SUCCESRUIN JEROEN DUBBELDAM MAG NET ALS DE SJIEM IN WEERSELO VAN PENSIOEN GENIETEN

Imposant afscheid van Zenith SFN

DEN BOSCH – Een volgepakte Brabanthal in Den Bosch heeft de vijftienjarige topruin Zenith SFN het indrukwekkende afscheid bezorgd, dat het succespaard van Jeroen Dubbeldam verdient. Onder begeleiding van zangeres  Glennis Grace onderste foto), die ‘Je hoeft niet te gaan schat’ ten gehore bracht, werd het officiële afscheid van de sportieve loopbaan van Zenith een warm eerbetoon aan paard en ruiter.

Met Zenith werd Jeroen Dubbeldam in 2014 in het Franse Caen niet alleen individueel wereldkampioen, maar veroverde hij onder leiding van bondscoach Rob Ehrens samen met Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling ook de mondiale titel met de landenploeg.
Een jaar later pakte Dubbeldam met Zenith ook de Europese titel. Daarmee completeerde hij een uniek trio kampioenschappen, nadat hij in 2000 met De Sjiem al Olympisch kampioen in Sydney was geworden.

Dat paard is op dertigjarige leeftijd nog altijd levenslustig aanwezig op het erf van de Weerseloër,  waar ook Zenith nu van zijn pensioen mag gaan genieten. Het Sportpaarden Fonds Nederland en Willy van der Ham, samen eigenaar van de ruin, maakten zondag bekend het succespaard aan Jeroen Dubbeldam ter beschikking te stellen.

Twentenaren eensgezind
In de strijd om de Grote Prijs, die na de huldiging van Zenith volgde, bleken de drie Twentse vertegenwoordigers eensgezind. Willem Greve met de twaalfjarige donkerbruine merrie Zypria S, Jeroen Dubbeldam met zijn tien jaar oude ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado S en Gerco Schröder met de elfjarige bruine ruin Davino Q liepen allemaal negen strafpunten op. Ze finishten in deze volgorde bescheiden als 26ste, 27st en 28ste.

Het hoofdnummer van The Dutch Masters werd gewonnen door Henrick von Ackermann met Toveks Mary Lou. De Zweed, eerder dit jaar al goed voor de winst in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam, bleef Steve Guerdat met Albführen voor, de enige combinatie die er ook in slaagde de barrage foutloos af te werken.
Maikel van der Vleuten was op Verdi TN met een tijdfoutje op de zesde plaats de beste Nederlander.

(later meer)

Foto © www.fototrailer.nl

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)