WINNAARS KLASSEN M EN L TWENTE CUP TOT IN WINNING ROUND KANSRIJK

Geen ‘dubbel’ voor Olthof en Hesselink

SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst Twente Cup winnend af te sluiten. Het lukte niet. Jarno Hesselink was wel de beste in de klasse L, Peter Olthof in de klasse M.

Olthof (bovenste foto) kwam wel heel dicht bij een dubbel succes in de Ankerhal. De Langevener had met nog maar één hindernis te gaan uitstekende papieren om de hoofdprijs van de dag in ontvangst te mogen nemen. Maar het laatste obstakel bleek te machtig voor Peter Olthof, die met Shakira Z strandde in het zicht van de haven.

“Ik had kunnen en misschien zelfs wel moeten winnen”, keek Peter Olthof met een dubbel gevoel terug. “Ik deed een bochtje voorlangs dat niemand koos, maar Shakira zocht de korte weg niet helemaal met me mee. Ik gaf been, maar daar reageerde ze niet optimaal op. Dit heb ik eerlijk gezegd nog niet vaak gehad.”

Een nachtje slapen later weet hij nog altijd niet hoe hij de zaterdag moet samenvatten. “Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Maar dat doet er ook niet meer zoveel toe, het is gebeurd. Het was een goed concours met een mooie winnaar en de Prix du Vainqueur is ook bij een prima amazone terechtgekomen.””

Invulfits
Over zijn optreden met de vijfjarige bruinen ruin Invulflits in de finale van de klasse M kon hij alleen maar tevreden zijn. “Die heb ik samen met Jacob Melissen, die ‘m gefokt heeft en meerdere paarden namen heeft gegeven die met fotograferen verband houden. “Ik heb hem als tweeënhalf-jarige gekregen en het lijkt goed. Het is een nakomeling van Blaauwendraad’s O’Brien, waarmee Angelique Hoorn succesvol was. Van O’Brien zijn niet nakomelingen, maar er komen wel betere paarden van. Het is een beetje een ondergewaardeerde hengst. Ik denk dat deze in de sport een eind kan komen. Hij springt niet spectaculair, maar wel heel intelligent. Hij heeft veel bloed en een perfecte instelling. We moeten maar eens kijken hoe ver hij komt.”

Jarno Hesselink kon de illusie tweevoudig winnaar te worden in Saasveld al na de eerste sprong in de winning round opgeven. Met Fhera viel er meteen een balk. “Twee keer winnen had zomaar gekund, al ging ik daar zelf absoluut niet van uit hoor. Het moet op zo’n dag allemaal lukken. Ik had ze allebei goed in vorm, maar in het laatste rondje met Fhera had ik een valse start. De eerste lag er gelijk af en dan ben je het ritme eigenlijk al kwijt. Het had op een gegeven moment ook geen zin meer dan nog verder te rijden. Een echte verklaring kan ik er niet voor geven.”

Hele jaar al nul
Met de vierjarige merrie Jarusa (v. Dakar VDL) slaagde Jarno Hesselink wel. “Haar hebben we als tweejarige gekocht en toen ze niet drachtig werd, hebben we besloten haar maar aan te rijden. Die loopt het hele jaar al nul en gaat altijd hard. Ze is van nature snel en flexibel, een keer snel wenden heeft ze zichzelf aangeleerd. In zo’n finale probeer je natuurlijk wel een tandje er bij te zetten en dat lukte mooi. Ik ben alles bij elkaar gewoon dik tevreden.”

Het podium in de klasse M werd gecompleteerd door Bas Haarhuis met Hamilton en Lindy Stuivenberg met Famous-S, die winnares werd van de Prix du Vainqueur. Die werd in de klasse L ook een prooi voor Jarno Hesselink. Hij werd bij de prijsuitreiking gesecondeerd door Eva Geers met Hé-Man TL en Janneke Koppelman met Wisteria (onderste foto).

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)