RUITER VAN STAL WIEFFERINK IMPONEERT IN GROTE PRIJS VOOR YOUNG RIDERS MET ICOON VDL

Hessel Hoekstra tevreden tweede

Hessel Hoekstra met Icoon VDL. Foto © Ashley Claus/Claus Close Up

WIERDEN – Slechts 0,27 seconde greep Hessel Hoekstra vrijdag naast de overwinning in de Klein kromhof Grote Prijs voor young riders over 1,45 meter tijdens het Dutch Youngster Festival. De ruiter van Stal Wiefferink kon er niet om treuren. Voor hem telde vooral de imponerende manier waarop hij het basisparcours en de barrage had afgelegd met de achtjarige bruine hengst Icoon VDL (v. Bubalu VDL).

“Eerlijk gezegd had ik niet durven verwachten dat we al zo ver zouden komen”, aldus de nuchtere Lelystedeling. “Misschien had ik tussen de oxer en de steilsprong nog iets kunnen winnen, maar dat is als, als, als. Icoon is nog jong, ik ben gewoon hartstikke tevreden.”

In het achterhoofd van Hoekstra speelde mee dat hij zaterdag alweer met Icoon de ring in moet om Nederland te vertegenwoordigen in Team NL in de strijd om de Nations Cup. “Ik wilde niet voor de dood of de gladiolen gaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik daarom tweede ben geworden. Max verdiende het gewoon.”

Die Max luistert naar de achternaam Haunhorst en is afkomstig uit het Duitse Hagen. Hij leidde in de tussenstand, toen Hessel Hoekstra als achtste en laatste ruiter van start ging voor de extra rondgang. De enige Nederlander in de barrage kwam dichtbij, maar het ‘zilver’ smaakte er niet minder om. “Volgens mij is Icoon een heel talentvol paard met veel vermogen, dat heel scherp wil zijn. Het is een enorme meewerker in de ring, hij wil ook zelf nul springen. Hij heeft nog niet zoveel op dit niveau gelopen, maar het is denk ik wel een paard met toekomst. We moeten hem rustig de tijd geven.”

Echt boffen
Hoekstra is nu zo’n anderhalf jaar actief in dienst van Erik Wiefferink. “Ik heb het er super naar de zin op een top plekje en krijg veel kansen op prima paarden. Dat is echt boffen.” De eerste maanden bij Wiefferink combineerde hij zijn baan met een rol als parttime stalruiter voor Gert-Jan Bruggink, nadat de ruiter uit De Lutte lang uit de roulatie raakte als gevolg van een zware val. “Ook daar heb ik een erg mooie tijd gehad”, kijkt hij erop terug.

Zaterdag mag hij opnieuw bewijzen met Icoon een hechte combinatie te vormen. “Als hij echt goed genoeg blijkt te zijn, zou het mooi zijn met hem in de toekomst nog heel ver te komen. Vandaag was het gevoel in elk geval top. Ik heb zin in de landenwedstrijd, ook al omdat we met Rowen van de Mheen, Mans en Mel Thijssen gewoon een sterk team hebben.”

Mel Thijssen eindigde vrijdag in de Grote Prijs als negende met haar negenjarige vosmerrie Holliewood (v. Nabab de Reve). Ze haalde de barrage net niet als gevolg van een lichte overschrijding van de toegestane tijd.

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)