR BETER VAN’

Jeroen Dubbeldam trakteert sponsor

MARIENHEEM - CSI Salland werd vrijdagavond getrakteerd op één van de snelste omlopen die Jeroen Dubbeldam ooit gereden heeft. Hij won de Nijwa Groep Prijs over 1,45 meter met Gioia Van Het Neerenbosch, het paard van zijn sponsor Jonny Roelofsen die tevens hoofdsponsor is van het donderdag door wind geteisterde springconcours. “Hier wordt de sfeer alleen maar beter van”, vertelt de topruiter na afloop.

Maar liefst twintig deelnemers meldden zich voor de barrage om de eerste prijs van ruim 8.100 euro en een rits rankingpunten om te stijgen op de wereldranglijst. Dubbeldam werd luid aangemoedigd in de manege in Mariënheem, maar was niet de enige die op steun van het publiek kon rekenen. “De sfeer op CSI Salland is altijd goed, maar vanavond echt super. Alsof dat wat gisteren is gebeurd een soort saamhorigheid geeft”, verwijst Jeroen Dubbeldam naar de weggewaaide stallentent en uitbrekende paarden.

“Zelf was ik er niet bij, maar je krijgt de paniek al snel door. Het is wonderbaarlijk hoe iedereen hier op ingespeeld heeft. Niet beginnen te vloeken op de organisatie, maar meedenken hoe je kunt helpen. Dat is een compliment waard aan alle mensen die erbij betrokken waren. CSI Salland hoeft zich ook geen zorgen te maken over imagoschade. Als je ziet hoe de organisatie, ruiters en alle anderen er mee omgingen, kun je niets anders dan een pluim geven.”

Kwartje begint te vallen
De rubrieken van donderdag werden verhuisd naar vrijdag en Jeroen Dubbeldam bezorgde hoofdsponsor Roelofsen Horsetrucks het mooiste cadeau. “Het liep gewoon en ze deed goed mee. Het kwartje begint te vallen. Het is een lekker bruikbaar paard”, vertelt hij over de vosmerrie die eerder gereden werd door Dominique Nijhof-Roelofsen. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om twee goede paarden van de stal van mijn sponsor te rijden, want ik heb Eldorado er ook bij gekregen.”

Het had niet veel gescheeld of Marriët Hoekstra had aan het eind van de rubriek de winst naar zich toegetrokken. Op 0,43 seconde afstand werd ze tweede met haar vertrouwde Wimphof’s Hinde (v. Berlin). Albert Zoer, eerder op vrijdag al eerste en tweede, werd nu derde op Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet). De gehele top vijf kleurde oranje, want Jens van Grunsven op Cika en Sander Geerink op Enorm B (v. Tangelo van de Zuuthoeve) volgden.

Alle zes internationale rubrieken werden gewonnen door Nederlanders: Bianca Schoenmakers (1,40 meter) met Dha Dha, Kristian Houwen (1,30) met Cilydi, Albert Zoer (1,35) met Freedom, Kimberley Winsingh (1,35) met Don Cello en Mareille van Geel-Schröder (1,20) met Girl Scout.

CSI Salland wordt zaterdag vervolgd met zeven springrubrieken, waaronder om 20,15 uur de finale van de Medium Tour. ‘s Middags is er een gratis kindermiddag.

Voor meer info en alle uitslagen, zie www.csisalland.nl

Foto © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)