WINNAARS KLASSEN M EN L TWENTE CUP TOT IN WINNING ROUND KANSRIJK

Geen ‘dubbel’ voor Olthof en Hesselink

SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst Twente Cup winnend af te sluiten. Het lukte niet. Jarno Hesselink was wel de beste in de klasse L, Peter Olthof in de klasse M.

Olthof (bovenste foto) kwam wel heel dicht bij een dubbel succes in de Ankerhal. De Langevener had met nog maar één hindernis te gaan uitstekende papieren om de hoofdprijs van de dag in ontvangst te mogen nemen. Maar het laatste obstakel bleek te machtig voor Peter Olthof, die met Shakira Z strandde in het zicht van de haven.

“Ik had kunnen en misschien zelfs wel moeten winnen”, keek Peter Olthof met een dubbel gevoel terug. “Ik deed een bochtje voorlangs dat niemand koos, maar Shakira zocht de korte weg niet helemaal met me mee. Ik gaf been, maar daar reageerde ze niet optimaal op. Dit heb ik eerlijk gezegd nog niet vaak gehad.”

Een nachtje slapen later weet hij nog altijd niet hoe hij de zaterdag moet samenvatten. “Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Maar dat doet er ook niet meer zoveel toe, het is gebeurd. Het was een goed concours met een mooie winnaar en de Prix du Vainqueur is ook bij een prima amazone terechtgekomen.””

Invulfits
Over zijn optreden met de vijfjarige bruinen ruin Invulflits in de finale van de klasse M kon hij alleen maar tevreden zijn. “Die heb ik samen met Jacob Melissen, die ‘m gefokt heeft en meerdere paarden namen heeft gegeven die met fotograferen verband houden. “Ik heb hem als tweeënhalf-jarige gekregen en het lijkt goed. Het is een nakomeling van Blaauwendraad’s O’Brien, waarmee Angelique Hoorn succesvol was. Van O’Brien zijn niet nakomelingen, maar er komen wel betere paarden van. Het is een beetje een ondergewaardeerde hengst. Ik denk dat deze in de sport een eind kan komen. Hij springt niet spectaculair, maar wel heel intelligent. Hij heeft veel bloed en een perfecte instelling. We moeten maar eens kijken hoe ver hij komt.”

Jarno Hesselink kon de illusie tweevoudig winnaar te worden in Saasveld al na de eerste sprong in de winning round opgeven. Met Fhera viel er meteen een balk. “Twee keer winnen had zomaar gekund, al ging ik daar zelf absoluut niet van uit hoor. Het moet op zo’n dag allemaal lukken. Ik had ze allebei goed in vorm, maar in het laatste rondje met Fhera had ik een valse start. De eerste lag er gelijk af en dan ben je het ritme eigenlijk al kwijt. Het had op een gegeven moment ook geen zin meer dan nog verder te rijden. Een echte verklaring kan ik er niet voor geven.”

Hele jaar al nul
Met de vierjarige merrie Jarusa (v. Dakar VDL) slaagde Jarno Hesselink wel. “Haar hebben we als tweejarige gekocht en toen ze niet drachtig werd, hebben we besloten haar maar aan te rijden. Die loopt het hele jaar al nul en gaat altijd hard. Ze is van nature snel en flexibel, een keer snel wenden heeft ze zichzelf aangeleerd. In zo’n finale probeer je natuurlijk wel een tandje er bij te zetten en dat lukte mooi. Ik ben alles bij elkaar gewoon dik tevreden.”

Het podium in de klasse M werd gecompleteerd door Bas Haarhuis met Hamilton en Lindy Stuivenberg met Famous-S, die winnares werd van de Prix du Vainqueur. Die werd in de klasse L ook een prooi voor Jarno Hesselink. Hij werd bij de prijsuitreiking gesecondeerd door Eva Geers met Hé-Man TL en Janneke Koppelman met Wisteria (onderste foto).

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)