Gerco Schröder blijft ruiter London

TUBBERGEN – Het kleine wonder dat nodig was om Gerco Schröder in staat te stellen zijn toppaard London te blijven rijden, is dinsdag werkelijkheid geworden. Zoals maandag al min of meer werd gesuggereerd, is de schatrijke wapenproducent Gaston Glock uit Oostenrijk inderdaad de nieuwe eigenaar van de twaalfjarige Belgische voshengst (v. Nabab de Reve x Chin Chin). London verhuist van de failliete Stal Eurocommerce naar de BWG Stables in Tubbergen, de thuisbasis van de drie broers Schröders.

De miljardair telt 8,6 miljoen euro neer voor de tweevoudig zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in London. Met bijkomende kosten is dat meer dan tien miljoen.

“Dit is super, echt fantastisch", jubelde Gerco Schröder nadat ook de nieuwe eigenaar van zijn paard het mooie nieuws wereldkundig had gemaakt. Samen met zijn broer Wim was hij dinsdagmorgen richting Lochem gereisd om de nodige formaliteiten af te wikkelen. "Kort daarvoor hadden we gehoord dat London bij mij en in Nederland zou blijven. We wisten dat de familie Glock gek was van London, maar het gaat wel om enorme bedragen. Dat ze dit mogelijk maken is natuurlijk ongelooflijk. Ik ben zo blij dat ik nauwelijks de juiste woorden kan vinden om te zeggen hoe geweldig ik dit vind. Dat de familie Glock het paard kon kopen en dat wij samen kunnen blijven is het mooiste geschenk dat ik me maar kon wensen. Dit is het ideale scenario. Ik ben enorm happy.“

Ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de paardensportfederatie KNHS, is opgetogen. „Dit is fantastisch nieuws voor de sport. We kennen de familie Glock als een zeer toegewijde sponsor en dit is geweldig. Ik wil Gerco en Team Glock hier heel hartelijk mee feliciteren.“

Rob Ehrens, bondscoach van de Nederlandse springruiters is opgelucht. “Super. Geweldig dat London behouden blijft voor Nederland. Dit is een heel mooi bericht richting de Wereldruiterspelen komende zomer. Ik heb net met Gerco gebeld. Ik vind het heel goed hoe hij zich de laatste weken heeft opgesteld en het welzijn van London voorop heeft gesteld. Gerco kan London nu weer rustig opbouwen en dan overleggen we wanneer ik ze in ga zetten op wedstrijden.”

De naam van Gaston Glock zong al steeds nadrukkelijker rond na de veiling van maandag. De puissant rijke Oostenrijker, ondertussen 81 jaar, besteedt al een aantal jaren een deel van zijn vermogen aan zijn favoriete paardensport. In zijn woonplaats Treffen richtte hij een fraaie accommodatie op en houdt hij tegenwoordig een prestigieus concours waar de wereldtop graag verschijnt. De springruiters Franke Sloothaak, Gerfried en Robert Puck en Dieter Köfler vormen het springteam, het trio dressuurruiters bestaat uit Edward Gal en zijn partner Hans Peter Minderhoud en Nicole Werner.

Sloothaak verzorgt tevens een belangrijk deel van het management voor het Team Glock. Zijn  contact loopt eind april af, maar op afroep blijft hij voor die rol wel beschikbaar.

Welverdiende oude dag
London krijgt in Tubbergen vrijwel zeker gezelschap van vier oudgedienden uit Stal Eurocommerce. Oud-personeel besloot Geneve, Monaco, Montreal en Les Etoiles een welverdiende oude dag te gunnen op de BWG Stables. Les Etoiles is het paard waarmee de maandag dramatisch afgesloten successtory in Lochem ooit begon. Hij luistert niet voor niets naar de bijnaam ‘De Chef’.

Goed nieuws ook voor Wout Jan van der Schans die zijn huidige
toppaard Capetown, die net als London deel uitmaakte van de veiling, kan blijven rijden. “Ik ben er heel blij mee”, aldus de ervaren ruiter uit Nijkerk. “Ik heb twee partijen gevonden die Capetown voor me hebben gekocht. Ik zal later bekend maken wie dat zijn.”

Totale opbrengst 11,5 miljoen
De executoriale veiling van springstal Eurocommerce op maandag heeft 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat is het totaalbedrag voor 27 paarden en de inventaris, waaronder vrachtwagens en stalbenodigdheden. Al deze kavels zijn inmiddels gegund aan de bieders, die hun goederen na betaling in de komende dagen afhalen. De veilingopbrengst is aanzienlijk in relatie tot de nog openstaande vordering van ruim 50 miljoen euro op projectontwikkelaar Ger Visser.

Op het paard Cleveland en het vijftig procent-aandeel in het paard Namelus R is geen bod uitgebracht. Het paard New Orleans is vanwege een te lage bieding niet gegund. Deze en andere paarden die in de aanloop naar de veiling nog zijn getraceerd zullen later worden verkocht. Pennsylvania kon niet gegund worden vanwege onduidelijkheden rondom de eigendomssituatie.

De vrijwillige veiling van het stallencomplex te Lochem is niet gegund omdat de biedingen stokten op 2,05 miljoen, ruim onder verwachte opbrengstprijs. Dit vastgoed komt nu op reguliere wijze te koop.

Foto Gerco Schröder met London van
www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)