WINNAARS KLASSEN M EN L TWENTE CUP TOT IN WINNING ROUND KANSRIJK

Geen ‘dubbel’ voor Olthof en Hesselink

SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst Twente Cup winnend af te sluiten. Het lukte niet. Jarno Hesselink was wel de beste in de klasse L, Peter Olthof in de klasse M.

Olthof (bovenste foto) kwam wel heel dicht bij een dubbel succes in de Ankerhal. De Langevener had met nog maar één hindernis te gaan uitstekende papieren om de hoofdprijs van de dag in ontvangst te mogen nemen. Maar het laatste obstakel bleek te machtig voor Peter Olthof, die met Shakira Z strandde in het zicht van de haven.

“Ik had kunnen en misschien zelfs wel moeten winnen”, keek Peter Olthof met een dubbel gevoel terug. “Ik deed een bochtje voorlangs dat niemand koos, maar Shakira zocht de korte weg niet helemaal met me mee. Ik gaf been, maar daar reageerde ze niet optimaal op. Dit heb ik eerlijk gezegd nog niet vaak gehad.”

Een nachtje slapen later weet hij nog altijd niet hoe hij de zaterdag moet samenvatten. “Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Maar dat doet er ook niet meer zoveel toe, het is gebeurd. Het was een goed concours met een mooie winnaar en de Prix du Vainqueur is ook bij een prima amazone terechtgekomen.””

Invulfits
Over zijn optreden met de vijfjarige bruinen ruin Invulflits in de finale van de klasse M kon hij alleen maar tevreden zijn. “Die heb ik samen met Jacob Melissen, die ‘m gefokt heeft en meerdere paarden namen heeft gegeven die met fotograferen verband houden. “Ik heb hem als tweeënhalf-jarige gekregen en het lijkt goed. Het is een nakomeling van Blaauwendraad’s O’Brien, waarmee Angelique Hoorn succesvol was. Van O’Brien zijn niet nakomelingen, maar er komen wel betere paarden van. Het is een beetje een ondergewaardeerde hengst. Ik denk dat deze in de sport een eind kan komen. Hij springt niet spectaculair, maar wel heel intelligent. Hij heeft veel bloed en een perfecte instelling. We moeten maar eens kijken hoe ver hij komt.”

Jarno Hesselink kon de illusie tweevoudig winnaar te worden in Saasveld al na de eerste sprong in de winning round opgeven. Met Fhera viel er meteen een balk. “Twee keer winnen had zomaar gekund, al ging ik daar zelf absoluut niet van uit hoor. Het moet op zo’n dag allemaal lukken. Ik had ze allebei goed in vorm, maar in het laatste rondje met Fhera had ik een valse start. De eerste lag er gelijk af en dan ben je het ritme eigenlijk al kwijt. Het had op een gegeven moment ook geen zin meer dan nog verder te rijden. Een echte verklaring kan ik er niet voor geven.”

Hele jaar al nul
Met de vierjarige merrie Jarusa (v. Dakar VDL) slaagde Jarno Hesselink wel. “Haar hebben we als tweejarige gekocht en toen ze niet drachtig werd, hebben we besloten haar maar aan te rijden. Die loopt het hele jaar al nul en gaat altijd hard. Ze is van nature snel en flexibel, een keer snel wenden heeft ze zichzelf aangeleerd. In zo’n finale probeer je natuurlijk wel een tandje er bij te zetten en dat lukte mooi. Ik ben alles bij elkaar gewoon dik tevreden.”

Het podium in de klasse M werd gecompleteerd door Bas Haarhuis met Hamilton en Lindy Stuivenberg met Famous-S, die winnares werd van de Prix du Vainqueur. Die werd in de klasse L ook een prooi voor Jarno Hesselink. Hij werd bij de prijsuitreiking gesecondeerd door Eva Geers met Hé-Man TL en Janneke Koppelman met Wisteria (onderste foto).

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)