Gerco Schröder naar derde plek

LEIPZIG - Gerco Schröder is ook na het tweede onderdeel van de finale om de Wereldbeker springen met Eurocommerce New Orleans nog altijd zeer kansrijk. De Tubbergenaar was een van de zeven ruiters, die vrijdag de barrage haalde van het parcours over 1,55 meter. Hij werd dit keer derde, de plek die hij ook in het klassement na twee onderdelen inneemt. Schröder heeft één strafpunt. Hij volgt daarmee de leiders Marco Kutscher met Cash en Christian Ahlmann met Taloubet Z (beiden 0) op de voet. 

Gerco, die na 44,77 seconde aan de meet was, hoefde in Leipzig dit keer alleen zijn meerdere te erkennen in Olympisch kampioen Eric Lamaze met Hickstead (40,68 seconde) en Christian Ahlmann met Taloubet Z (40,86).

Jeroen Dubbeldam viel terug door twee springfouten met BMC Van Grunsven Simon. Hij werd daarmee twintigste en staat nu gedeeld elfde met elf strafpunten. Harrie Smolders en Regina Z eindigden als 22ste met eveneens twee gevallen balken en bezetten met 23 punten de 26ste positie. 

Gerco Schroder bleef uiterst flegmatiek. "Ik had Eric Lamaze zien rijden en wist dat ik die tijd nooit zou kunnen verbeteren. Daarom besloot ik mijn eigen rondje te rijden en dat pakte goed uit. Ik ben dus uiterst tevreden door nu na twee wedstrijden de derde plek in de tussenstand in te nemen, met een één resp. twee punten achterstand op de beide leiders in het klassement. Ik heb nog alle kans!", aldus een optimistische Schröder, die na de kwalificatiewedstrijden negentiende stond in de West-Europese League en in de finale van start kon gaan omdat Michael Whitaker afzag van deelname aan deze finale.

Jeroen Dubbeldam noteerde met BMC Van Grunsven Simon op de tweede hindernis van de driesprong een fout. "Daar had ik geen rekening mee gehouden en ik ging toen het tempo opvoeren, om op die wijze de snelste vierfouter te worden, waardoor ik me in de top tien van het klassement zou weten te handhaven. Met dit paard moet ik uiterst voorzichtig zijn, want hij wil nog wel eens hectisch worden als ik meer tempo vraag, en daardoor ontstond ook de tweede springfout. Daardoor ben ik nu de snelste met acht strafpunten. Aan de andere kant werk ik vol vertrouwen naar de finalewedstrijd op zondag door, want Simon bleef goed springen en voelt safe aan", aldus Dubbeldam, die ook de barrageritten vanaf de zijlijn volgde. "Als ik kijk naar de topdrie in het klassement dan geef ik op dit moment Gerco een goede kans deze finale winnend af te sluiten. New Orleans sprong zeer goed, terwijl de paarden Taloubet Z en Cash een iets vermoeide indruk op mij maakten". 

De tweede wedstrijd, die voor redelijk goed bezette tribunes werd verreden, was zwaar, waardoor slechts zeven van de veertig starters foutloos beleven. De Amerikaan McLain Ward was met de schimmel Antares de eerste die een serieuze poging ondernam de wedstrijd te winnen. Hun tijd van 39.37 sec. was zeer snel, maar de schimmel, die over een iets lang middenstuk beschikt, noteerde op de laatste hindernis een springfout, omdat hij met de achterbenen de bovenste paal aftikte. De Canadees Eric Lamaze heeft met Hickstead een paard waarmee hij zeer snel kan zijn en dat was hij, alhoewel hij ruim een seconde langzamer was dan McLain Ward, maar hij bleef wel foutloos en verdiende met deze zege 25.300,-- euro en klom naar de vijfde plaats in het tussenklassement.

Gerco Schröder reed net als in de Speed and Handiness wedstrijd van donderdag nergens een meter te veel en Gerco leek op voorhand tevreden met een foutloze rit in een vlot tempo. Beide doelen werden gehaald, waardoor de ruiter uit Tubbergen in de wedstrijd als derde eindigde en nu ook de derde plek inneemt in het tussenklassement.

Christian Ahlmann leek met Taloubet Z de tactiek van Schröder te volgen, maar versnelde halverwege het parcours, waardoor hij uiteindelijk slechts 0.18 sec. langzamer bleek te zijn dan Lamaze en daarmee qua tijd tweede werd. Hij heeft nu samen met Marco Kutscher gezeten op Cash de leiding in het tussenklassement in handen.

Kutscher ondernam met Cash een serieuze aanval op de leidende tijd van Lamaze, maar ook hij moest een springfout accepteren, waardoor hij in de wedstrijd (qua tijd) als zesde eindigde.

Meer info zie: www.engarde.de 

Uitslag Rolex FEI World Cup, tweede kwalificatie (1,55meter)
1) Eric Lamaze (USA) - Hickstead (Hamlet x Ekstein) - 0 / 0/ 40.68
2) Christian Alhamann (Dui) - Taloubet Z (Galoubet A x Polydor) - 0 / 0 / 40.86
3) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 0 / 0 / 44.77
20) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (Mr.Blue x Polydox) - 8 / 70.18
22) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Regina Z - 8 / 74.10
 
Tussenstand finale World Cup, na twee wedstrijden
1) Christian Ahlmann - Taloubet Z - 0
1) Marco Kutscher - Cash - 0
3) Gerco Schröder - Eurocommerce New Orleans - 1
11) Jeroen Dubbeldam - BMC Van Grunsven Simon - 11
26) Harrie Smolders - Regina Z - 23

 Foto Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans van Stal Eurocommerce

Meer Springen

»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)