WINNAARS KLASSEN M EN L TWENTE CUP TOT IN WINNING ROUND KANSRIJK

Geen ‘dubbel’ voor Olthof en Hesselink

SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst Twente Cup winnend af te sluiten. Het lukte niet. Jarno Hesselink was wel de beste in de klasse L, Peter Olthof in de klasse M.

Olthof (bovenste foto) kwam wel heel dicht bij een dubbel succes in de Ankerhal. De Langevener had met nog maar één hindernis te gaan uitstekende papieren om de hoofdprijs van de dag in ontvangst te mogen nemen. Maar het laatste obstakel bleek te machtig voor Peter Olthof, die met Shakira Z strandde in het zicht van de haven.

“Ik had kunnen en misschien zelfs wel moeten winnen”, keek Peter Olthof met een dubbel gevoel terug. “Ik deed een bochtje voorlangs dat niemand koos, maar Shakira zocht de korte weg niet helemaal met me mee. Ik gaf been, maar daar reageerde ze niet optimaal op. Dit heb ik eerlijk gezegd nog niet vaak gehad.”

Een nachtje slapen later weet hij nog altijd niet hoe hij de zaterdag moet samenvatten. “Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Maar dat doet er ook niet meer zoveel toe, het is gebeurd. Het was een goed concours met een mooie winnaar en de Prix du Vainqueur is ook bij een prima amazone terechtgekomen.””

Invulfits
Over zijn optreden met de vijfjarige bruinen ruin Invulflits in de finale van de klasse M kon hij alleen maar tevreden zijn. “Die heb ik samen met Jacob Melissen, die ‘m gefokt heeft en meerdere paarden namen heeft gegeven die met fotograferen verband houden. “Ik heb hem als tweeënhalf-jarige gekregen en het lijkt goed. Het is een nakomeling van Blaauwendraad’s O’Brien, waarmee Angelique Hoorn succesvol was. Van O’Brien zijn niet nakomelingen, maar er komen wel betere paarden van. Het is een beetje een ondergewaardeerde hengst. Ik denk dat deze in de sport een eind kan komen. Hij springt niet spectaculair, maar wel heel intelligent. Hij heeft veel bloed en een perfecte instelling. We moeten maar eens kijken hoe ver hij komt.”

Jarno Hesselink kon de illusie tweevoudig winnaar te worden in Saasveld al na de eerste sprong in de winning round opgeven. Met Fhera viel er meteen een balk. “Twee keer winnen had zomaar gekund, al ging ik daar zelf absoluut niet van uit hoor. Het moet op zo’n dag allemaal lukken. Ik had ze allebei goed in vorm, maar in het laatste rondje met Fhera had ik een valse start. De eerste lag er gelijk af en dan ben je het ritme eigenlijk al kwijt. Het had op een gegeven moment ook geen zin meer dan nog verder te rijden. Een echte verklaring kan ik er niet voor geven.”

Hele jaar al nul
Met de vierjarige merrie Jarusa (v. Dakar VDL) slaagde Jarno Hesselink wel. “Haar hebben we als tweejarige gekocht en toen ze niet drachtig werd, hebben we besloten haar maar aan te rijden. Die loopt het hele jaar al nul en gaat altijd hard. Ze is van nature snel en flexibel, een keer snel wenden heeft ze zichzelf aangeleerd. In zo’n finale probeer je natuurlijk wel een tandje er bij te zetten en dat lukte mooi. Ik ben alles bij elkaar gewoon dik tevreden.”

Het podium in de klasse M werd gecompleteerd door Bas Haarhuis met Hamilton en Lindy Stuivenberg met Famous-S, die winnares werd van de Prix du Vainqueur. Die werd in de klasse L ook een prooi voor Jarno Hesselink. Hij werd bij de prijsuitreiking gesecondeerd door Eva Geers met Hé-Man TL en Janneke Koppelman met Wisteria (onderste foto).

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)