SUCCESRUIN JEROEN DUBBELDAM MAG NET ALS DE SJIEM IN WEERSELO VAN PENSIOEN GENIETEN

Imposant afscheid van Zenith SFN

DEN BOSCH – Een volgepakte Brabanthal in Den Bosch heeft de vijftienjarige topruin Zenith SFN het indrukwekkende afscheid bezorgd, dat het succespaard van Jeroen Dubbeldam verdient. Onder begeleiding van zangeres  Glennis Grace onderste foto), die ‘Je hoeft niet te gaan schat’ ten gehore bracht, werd het officiële afscheid van de sportieve loopbaan van Zenith een warm eerbetoon aan paard en ruiter.

Met Zenith werd Jeroen Dubbeldam in 2014 in het Franse Caen niet alleen individueel wereldkampioen, maar veroverde hij onder leiding van bondscoach Rob Ehrens samen met Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling ook de mondiale titel met de landenploeg.
Een jaar later pakte Dubbeldam met Zenith ook de Europese titel. Daarmee completeerde hij een uniek trio kampioenschappen, nadat hij in 2000 met De Sjiem al Olympisch kampioen in Sydney was geworden.

Dat paard is op dertigjarige leeftijd nog altijd levenslustig aanwezig op het erf van de Weerseloër,  waar ook Zenith nu van zijn pensioen mag gaan genieten. Het Sportpaarden Fonds Nederland en Willy van der Ham, samen eigenaar van de ruin, maakten zondag bekend het succespaard aan Jeroen Dubbeldam ter beschikking te stellen.

Twentenaren eensgezind
In de strijd om de Grote Prijs, die na de huldiging van Zenith volgde, bleken de drie Twentse vertegenwoordigers eensgezind. Willem Greve met de twaalfjarige donkerbruine merrie Zypria S, Jeroen Dubbeldam met zijn tien jaar oude ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado S en Gerco Schröder met de elfjarige bruine ruin Davino Q liepen allemaal negen strafpunten op. Ze finishten in deze volgorde bescheiden als 26ste, 27st en 28ste.

Het hoofdnummer van The Dutch Masters werd gewonnen door Henrick von Ackermann met Toveks Mary Lou. De Zweed, eerder dit jaar al goed voor de winst in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam, bleef Steve Guerdat met Albführen voor, de enige combinatie die er ook in slaagde de barrage foutloos af te werken.
Maikel van der Vleuten was op Verdi TN met een tijdfoutje op de zesde plaats de beste Nederlander.

(later meer)

Foto © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)